Keskustelut Metsänhoito Kaikki luonnonsuojelulakikohteet leimikon suunnittelijoille näkyviin

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)
  • Kaikki luonnonsuojelulakikohteet leimikon suunnittelijoille näkyviin

    Mielestäni on kohtuutonta, että hakkuita suunnittelevat tahot eivät näe kaikkia luonnonsuojelulain perusteella suojeltuja lajeja kartalla. Raakut on suojeltu luonnonsuojelulain pykälän 75 nojalla. Esiintymät löytyvät vain laji.fi-sivulta karkeistettuna, eli lajimerkintä voi sijaita esimerkiksi 25 kilometriä varsinaisesta havaintopaikasta! Aika kuumottavaa suunnitella leimikoita tuolla alueella, kun ei tiedä missä raakku tulee vastaan kymmenientuhansien hehtaarien alueella, ja havainnosta ilmoitetaan sähköpostilla, joka voi pahimmassa tapauksessa mennä suoraan roskapostiin. Ainakin omalla kohdallani suurista petolinnuista yms. suojelluista lajeista on ilmoitettu ainoastaan ely-keskuksesta sähköpostilla, kukaan ei ole koskaan soittanut minulle tai muutoin 100 % varmuudella tavoittanut minua, eli leimikon suunnittelijaa 8 vuoden aikana (suunnittelen leimikoita metsänhoitoyhdistyksessä). Olisiko tässä kohtaa Ympäristöministeriön korkea aika tarkastaa oma linjauksensa lajien havaintotietojen karkeistamisen osalta ja luovuttaa tiedot alan toimijoille, jotta Hukkajoen kaltaisilta tapahtumilta vältytään? Mielestäni olisi, jotta metsäalan toimijoiden työstressi vähenisi. Nykymenolla tuntuu, että jokaisen suunnitellun leimikon jälkeen voi joutua linnaan, kun on jäänyt jokin sähköpostiliite lukematta. Kukaan ei aja tahallaan raakkujen yli, ellei ole hullu.

  • A.Jalkanen

    AJ ei ole MT tilaaja. Miksi MT otsikoi noin harhaan johtavasti? Klikkiotsikko?

    Rane

    ”Kun Kallioniemi teki metsänkäyttöilmoituksen, ely-keskus näytti hakkuille ensin vihreää valoa. Seuraavana päivänä toinen virkailija kuitenkin ilmoitti, ettei hakkuita voida tehdä, vaan puron reunoille on jätettävä 30 metrin suojavyöhyke ja puroon johtavan ojan reunoille 10 metrin.</p>
    Kun Kallioniemi vaati asiasta luonnonsuojelulain mukaista päätöstä, elyn virkailija pyörsi vaatimuksen ojan suojavyöhykkeestä. Sen sijaan ensimmäisen virkailijan hyväksyvälle päätökselle toinen ei antanut arvoa, koska ensimmäinen oli ”kiireapuna eikä tuntenut alueen erityistilannetta”.

    Eli Ely ensin hyväksyi hakkuuilmoituksen.Seuraavana päivänä toinen virkamies ilmeisesti samassa puhelussa sekä ilmoitti että perui vaatimuksen ojan 10 metrin vyöhykkeestä.Tuo 30 metrin suojavyöhykevaatimuskaan ei perustu mihinkään.

    Tämä kertoo siitä että Elyn virkamiehet ovat rohkaistuneet nykyisessä raakkuilmapiirissä vaatimaan metsänomistajilta mielivaltaisia (=mitä mieleen juolahtaa) vaatimuksia.Edelleenkään ei kukaan ole selvittänyt mihin perustuu Elyn aikaisempi 45 metrin raakkuvesistön suojakaistavaatimus tai mistä tuli se ylimääräinen 5 metrin ”Mykkäslisä” harmaaseen suojeluun.

    Gla

    Risuparta: ”Jos lukisit , tai haluaisit lukea MT:n jutun loppuun, niin sinulle aj selviäisi, että ojalle ei jäänyt minkäänlaista suoja vyöhykettä. Purolle jäi normaali alue.”

    Kerrotko, miksi asiaa tuntemattoman kiireapulaisen oikea päätös piti kumota eli minkä tiedon perusteella asiaa tunteva vakituinen virkailija teki väärän ratkaisun, mikä mo:n piti oikaista?

    Ps. Monimuotoisuuskeskustelussa uupuu sinulta vastaus kysymykseeni. Etkö osaa vastata?

     

     

    Rane

    Niin voisi kysyä miksi ”asiaa tuntematon kiireapulainen” tekee päätöksiä jos vakituinen virkamies ne omien kiireellisten töiden keskellä tarkistaa ja käyttää niukkaa työaikaansa selittelemiseen puhelimessa?Muistetaan että virkamies ei saa valehdella-edes metsänomistajalle…

    reservuaari-indeksi

    Täytyy sanua notta kovaa on vesien parantamisihin tähtäävien toimien vastustus. Mistä ihmehest tuo luontovihamielisyys sitten kumpuilookin.

    Mut oomää sitkin mielt´ et vessapaperia tarvitahan ja elokapinoiren takia ei sairasautot kulje kunnollansa.

    Suukot kuiten pienil´pojil´.

    Leena

    Gla

    Nyt on ollut kyse elyn menettelytavoista.

    Ps. En pidä siitä, että jakelet suukkoja melkein kaikille.

     

    Kalle Kehveli

    Purojen varret pitää hakata aukeaksi, koska Metsähallituksen luontopalvelutkin näin tekee ja se on erittäin hyväksi todettu.

    Suomen hallitukselta kaivattaisiin nyt vähän selkärankaa! Elykeskuksiin ja ympäristöministeriöön muutosneuvottelut, jotka tähtäävät vähintään 75% väen vähentämiseen.

    Gla

    Samalla pitää karsia tehtäviä, muuten käsittelyaikojen venyminen halvaannuttaa Suomen.

    A.Jalkanen

    Otsikkoon palatakseni: jos kaikki uhanalaishavainnot ja muut varottavat kohteet olisivat metsätietojärjestelmissä metsäalan toimijoiden vapaasti käytettävissä, ely-keskuksen lausuntoja ja ohjeistuksia ei enää tarvittaisi.

    Myös maanomistajiin pitäisi jo nykyiseen maailmanaikaan luottaa niin paljon että luontotieto olisi myös meidän käytössämme. Se mahdollistaisi metsänhoitotoimet lajit ja luontotyypit huomioiden myös omatoimisessa toiminnassa. Lisäksi se voisi tuoda kohteita entistä laajemmin ennallistamis- ja suojelutoimien piiriin. Näkyvä laji kuin kalasääski on helppo huomioida, mutta näkymättömiä elelijöitä ei.

    reservuaari-indeksi

    Heh. Ihan notta luottaa. Ei taira tulla luetuksi näitä kellarin perusrennien (omia luottokavereitas) kirjootuksia, joossa hekumoirahan notta kuinka heleppoa se on hakkuun jäläkehen kerätä jättöpuunsa pois. Kärähtämisen vaara kertomansa mukaan mitäätön, ei koira perähän hauku. Ihan nykyseen maaliman aikahan, ei ole pitkä aika.

    Suukot kuiten vähän sinne sun tänne suuntahan.

    Leena

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)