Keskustelut Metsänomistus Kaikki mulle ja mieluummin heti.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 123)
  • Kaikki mulle ja mieluummin heti.

    Kemeraan tuli muutoksia joku hetki sitten.Ja niin kuin on”nähty”, niin rahkeet loppu kesken.Nyt kauhea ”huuto kun minä en saakkaan” ko tukea.Meitä pohjoisen asukkeja on pidetty tukien varassa elätettävinä.Ompa tuo otsikon lause tarttunut aika hyvin myöskin napapiirin alapuolelle.

  • Petkeles Petkeles

    Ee oes mikkää ihme, ite veekkoosin että hölömöjä ollaan kaekki tiällä taevaan alla.

    koillis lappi

    Kaikki tänne minulle ja mieluummin heti lause tulee poromiehistä.Ne tuet,saatava ne on.
    Kemerasta :Hakee sen verran kun pystyy ko.vuonna tekemään.
    Muutoin palaa rahat valtion kassaan muihin tarkoituksiin.
    Ylläri on ,että suuret metsäyhtiöt ”varaavat”kemerat kolmeksi vuodeksi.
    Jää paljon tekemättä.
    Herää kysymys,Tarvivitaanko meitä mukamas puunkasvatijia.

    Metsuri motokuski

    Tietääkseni metsäyhtiöt ja yhdistykset sekä kunnat ja kaupungit eivät saa kemeraa metsänhoitoon.

    Jovain Jovain

    Valtakirjalla saa ja se heikentää entisestään metsänomistajan asemaa.
    Metsuri motokuski on aivan oikeassa siinä, että metsänomistajat ovat hölmöjä, eikä vähiten siinä, että ovat luovuttaneet puuhuollon teollisuuden ja konemiesten monopoliksi.
    Metsän alkuvaiheen kasvatus on edelleenkin tappiollista. Ensiharvennusten kemera puun hinnasta vastaa tällä hetkellä puusta maksettavaa kymmentä euroa ja energiapuusta ei sitäkään. Puun hinta on näin ollen nolla, eli korjuun kustannukset kattavat puun hinnan ja onhan metsän uudistamisesta aiheutunut kuluja jo aikaisemmin. Vähennettävä ne on nekin, eli tappiolla menee aika rankasti.
    Markkinarako onkin tällä hertkellä korjuun kustannuksissa ja metsäomistajien aktiivisuudessa, miten aikovat metsätalouden ongelmat hoitaa.

    MaalaisSeppo

    Jotkut eivät tajua, että metsänomistuksen tulonmuodostus koostuu kahdesta osasta; puun myyntitulosta ja metsätilan arvon muutoksesta.

    Ihmettelen, jos osakesijoittajat valittaisivat, ettei hommaa kannata, kun osinkotuotot ovat liian pienet, vaikka samaan aikaan osakkeiden arvo on kohonnut reippaasti.

    torppari

    enpä kehannu ketjuva lukkee kaiikkija…mutta itkuva parkuva jatkuvaa

    jees h-valta

    Ei se puun hinta sillä nouse jos aletaan kymmenien tuhansien korjuukalustoa joka metsätilalle hommailla. Uskoisin ennemmin että nopeasti loppuisi rahat ja sitä mukaa metsän omistamisen halut.

    Jovain Jovain

    Jees, niin se vaan on, että metsänomistajien kaluston hankinta ja puun tarjonta tulee lisääntymään. Se on tulevaisuutta. Yhdistyksissä, metsänomistajat itsenäisesti ja eri yhteistyömuodoissa, tekevät sitä jo tänä päivän ja toiminta tulee laajenemaan, näin veikkaisin.
    Onhan se nähty, ettei puunhinta ole noussut nykyisellä ja vaikea on uskoa, että se tulisi nousemaan tulevaisuudessakaan, ellei kyetä uudistumaan.
    Metsätalouden tuotot menevät päinvastaiseen suuntaan kuin yhteiskunnassa, samaan aikaan kun pääomien tuotot ja palkat ovat nousseet. Kysymys on yksityismetsissä vuosikymmeniä jatkuneesta muutoksesta.
    Se on totta, että metsäomaisuus on säilyttänyt arvonsa pitemmällä aikavälillä, mutta että se vaikuttaisi pörssikursseihin lisäävästi, muutoin kuin tulonsiirtoina teollisuuden hyväksi?

    pikkutukki

    Onhan se hyvä jos tilan hinta nousee (verottajalle) . Moni pitää tilan suvussa , silloin puunhinta tärkein .

    jees h-valta

    Jovain, en kyllä ymmärrä sillä tapaa kuin sinä että se on toimintatapojen uudistumista jos metsänomistajat alkavat itse tuhtaamaan metsissään puuta lanssiin. Minun mielestä se on lähinnä haikailua menneisiin ja sitä suuntaa mielestäni ei enää ole.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 123)