Keskustelut Puukauppa Junnikkala rakentaa uuden sahan Ouluun

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
  • Junnikkala rakentaa uuden sahan Ouluun

    Merkitty: 

    En ymmärtänyt täysin tuota uutista. Uutisessa todettiin että liikevaihdosta 2/3 osaa tuloutuu metsänomistajille? Tarkoittaako se sitä, että jos olisin Junnikkala, (turha edes haaveilla) möisin puutavaraa satasella niin metsänomistajat sais siitä kuuskuus euroo? Miten tuosta pystyisi laskemaan kantohinnan metsänomistajalle?

  • Nimetön

    Näin isoista luvuista kun toimittaja joutuu kirjoittaan niin minä olen ainakin tottunut antaan anteeksi ettei toimittaja ole matikan tunnilla istunut ja eniten virheitä tulee toimittajille ainakin mittausopissa, esim. ainakin neliometri ja ha vaikeita käsitteitä https://www.finder.fi/Puutavara/Junnikkala+Oy/Kalajoki/yhteystiedot/142548

    Tomperi

    Eihän toimittaja ole vastussa kovinkaan paljon kirjottamisesta, eikös semmonen kuin Päätoimittaja vastaa ???  jos päätoimittaja päättää tämä teksti lähtee kuin leppäkeihäs…. tästä mediasta

     

    Aimo Jortikka

    Kantohinta 60 euroa, puunhankinta ( hakkuu, metsäkuljetus, kuljetus sahalle ,hankinnan  yleiskulut) yhteensä 25 euroa? Lopputuote sahatavara nyt 300+ euroa. Mites nämä täsmää, loput kuluu sahurien pikkujouluissa?

    Tolopainen

    Iso sahainvestointi kuitenkin. Ehkä tarkoitus oli korostaa sitä, miten paljon tuottavampi sahainvestointi on metsänomistajien näkökulmasta verrattuna sellutehtaaseen.

    Oulun investoinnin mahdollisti sivuvirtojen ja sahatavaran lisääntyvä kysyntä. Kyllä Kemin sellutehdas on tässä kuviossa iso tekijä.

    Tomperi

    Parikymmentä vuotta Sahateolliuutta ovat nämä isot yrittäneet tappaa Suomesta pois. Pieniä on hävinnyt hirvee määrtä lukumääräsesti, helpohan se on tappaa  kun ei osta  näitä ns sivuvirtoja, ja nythän se helpottuu kun mhy ja muut ns yksityisen metsän omistajan etua ajavat.  Runkohinnoittelu kummasti vähentää junnikkoille tapahtuvaa myyntiä. En ole yhtään juttua nähnyt kuinka mhy kenttä neuvvoo metsänomistjaa myydäkkö runko- vai tavaralajimenetelmällä.  Junnikkala voi onnistua sen takia että  MH on hyvä liikekumppani, sillä on ns toimituskauppa eikä isoa ns etujärjetöä elätettävänä.

    Aimo Jortikka

    Kemissähän tehdasrakennukset nousee pikkuhiljaa, sellunkeittopannut tuotu paikalle.

    https://www.metsafibre.com/fi/yhtio/Kemin-biotuotetehdas/Pages/webkamerat-Kemi.aspx

    Rane

    MT:n uutisessa oli tämä sama 2/3 osaa Junnikkalan itsensä sanomana.Jos Junnikkala ostaa  oman hankintaorganisaation kautta niin siinähän tulee paljon muutakin puutavaralajia kuin tukki.Mistä maksetaan kantorahaa mutta ei synny juurikaan voittoa?

    Metsänmies

    Aimo Jortikka:”Kantohinta 60 euroa, puunhankinta ( hakkuu, metsäkuljetus, kuljetus sahalle ,hankinnan  yleiskulut) yhteensä 25 euroa? Lopputuote sahatavara nyt 300+ euroa. Mites nämä täsmää, loput kuluu sahurien pikkujouluissa?”  Luulisi Aimon ymmärtävän, että kuutio puutavaraa ei ole sama, kuin kuutio sahatavaraa. Eikä tukit muutu itsestään sahatavaraksi tehtaan portin ohitettuaan.

    On todellakin ihmeellistä, miten vähän, (tai ei oikeastaan ollenkaan) tuo sahatavaran hinnan nousu on vaikuttanut kantohintoihin. Kurki (ehkä myös Puuki) löytää oletettavasti syyn liian korkeista sahateollisuuden palkkakustannuksista ja ammattiliitoista, vaikka palkat ovat olleet maltillisessa kehityksessä. Sahateollisuuden mahdollisimman suurella  voitontavoittelullahan ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

    Aimo Jortikka

    Kyllä se tiedetään ja tiedetään sekin että silloin kun sahatavara oli 200 euroa motti niin sahat ei juuri voittoa tehnyt.  Käytännössä siis hyvin harvoin, mutta nyt tilanne on muuttunut kun sahis on 300+    euroa.  Olen monena  vuotena myynyt tukkia hintaan 65 euroa kun sahis oli samaan aikaan 200 euroa. Tänä syksynä möin 70 eurolla , sahis siis yli 300 euroa. Kun yritin paria euroa tinkiä lisää , ostomies lisäsi sen samantein myhäillen risujen hintaan . Eipä siinä mitään , ihan hyvä sekin kun parin tuhannen motin  kaupassa risukasasta saa kymppitonnin.  Sinänsä ihan hyvä että sahat tekee nyt rahaa, voivat näitä uusia sahoja tehdä eri puolille maata. Näyttäs vielä ettei sahatavaran hinta palaa ihan tikkana heti lähtöpisteeseen niinkuin ennen on aina tapahtunut.

    A.Jalkanen

    Aika paljon vaihtelee Junnikkalan tulos: 2017: 0,1 /2018: 1,6 / 2019: 0.0 / 2020: 0,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto sen sijaan kehittyy tasaisesti ylöspäin. Missä selitys? Onko mukana jotain kertaluontoisia eriä?

    http://www.finder.fi/Puutavara/Junnikkala+Oy/Kalajoki/yhteystiedot/142548

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)