Keskustelut Metsänhoito jouluun puheenaihetta ????

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 178)
  • teemu varjus

    Jos se olis niin yksinkertasta mutta kun ei ole.jos olet vähänkään konetta ajanut ni tietäsit

    Tolopainen

    Koneet tietenkin pitää olla uusia, ei mitään 30000 tuntia ajettuja, joista letkut paukkuu ja metalli on väsynyttä. Yksi kuski voi huoltaa useampaa konetta, kun ei tarvitse hytissä kököttää.

    Nyt ennustetaan tulevaisuutta ei puhuta nykyisistä vanhanaikaisista muotoista.

    Miikkam

    Kyllähän automaatio ja robotiikka on tätä päivää ja tulevaisuutta. Miten se puunkorjuussa näkyy jää nähtäväksi, mutta esim taimikon hoidossa ym. Raivaus työssä toimisi varmasti erittäin hyvin.

    mehtäukko

    Voidaanhan sitä ennustella. Kaupan kassa ja leimikko korvessa tai pikitien varressa on pikkuiset eri juttuja.

    Tolopainen

    Sehän jo näkyy, motohan toimii jo suurimmaksi osaksi tietokoneen ohjaamana. Muutama työvaihe on vielä kuljettajalla eli nappien painelu.

    mehtäukko

    Onhan siellä moottorinohjausyksikkö, hydrauliikka voimansiirtoineen ja mittalaite tiedonsiirtoineen. Kuskille ne antavat apuja, hallittavuutta ja automatiikan etuja. Mutta ratkaisevat päätökset kaikkeen tekee loppupelissä kuski.

    teemu varjus

    Esim lahon tunnistaminen tai ylisuurien puiden teko,kakshaaraset,paksuoksaset….lista on loputon mitä ei pysty automaatio tai robotit tekemään

    Jätkä

    Harvennusrobotti pitää olla sellainen, että se valitsee poistettavat / jätettävät puut itsenäisesti. Koneita pitäisi olla useampi samalla leimikolla, joita valvoisi yksi käyttäjä. Ketjuja pitää vaihtaa, ellei mennä ihan giljotiinikatkaisuun, muutenkin robotti pyytäisi aina välillä huoltoa paikalle. Koneen etuna olisi se, että se jaksaa tehdä pyöreitä vuorokausia, kunhan pysyy iskussa.

    Tukkipuustossakin kone pärjäisi hyvin, koska automatiikka on jo niin pitkällä, että motokuskin ei tarvitse enää osata tukin apteeraustakaan lainkaan.

    Tolopainen

    Jos kone palaisi vaikka kolme vuorokautta viikossa putkeen sehän tekisi saman työmäärän kuin nykyiset koneet kahdessa vuorossa viikossa. Eli huoltoon jäisi aikaa.

    Rane

    Keilauksen ja dronejen käyttöä kuljettajan apuna harvennuksella tutkitaan koko ajan mutta vielä on matkaa.Itsenäisesti toimivaan harvesteriin matka on todella pitkä.

    https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/301689/Mika_Vahtila_Pro_gradu_2019.pdf

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 178)