Keskustelut Metsänhoito Joutoalueiden metsitystuki

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 234)
  • Joutoalueiden metsitystuki

    Merkitty: 

    Mitä mielipiteitä? Itse ajattelen että tuki on varsin hyvää tasoa. Tosin tuo on mielestäni hiukan tulkinnanvarainen. Esim. pykälä 9§. Onko koko pykälässä mainittu metsittämisketju suoritettava?

  • Teufelin Zumi

    < 300 m³

    Visakallo Visakallo

    Heh, heh! Laitahan siitä kuvakin Zumi!

    Puuki

    Motti on ihan hyvä yleiskielen nimitys myös kiintokuutiometrille , kun asiayhteydestä selviää mitä tarkoitetaan.  Jos joku ei hoksaa mitä kuutioita tarkoitetaan, voi aina kysyä .

    Minulla tuli muuten ensiharvennuksessa viimeksi motteja  (eli tarkemmin sanottuna kiintokuutiometrejä pyöreää sahapuuta )   < 400 k-m ^3   ( en saa valitettavasti tällä läppärillä tuon parempaa merkintää kiintokuutiometrille  aikaiseksi , mutta jos ei joku tiedä mitä tarkoittaa, saa kysyäkin. )

    Metsänkävijä

    Täällähän on vähän väittelyä menossa. Itsellä positiivista asiaa jaettavaksi! Myönteinen metsitystukipäätös tuli! Maaliskuun alun hakemus tuotti tulosta. Voi käynnistää toimet entisen turvetuotantoalueen metsittämiseksi istuttaen männylle. Osa alueesta rajattiin pois luontaisten taimien määrän vuoksi. Eipä haittaa, kun ohut turpeiseen osaa tulee metsä luontaisesti!

    Metsuri motokuski

    Meillä ainakin kulkee kuutio motti nimellä. On sitten halkoja  kuitua, tukkia tai jotain muuta. Varmaan on niin että motti sana on tullut halkokuutiosta josta se on muuttunut yleiskieleksi kuutio-sanalle.

    Turvekangas

    Tänään on joutoalueiden metsitystukien ensimmäinen maksupäivä. Keväällä toteutetun hankkeen tuki tuli ajallaan maksatukseen.

    Toinen hanke odotaa vielä päätöstä, jospa sitä pääsee toteuttamaan ensi keväänä.

    Metsänkävijä

    Mukava kuulla, että eteni maksuun! Kyllähän nuo Metsäkeskuksen maksatuskuviot toimivat perinteisemmillä Kemera-tuilla ja miksi ei tälläkin. Taisi olla vain tämän uuden metsitystuen prosessit ja lausunnon saamiset toisilta viranomaisilta keväällä varmistamatta ja ehkä edelleenkin.

    Köppäkynsi

    Tämä ketju lienee sopiva uudistuskokemusten jakamiseen.

    Turvekangas: Sanoit, että tuhkalannoitus tehtiin ennen istutusta. Miten oli pölyisää istuttaa tuhkan sekaan? Miten käytännössä valuttaminen vain muokatulle osalle tapahtui? Myöhemmin koko alan tuhkalannoitus tapahtuu varmaan lentolevityksenä? Jos tuhkassa ei ole booria mukana, niin onnistuisiko boorin levitys samalla kuin torjunta-aineen levitys? Kiinnostaisi muutenkin tietää, miten paljon tuhkaa taimikolle kestää levittää, ettei siitä tule ongelmia?

    Turvekangas

    Köppäkynsi. Tuhka oli Silva Horus, levitysmäärä 3000-4000kg/ha – tuotteessa on mukana boori. Traktorin keskipakolevittimeen mahtui 2-3 700kf säkkiä. Tuollainenn levitin viskoo rakeita lähes 20m säteelle, joten jokunen rae joutuu myös sarkaojiin. Levitysvaiheessa tuhkassa oleva hienoaines pölyää, mutta istutusvaiheessa ei ollenkaan.

    Jos käytössä on mönkijä, niin sillä voi levittää nestemäistä booria sekä torjunta-ainetta. Tällaisen mönkijän perään sijoittuvan sumutinlaitteiston voi tehdä itsekin ja levitys sujuu ripeästi. Mönkijän ja perävaunun avulla voi lapiolla viskoa tuhkaakin sellaisiin paikkoihin jonne traktorilevitys ei oikein onnistu. Vuosien saatossa on näin tullut levitettyä tonnitolkulla, kun vain aikaa on. Myös omia lehtipuhallinvirityksiä on tullut kokeiltua – toimii hyvin. Haasteena lähinnä on saada suursäkki ilmaan ja tuhkarakeet kyytiin sekä kuinka syöttää tuhkaa puhaltimen ilmavirtaan. Suoalueen taimikot ovat n. 25ha joten lentolevitys voi tulla kyseeseen jossain vaiheessa

    Tässä metsitystukihankkeessa käytettiin argiini-rakeita koko alueelle. Tavoite on saada taimet ripeään kasvuun jolloin tulevat hoitotoimet tuottaisivat parhaan tuloksen ja taimien hävikki olisi pienenpi. Mänty on aika herkkä heinien alle jäädessään.

    Puuki

    Miten tuo lehtipuhallinviritelmä toimii käytännössä ? Riittääkö yksi puhallin johon sitten haaroitus molemmille puolille  vai miten ?   Entä lannotesäiliö, valuuko rakeet maan vetovoiman avulla puhaltimen eteen ?  Tr:n etukuormaajalla voisi nostella isoja säkkejä helposti mutta levitykseen pitäisi olla toimiva ja mielellään suht. edullinen ratkaisu.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 234)