Keskustelut Puukauppa Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
  • Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

    Venäjältä loppuu puuntuonti Putinin määräyksellä 1.1.2022 alkaen eli pyöreän puun vienti Venäjältä kielletään. Vain jalostusasteeltaan parempi puutavara sallitaan. Ei kuitenkaan edes hake. Suomenkin miljoonat puukuutiot pitää ostaa joko kotimaasta tai muista esim. Balttian maista. Joten hintavammaksi taitaa mennä ja josko kotimaan kasvattajakin alkaisi saada esim. kuidustakin jo edes tuon jota teollisuus on maksanut ulos.

  • Apli

    Pikkuinen kysely alueeni Keski-Suomi Jyväskylän ympäristö 60km puunostajille mikä puukaupan tilanne? Havutukki kysyttyä varsinkin kuusi mutta myös mänty, koivu ei niinkään, hinta ihan ok. Talviharvennukset ei kelpaa no lyhyt talvi tulossa jos tulee ollenkaan.. Energiapuulla hyvä kysyntä, ollu jo pitkään hinta ok. Kannonnosto hiipumassa samaan aikaan Kaipolan kanssa, yksi konelinja siellä jo ajettu alas lopullisesti 2 pyörinee jonkin aikaa, 15 joulukuuta viimeistään kiinni. Harvennuskaupat tehty vähäksi aikaa, päätehakkuut mielessä, taidan odottaa kevät aurinkoa ja sitten iso ala kerralla kilpailutukseen(:

    olikarkki

    Alhainen puun hinta alkaa tosiaan tympiä. Onko jollain ehdotusta seuraavaan. Olemme myymässä metsämme pois ja hakkuusuunnitelma on jo tehty vain myynti sopimus puuttuu. Minkä verran puuta olisi syytä jättää, että vielä hehtaaria kohti saisi kunnon hinnan. Metsätiet ovat kunnossa. Kuusivaltaisia, pääosin järeää puustoa.

    Visakallo Visakallo

    Näkyvät noissa tapauksissa myyvän aukoista kaikki myyntimitan täyttävät puut pois, ja kuitukokoiset metsät vedetään reilusti harventaen. Aukkoihin ei jää pystyyn kuin kuivaset  ja notkopaikkojen tureikot. Kyllä ne lähes tyhjät  maapohjat edelleen kaupaksi menevät.

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä pitäisi jättää jokunen kuvio hakkaamatta, silloin maapohjat saa myytyä samalla. Verotuksellisesti paljon edullisempaa jättää hakkuu seuraavalle  omistajalle ja hintakin nousee kilpailun ansiosta paljon korkeammaksi kuin mitä nuljut yhtiöt maksaa. Korkea tukin hinta ei takaa vielä hyvää tiliä käytännössä. Se on motomiehen kärees paljonko tukkia tulee.

    Metsuri motokuski

    Onkohan tolopainen asia noin kun viimeinen lause on. Kaippa metsän laadullakin on joku vaikutus.

    mehtäukko

    Ja ei ole. Miksi sotketaan selviä asioita? Mo vapaa-ehtoisella allekirjoituksellaan hyväksyy neuvottelemansa mitta-ja laatuvaatimukset. Apti laaditaan sen mukaisesti jossa pituusmittoihin EI voi puuttua. Lahous,lenkous,monivääryys yms. vikanaisuus on oltava hakkuumiehen selkäytimessä jatkuvasti kontrolli päällä.

    Tolopainen Tolopainen

    Mitta ja laatuvaatimuksista ei muuten neuvotella, vain hinnoista voi neuvotella. Sinä jää aikapaljon neuvottelun ulkopuolelle. Eikä auta edes oma kalusto, kontrolliin on alistuttava. Eikä motokuskin katkontohin voi vaikuttaa mitenkään.

    mehtäukko

    Tarkoitin, että vertailtessa eri klusterin toimijoita, mitat ja laadut tulevat tapetille. Tietysti mo ei se, joka markkinoi kapuloita maailmalle joten tolkku se on oltava kerjätessä.

    Kontrollia pystynee mo:kin seuraamaan, kunhan ei tuppaannu neuvomaan…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Minäkin kannatan palstan puustoisena myyntiä koska ostajalle tulee metsävähennyksen kautta maksukykyä.

    Puuki

    Jos on leimikossa tyvilenkoutta yleisesti, niin kannattaa myydä firmalle joka käyttää myös lyhyitä tukkimittoja.  Harvennusleimikoissa pikkutukin käyttäjä osaa arvostaa siihen sopivan kokoluokan puuta paremmin kuin kuitupuun käyttäjä,  jne..  Mitta-ja laatuvaatimukset pitää ottaa myyjän huomioon jo ennen kauppakirjan allekirjotusta eikä sen jälkeen, kun ei voi enää niihin juuri vaikuttaa.

     

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)