Keskustelut Metsänomistus jokamiehenoikeus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 57)
  • jokamiehenoikeus

    En tuosta löytänyt aikaisempaa ketjua niin uudistetaan.

    Nyt ajetaan maailman perintölistalle tätä aineetonta asiaa.Eilen 3 uutisissa hehkutettiin ihan metsänhoitoyhdistysten oisko ollut pj.?,että tämä ei tuota mitään haittaa tai muuta mitään metsänomistajille.Tullaan lopulta kutsumaan myös metsänomistajat mukaan päätöksissä jne. jotenkin noin.

    Sitten tuli selvennystä mitä saa jokamiesten oikeuksilla tehdä ja mitä ei.Tuosta aineettomasta arvosta maailman perintönä vielä mainittiin sauna ja joku muu.On huomioitava,että joku pieni yksittäinen kohde voi olla oikeaa mutta tämän metsäpuolen laajan omistaja piirin kädet sidotaan jo tulevaan.Jos metsänhoitoyhdistyksissä ollaan noin hövelisti asian puolesta.Vaikuttaa,ettei sitä tulla tulevaisuudessa tarvitsemaan

    Vanha sanonta on-anna pirulle pikkusormi niin se vie koko käden.Mitä mieltä.Onko asiaa vai ulos.

  • r.ritva r.ritva

    Väännän rautalanka mallilla ellei jotkut asian vähättelijät ole nähneet tai kuulleet tuota syksyn pitkää jumputusta,että maailman aineettomaan perintöön sellaiset tahot ovat asialla jotka eivät tiedä tai ymmärrä,että meillä on myös yksityis metsiä.Eikä jauhajat ole missään vaiheessa olleet yhteydessä metsän omistajiin.Ajattelematta pätkääkään,että saattaisi olla sanottavaa omistajana.

    Sen tiedoitusvälineissä jauhamisen jälkeen jää tietämättömälle luulo,että se mikä on su ,on meidän kaikkien yhteistä mutta päinvastoin pidetään omista tiukasti kiinni.Valtion metsistä en sano mitään.Nehän ovat meidän kaikkien yhteisiä.Taitaa rajoituksia niistäkin löytyä.

    Visakallo Visakallo

    Jokamiehenoikeus on perustunut rehtiin vastavuoroisuuteen. Metsissä jokamies on saanut liikkua vapaasti, mutta puuttumatta metsänomistajien toimintaan. Nyt ollaan sitten menossa siihen suuntaan, että jokamies puuttuukin kaikkeen, ja metsänomistajasta tehdään vain sivustakatsoja ja lystin maksaja. Jos tämä meno tästä vielä jatkuu, meillä ei kohta ole jokamiehenoikeuksia, koska metsänomistajissa syntyy erittäin voimakas vastareaktio.

    jees h-valta

    Niinpä, kylläa ainakin YLE:n toimittaja aivan suoraan kauhisteli kun jokamiehenoikeuksia hänen mielestään poljetaan nytkin kun ei polkuja suojella hakkuissa. Hänen mielestään siis polut kuuluvat jokamiehenoikeuksiin ja niistä pitää tehdä suojeltuja. Mutta eihän tuo aivan noin saa olla. Poluthan syntyvät metsään jos ovat syntyäkseen eläinten ja ihmisten aiheuttamina. Eihän ole tuon nurinkurisempaa ajatusmallia kuin että ensin pitää suojella polut että sattumaharvinaisuus eli ihminen pääsee sitten esteettä polkua pitkin. Kohtahan tuo tietää sitä että seuraava askel on ettei polun maisema saa muuttua vaan ympäröivä puustokin pitää suojella. Piiperoiden kanssa pitää olla erittäin tarkkana, jos annat pikkupolun ne vie koko metsän.

    Taviokuurna

    En usko millään, että jokamiehen oikeutemme saisi maailman perintö -arvonimen, en niin millään. Samanlainen jokamiehenoikeus on Ruotsissa ja Norjassakin. Viime mainitussa sitä käytetäänkin merkittävästi; Suomen ja Ruotsin keskivertoväki uskaltaa metsään vain sen verran, että auton kylki näkyy koko ajan tieltä silmiin.

    Marjoista jää metsiin yli 90 prosenttia; täällä Uudellamaalla kerään Vihdistä ja Porvoosta marjani; yhteenkään ihmiseen en törmännyt kesän ja alkusyksyn keruureissuillani. Nyt suppilovahveroiden aikaan on kyllä kerääjiä liikkunut metsissä, yleensä ihan teiden vierusmailla…

     

    uudehko metsänomistaja

    Minulle on jäänyt epäselväksi syy, miksi Suomen latu ja erityisesti Yle niin innokkaasti ajavat jokamiehenoikeuksia Uneskon listalle.

