Keskustelut Metsänomistus Joko olette löytäneet oluen metsätöiden palautumisjuomaksi?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)
  • Joko olette löytäneet oluen metsätöiden palautumisjuomaksi?

    Kun hiukan liikaa työaikaa joskus on lueskelin lööppejä päivän lehdistä ja löysin tällaisenkin ”uutisen”. Urheilurääkin palautusjuomaksi lähinnä oli pääaiheena mutta jossain jutun vaiheessa oli myös maininta metsätöiden erinomaisena palautusjuomana,jopa kesken metsätyöpäivää!
    Olen aivan samaa mieltä kyllä koska en ole kovankaan metsäpäivän jälkeen popsinut mitään magnesiumeja mutta olusen,pari, kolmekkin kyllä illan mittaan. ”Keskiketterää” tietty. Tuli parempi omatunto kun joskus saa lukea muutakin kuin haukkumista tullaisista pahoista tavoista. Mitäpä tuumaa metsien miekkoset?

  • Metsäkupsa

    Kuntataajamissa näkee paljon palautumisjuoman suurkäyttäjiä,vanhimmat oleet metsätöissäkin,nuoremmat ainoastaan kortistossa ja osa lisäksi sossussa.On se vaan ihmejuoma, runsaasti sitä käyttäviltä jalat köpöttely kuntoon saattanut,nuorimmat vain nelikymppisiä.Taitaa palautusjuomallakin sivuvaikutukset joidenkin kohdalle hyötyjä suurempia,ainakin terveyden kannalta.

    Ammatti Raivooja

    Matti Nykänen esiinty 80 – luvulla raittiuskampanjan postereissa sloganilla ”selvästi pidemmälle.”

    Valistus, saannin vaikeutus, ja hinnan nostaminen on kaikki hyödyttömiä. Ainut keino on ihmisten aktivoiminen yhteiskuntaan. Kaikkein pahinta mitä ihmiselle voi käydä on jäädä työttömäksi, siitä alamäki useimmiten alkaa.

    jees h-valta

    Metsäkupsa kyllä oikeassa että haitat liiallisesta ovat olemassa mutta kuten Ammatti Raivoojan toteamus että elämässä toki pitää olla muutakin kuin se olut tai mikä vain muukin päihde tai huume. Kun on perhe-elämää, harrastus, työ ja jotain muutakin mukavaa silloin tällöin ei kertakaikkiaan juuri olusesta ongelmaa edes kerkeä saada.
    Olen nyt metsästä tulon jälkeen palauttanut itseäni kokonaista kolmella oluella ja nyt nukkumaan. Tuo kolmekkin jo vaati sitä että kaiken mielenkiintoisen muun lisäksi se piti vähän kuin jossain kiireen kaupalla ottaa. Kun tuota päiväsnäköä jo piisaa ja matka pohjois-satakunnasta vielä tykö. Onneksi telkustakin tuli vielä uutisten jälkeenkin mielenkiintoista seksivalistusta a-studiossa vai mikä se nyt sitten lienee ollakkin nykyisin. Oli hauska kuunnella vielä sekin.
    Mutta ei se silti metsätyöpäivän iloa voittanut. Siellä se mieli lepää ja ruumis kärsii.

    Visakallo

    Muissa Euroopan maissa nähdään nykyisin enemmänkin ongelmaksi se, että alkoholin kulutus jatkaa laskuaan. Ei mene väkevät eikä viinit kaupaksi kuten ennen. Viimeksi Britaniasta tuli samaa tietoa.

    Burl

    Merkillisen paljon tuntuu palstalla olevan raittiusväkeä. Olut,-pari illassa: Varma seuraus on alkoholisoituminen, mikä puolestaan vääjäämättä johtaa eukon hakkaamiseen, autolla ajeluun humalapäissään, perintömetsien hävitykseen uhkapeleissä ja metsien myynti kostean harrastuksen rahoittamiseksi johtaen ennen pitkää perikatoon?

    Onko nyt näin, että kirjoittelijoiden enemmistö koostuu maaseudun ukoista, joiden murheena on kylänraitilla paikalliseen kaljabaariin matkalla oleva, päihteisiin sortunut nuoriso, nohevan aineksen lähdettyä opintojen perässä kaupunkeihin?

    Tutkimusten mukaanhan kaupunkien akateemisesti koulutettu väki juo sangen tasaisesti arkenakin, kun taas toisaalla tapana on hankkia se perjantaipullo ja juoda se yhtä kyytiä.

    Tämä on toki linjassa palstan yleisen konservatiivisen linjan kanssa. Jos joku esittää jotain avohakkuu – kuusenviljely – alaharvennus -linjasta poikkeavaa, niin oitis ollaan tuomitsemassa 🙂

    Kuten metsänhoitaja Huovinen aikoinaan kirjoitti, niin suuri vastuu on viinaan menevällä väellä kansantalouttamme ajatellen. Keskimääräinen alkoholinkulutus on sittemmin noussut, joten viinamäen miesten taakka tässä yhteisessä urakassa on entistäkin kovempi. Putelitolkulla on väkijuomia siihen kykenevien miesten juotava, jotta budjetoitu verokertymä alkoholituotteiden suhteen saadaan katettua! Muuten koittaisi kansakoulunopettajille ja kunnalliskotien hoitajille pitkät lomat ja kovat ajat!

