Keskustelut Metsänhoito Joku jo uskaltaa sanoa ääneenkin!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 36)
  • A.Jalkanen

    Toinen kokoNAISnäkemys: http://www.elsikatainen.fi.

    Korpituvan Taneli

    Viimeinkin meidän pitäisi unohtaa tuo ilmastohömppä, meillä olisi ympäristön, siis koko maapallon hyväksi, kuitenkin paljon tehtävää. Tarkoitan materiaalien kierrätystä. Osa muovista olisi kiireesti korvattava jollakin muulla jne.

    Parhaan ympäristötekomme teemme kun lopetamme kertakäyttöisten tavaroiden käytön. Se on toki hiukan enemmän kuin pelkästään kertakäyttöastioista ja aterimista luopumista, mutta siitä olisi hyvä alkaa. Siinä jokainen voi osallistua ja tuntea miten konkreettisesti on tehnyt jotain.

    On aivan sama onko kertakäyttökippo muovia, vai esimerkiksi paperia, turha on aina turhaa. Saksassa jo miljoonien ihmisten olutjuhlat järjestetään niin että siellä on kertakäyttöistä vain servetit ja vessapaperi. Suomessa tyrkytetään pahvimukia ja muoviaterimia ihan normaalissa pikaruokapaikassakin.

    Herätkää pahvit! Suojelemaan luontoa saastumiselta ja unohtakaa ilmastohomppä!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Rane2

    Jep,yksi hermoillekäypä tuote joka on ilmestynyt tienvarsille tupakkapakkausten seuraksi on tämä lämpöeristetty kahvimuki jota karvanoppabemareista heitellään.Mielestäni saisi kieltää jo hallitusohjelmassa.

    Jätkä

    Pahvilautanen tai kartongista tehty kahvimuki on mielestäni rinnastettavissa vessapaperiin.

    Mitä enemmän käytämme puupohjaista materiaalia, sitä paremmin metsät kasvavat – kaikkialla!

    Muovin käyttö on ihan jees siellä, mihin sen ominaisuudet ovat parhaat, mutta käytetty muovi pitää joko muuttaa lämmöksi taikka kierrättää, eikä missään tapauksessa dumpata sitä mereen, eikä edes järviin ja jokiin.

    Saastuttaminen on se paha asia, ei Hiilidioksidi.  Jos maapallon lämpötila nousee pari astetta, niin kyllä kai ihmiskunta siihen sopeutuu? Jos jäähtyy pari astetta, niin sama juttu. Niinhän on tapahtunut ja niin tulee tapahtumaan, tehdään me mitä tahansa. Jokainen tutkija on saanut erilaisen tuloksen ja tehnyt eri päätelmän. Meidän jokaisen pitäisi osata valita sieltä oma uskonkappaleemme ja elää sen mukaan, välittämättä muiden mielipiteistä mitään.

    Puuki

    Kartonkikupin voi kierrättää ja lopuksi tehdä siitä energiaa.  Tai voisi senkin jättää tekemättä mutta entä sitten kahvikuppien tiskaaminen ? Paljonko menee lämmitettyä puhdasta vettä siihen?   Vessapaperiakaan ei välttämättä tarvita ; rahkasammal käy hyvin tai hätätapauksessa puutikku jne.   Kortongit voi tehdä suolesta kuten joskus ennen tai sitten coitusint…tai selibaatti.

    Monessa voisi säästää luontoa. Vesikelpoisen veden käyttökin wc:ssä on melkoista tuhlausta. Sadevettä keräämällä säästäisi.

    Reima Ranta

    Tiukka kannanotto ilmastomuutokseen saa kannanottajan uskottavuuden kovalle koetukselle. Varsinkin, jos kysymys koskettaa omaa etua.

    Ilmastotiede ei ole yksinkertainen asia, mutta toisaalta ala on kehittynyt pitkin harppauksin. Maailmanlaajuista yhteistyötä kovasti ala varmasti kaipaa, jota intressien ristiriitaisuus tietysti haittaa.

    Pyritäänkö tiedon lisäämiseen vai tyydymmekö mutuun?

    risuparta

    Ilmastonmuutos , metsien myrsky ja hyönteis tuhot ovat vihervasureitten keksimää valhetta!

    Rane2

    Risuparralla alkaa asenne olla kunnossa.Vielä kun laitat faktat kohdilleen.

    Visakallo

    Näin ne risuparta itseasiassa ovatkin, koska he sanovat, että ne olisivat jotenkin uusi ilmiö. Ilmasto on muuttunut niin kauan kuin maapallolla on ilmakehä ollut. Metsätuhoja taas on ollut niin kauan kuin metsiäkin. Tuhot kuuluvat kiinteänä osana luontoon.

    Visakallo

    Muistan, kuinka 60-70 lukujen vaihteessa Heinolan ja Kouvolan välillä tuli metsiin laajat myrskytuhot. Näin ne silloin omin silmin, ja niistä kerrottiin myös lehdissä ja tv:ssäkin. Tuho laitettiin luonnon syyksi, ei ihmisen. Silloin taidettiin olla viisaampia kuin nyt.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 36)