    Yleensä tämäntyylisissä tilanteissa kannattaa seurata rahan liikkeitä. Ketjussa on esitetty selkeästi kampanjasta syntyneet menettäjät, metsänomistajat. Toinen asia on se, kuka kampanjasta hyötyy ja millä tavalla. Jos tarkoituksena on houkutella Suomeen lisää turisteja maailman varakkaista tyhjäntoimittajista, niin hyötyjänä on selkeästi matkailuelinkeino, esimerkiksi hotellit ja matkatoimistot. Olisiko kampanjan alkuunpanja näistö piireitä?

    Mitä muita hyötyjiä kampanjalle löytyy?

    Mottimasa Mottimasa

    Eipä noita uutisia tule monestikkaan vahdattua viikkoon pariinkaan ollenkaan. Uneskon listalle päätyminen kait tuskin mitenkään vaikuttaa suoranaisesti matkailuun, onhan noita turisteja haalittu tänne ulkomailta iät ajat nimenomaan jokamiehenoikeuksia markkinoiden, mutta pikkusormihan siinä menee ja koko käsi, jos jokupäivä metsille tulee kiinteistövero, ei ole mitään mahdollisuutta rajoittaa jokamiehenoikeuksia jos ne ovat uneskon listalla. Se on totta että on oltava tarkkana näiden oikeuksien kanssa. On tapauksia että puhtaaseen poluttomaan metsään on noin vain kävelty polku, kohta se on oikein merkattu ja ojat silloitettu, hakkuista ollaan jo kovin näreissään, mielestäni samaa paikkaa ei saa kävellä niin monesti että maastoon syntyy polku, jota aletaan yleisesti käyttää, silloin kasvillisuus on jo turmeltunut ja on syntynyt metsänomistajalle rasitteellinen merkittävä haitta, paloriski esimerkiksi on kasvanut jo huomattavasti.

    Jätkä

    En oikein jaksa ymmärtää sitä vihaa, mikä joillakin on esim polkujen suhteen. Polut ovat ihan kivoja olla metsässä ja usein ne auttavat myös välttämään eksymistä.

    Löysin meidän metsästä aikoinaan polun, joka oli syntynyt ihan selkeästi korkeuskäyrän mukaan.

    Se kulki meidän maan halki aivan samansuuntaisesti kuin parinsadan metrin päässä oleva maantie. Kyselin hieman vanhoilta ihmisiltä ja he kertoivat aikoinaan postin kulkeneen sitä pitkin. Kun ennen ei ollut tietäkään siitä, niin sen aikainen ”Posti-Kalle” tallusti säännöllisesti sitä pitkin kesäisin jalkaisin ja talvella suksilla.

    Vanhat polut ovat osa kulttuuriperintöä, eikä enää kymmeniin vuosiin ole metsissä näkyviä polkuja tarkoituksella tukittu, eikä niitä edes metsäkonein ainakaan pyritä turmelemaan.

    Kyllä minun omistamalle metsämaalle saa syntyä polkuja, joko oman – tai jonkun muun toimesta. Myös hirvet kulkevat samoja jälkiään ja usein niiden polkua olen seutannut. Jos on useamman hirven lauma , ne kulkevat jonossa ja siihen jää jäljet, mutta ei se ole minun mielestäni syy ampua niitä pois kuleksimasta, paljon painavampia syitä on kyllä ihan piisalle asti.

    jees h-valta

    Eihän tässä mistään polkujen vihasta ole kyse vaan niiden suojelun käsittämättömyydestä. Kyllä polku säilyy jos sitä käytettän. Muuten ei. Miksi pitää suojella esim. juuri jätkän mainitsemaa tien suuntaista polkua? Eikö sitten voi siirtyä tien käyttäjäksi jos kerran tie on sitä varten aikanaan luotu? Vai onko tämäkin jätkälle periaate että kerran saavutettu polku on parempi kuin tie? En enää ihmettele jos autoilustakin on monenlaista mielipidettä. Taitaa kuulua polkuautoluokkaan koko mies.

    Rane2

    Suomen latu ja ympäristöjärjestöt näkyy tehneen tiivistä yhteistyötä jo ”Pysäytetään Metsähallituslaki” aloitteen nimienkeruun merkeissä.

    https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/99537-suomalaisten-luontosuhdetta-ei-saa-vaarantaa

    Jätkä

    Taas kerran Jeessi paljataa totaalisen tyhmyytensä.

    Esitä ne sanat, joilla olen esittänyt tien suuntaisena olevan polun säilyttämistä. Niitä ei ole, eikä kyllä ole sitä polkuakaan. Sen käyttö polkuna on lopetettu jo sata vuotta sitten, eikä se silloin, kun sen ”löysin” ollut enää selkeästi näkyvissä metsän keskellä.

    Pysy sinä vaan siellä tiskin takana ja ihaile mopoautoasi ikkunasta, että se saa jokapäiväisen ihailusi.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 57)