Keskustelut Puukauppa Joka kolmas metsänomistaja Metsäliiton jäsen …

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 64)
  • Joka kolmas metsänomistaja Metsäliiton jäsen …

    Merkitty: 

    Ja siten myös Metsäliiton jäsenet omistavat puolet Suomen metsistä. Aika huomattava suoritus ja tyytyväisyys lisääntynyt viime vuosina reilusti. Eli meistä kirjoittelijoista on aika moni osuuskuntafaneja vaikkei aina siltä vaikuta. Jäsenedut yksi painavimpia tyytyväisyyden aiheita. Mitenkään kehumatta enempää mutta parasta on osuustoiminta ja sen jäsenyys, vai mitä?

  • A.Jalkanen

    Yleensä osuustoiminnassa pitää maksaa osuusmaksu, että pääsee nauttimaan jäsenetuja. Käy Apli katsomassa Metsä Groupin sivustolla etuja. Vaikka en ole tällä hetkellä jäsen, myönnän että sijoitusmahdollisuudet ovat houkuttelevat. Niihin osallistumalla pääsee osallliseksi voitonjaosta, samoin omistamalla osakkeita. Puun myynti on heikommin kannattava osio tässä kuviossa.

    Tolopainen

    Yleensä joutuu sijoittamaan omaa rahaa, jos aikoo saada pääomalle tuottoa. Vain ay-liike saa rahaa lisää istumalla. Markkinatalous ei kuitenkaan toimi niin. Suomessa ollaan jopa palaamassa ay-liikkeen toimesta poliittisiin lakkoihin kun hiukan on saatu päätä pinnalle. Jos SAK:n johto tuntee nykyisin itsensä tarpeettomaksi kannattaisi ehkä vähentää porukkaa siirtymällä johonkin hyödyllisempään työhön.

    harrastelija

    Tiiä noista osuuskunnan eduista, ensimmäinen osuuskunta oli kotikylässä traktoriosuuskunta. Traktorin säilytyspaikaksi otettiin meidän lato. Kun osuuskunta sitten hajosi (isännät laittoi omia traktoreita), niin traktorin hoitajana oleva vei traktorin ja purki sen meidän ladon kesämökkitarpeiksi itselleen! Isä siitä vähän jupisi, mutta ei rikkonut ”naapurisopua”. Myöhemmin naapurin emäntä pyysi sitä anteeksi – oli vissiin tullut uskoon?

    Tämä nykyinen ML, jonka jäsenenä olen ollut 1960-luvulta saakka antaa kyllä hyvän koron. Sen vuosikorolla tehdään reilusti emännän kanssa etelän matkat vuosittain! Eikä tuo metsä Boartklaan hassummalta näytä, 1,27 €/osake antaa nyt vähän enemmän.

    metsä-masa

    Metsäliito Osuuskunnalla on pitkät ja kunniakkaat perinteet takanaan. Metsäliitto on perustettu jo onnen sotia kartellisoituneiden firmojen rinnalle, tavoitteena oli saada raakapuun hinnat kohoamaan.

    Rakennemuutoksen ja nimen muututtua Metsä Groupiksi alkoi Itä-Suomessakin jäsenmäärät lisääntyä toiminnan monipuolistuttua.

    Kuituvaltaisissa leimikoissa MG on kilpailukykyinen kun huomioi jäsen edut, mutta tukkileimikoissa ympäristön viisi yksityistä sahajaa vie kaupat monipuolisilla lajivalikoimilla hyvin usein.

    Visakallo

    Kilpailutus on ainoa keino selvittää kunkin leimikon sen hetkinen todellinen kysyntä ja arvo. Tilanteet saattavat muuttua nopeasti. Jotta kilpailutus olisi mielekästä, pitää metsänomistajan ensin selvittää mahdollisimman tarkasti, paljonko- ja minkälaista puuta leimikossa on. Aika moni osaa sen tehdäkin, ja jos ei osaa, siihen löytyy kyllä apua. Yllättävän moni tuntuu olevan tyytyväinen, jos on saanut puukaupastaan ilman kilpailutusta tilastohinnat tai jonkin verran niiden yli. Aina ei kuitenkaan ole kovin järkevää olla metsäyhtiön ihanneasiakas.

    jees h-valta

    Useimmiten kyllä.

    Visakallo

    Tuon Jessen vastauksen kyllä arvasinkin jo etukäteen.

    MJO

    Useimmiten kyllä.

    samaa mieltä, mutta ainoastaan Risujen-, kuidun- ja haavanmyyjien.

    jees h-valta

    Päätehakkuita tässä on viime vuodet läpi paukuteltu.

    Apli

    Sama juttu kun Masalla, harvennukset sellufirmoista jommalle kummalle sopimuskumppanille, päätehakkuut sahoille juuri paremman katkonnan takia. Ei ole avaruustiedettä, riittää kun käy katsomassa sellufirmojen kuitukasoja niin ymmärtää miksi päätehakkuut menee sahoille.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 64)