    Gla

    Jees: ”Kun menin Hämeenlinnaan lähdin varusteiden saannin jälkeen sairastuvalle ja olin yli viikon heti pois rivistä. Kun lähdin, lähdin melkein suoraan sairastuvalta siviiliin. Lääkitys vielä perässä ettei edes juhlia uskaltanut.”

    Tervehdys mustabaretti! Nostalgiaan voisi kotiutumisen 20-vuotisjuhlan takia vaipua syvemmällekin, mutta jääköön sikseen.

    Minulle ei tietenkään millään tavalla kuulu se, mikä oli terveydentilasi kotiutumisen aikaan. Jos kuitenkin juhlimisen esti lääkityksen ja alkoholin yhtäaikainen käyttö, puit juuri sanoiksi perisuomalaisen ongelman. Meillä tyypillisesti juopottelun (kohtuukäyttö tai sitten kohtuuton käyttö) ja juhlimisen välille vedetään yhtäläisyysmerkit. Itse en voi tätä käsittää. Mikä estää juhlimisen selvinpäin? Liikuntatie 4:ssä on tänään hyvät tanssit, joissa ei juopuneita näy. Sen sijaan näkyy satoja aidosti iloisia kasvoja. Palautumisesta puheenollen, itse avasin maratonista jumiutuneet jalat tuolla menetelmällä muutama tunti juoksun jälkeen. Nestettä kului, mutta ei alkoholia. Suosittelen siis lämpimästi!

    Kun lähdetään ryyppäämään, minkä takia sitä usein kutsutaan juhlimiseksi? Miksei rehellisesti sanota sen olevan ryyppäämistä? Vastausta en tiedä, mutta väärillä nimillä puhumisesta päätellen aihe on monille huikean arka. Ja ennenkuin aletaan taivastella nollalinjaa, totean juhlimisen ja alkoholin käytön olevan mahdollista samanaikaisesti. Olennaista on kuitenkin se, mikä on juhlan syy. Jos se on tarve juoda alkoholia, on aihetta esittää pari muutakin kysymystä.

    jees h-valta

    Heh, Glata voisi tuon perusteella kutsua jopa niuhottajaksi,nipottajaksi ja kuivattajaksi. Mutta en väitä. Onhan noissa vissi peräkin ja yritän muistaa juhlia runsaasti kera vähäisen alkoholin. Minä kyllä arvostan näitä terveyden ja raittiuden puolesta puhujia mutta olen myös sitä mieltä että pahin aika noissa lotrajaisissa on jo mennyt. Nuorempi väki aina vain petraa paremmissa tavoissa. Meillä kaikilla tahtoo olla muistissa nämä meitin kosteaan taipuvainen edellinen sukupolvi. Pikkuhiljaa hyvä tulee.

    Rane

    Nykyajan juoppo ei pohdi miksi hän juo vaan miksi joku toinen ei juo.Jotain vikaa täytyy olla.
    Jessen vuolassanaisista selityksistä juomisistaan ei kannata vielä huolestua.Kun se ei ole vielä ongelma ja kun voi lopettaa milloin vain niin ei tietenkään ole mitään tarvetta rajoittaa.

    Metsäkupsa

    Itselläni on myös kokemusta kaljanmyynnistä,koska olen myyjänä kassakonetta useamman vuoden nuorempana näppäillyt.Aamusta oli joukossa vapisevia käynnistysoluen ostajia palautusjuomaksi.Näppituntuma oli 5-10% kaljanostajista oli lipsahtanut ns.suur-kuluttajiksi ,jolloin pöhönaama,taikka kaljamaha pisti silmään ja päivittäin palautusjuoma varantoja täydensi.

    Nyt moni näistä lepää hautuumaalla,alle 70v noutaja tullut.Kyllä lääkäri,poliisi tai metsuri samalla lailla liialla lääkityksellä ennen aikojaan autuammille maille siirtyi näistä tutuista asiakkaista.Kävelin toissa kesänä kotipitäjän hautausmaat ,paljon oli tuttuja nimiä hautakiviin hakattuina.Mukavia ihmisiä olivat elinaikanaan ja monenlaisia kohtaloita vuosikymmenten takaa muistui mieleen.

    Pähkäilijä

    Olutongelma tulee vuosikymmenien kuluessa radikaalisti vähenemään. Nykynuoriso on enemmän kiinnostunut kotipuutarhojen viljelykasveista ja kasvattavat omat nautintoaineet vaikka vaatekaapissa lämpölamppujen alla.

    http://www.uutisvuoksi.fi/Online/2015/02/11/Kannabiksen%20suosio%20huolestuttaa%E2%80%89%E2%80%94%E2%80%89Imatran%20nuoria%20valistetaan%20vaaroista/2015518621695/16

    jatkuu…

    ”Erityisesti nuorten keskuudessa kannabis on yleistynyt ja se on osittain jopa syrjäyttänyt alkoholin käyttöä.”

    http://yle.fi/uutiset/kannabis_ja_muut_huumeet_tyollistavat_poliisia_erityisesti_imatralla/7717078

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 48)