Kyllä meillä puuta myydään joka vuosi. 5 vuottakin on aika pitkä aika ajoittaa ensiharvennuksia. Koivikoissa varsinkin. Harvennukset tehdään tarpeen mukaan. Ja päätehakkuilta voi sitten ajoitella hintahuippujen mukaan.
Kyllä 2018 oli myös hintahuippuvuosi, jolloin Etelä-Suomen metsänomistajat pääsivät myymään kuusitukkia 2007 huippuhintoihin, realihinta ei tietenkään vastaavaa tasoa saavuttanut eikä koskaan enää saavutakaan. Kiinalaiset ovat tulleet sahureiksi Venäjälle, kohta siellä on kymmeniä suursahoja, jos sama meininki kuin omassa maassaan. Lännestä varastetuilla piirustuksilla tehdään useita tehtaita eripuolille maata.
Jesse ei tienyt että hän on myynyt yhtiölle hakkuuoikeuden, eikä urakoitsijoiden valvonta hänelle kuulu vaan MG:n logistiikkapäällikölle. Jätkän väitteet, että ostomiehet ohjailisivat koneketjuja suuryhtöissä ei nyt tietenkään pidä paikkaansa. Ostomiehet eivät edes tiedä missä koneet milloinkin ovat töissä eikä kuulu tietääkään, he hoitaa vain leimikoiden oston.
Minä teen puukaupan aina kun ostan tilan. Viime vuonna ostin 3 uutta tilaa. Harvennukset menee hankintana niin saan nopean korjuun ja haluamani tekijän metsään. Nyt on tälle talvelle hankintahakkuu neljältä eri tilalta ja pystyyn myytyä aukkoa on työohjelmassa neljältä eri tilalta. Kolme lähtee talvella ja iso kuvahkon kankaaan mäntyaukko oottaa kesäkautta.
Saahan sitä Korean sotaakin odotella. On niitä pienempiäkin hintapiikkejä Kelien ollessa korjuulle epäsuotuisat vuodenkin sisällä voi tulla mukava pomppu. Ne ei kyllä näy tilastokäppyröistä.
Ja tuosta olen eri mieltä että ostomies ei tietäisi missä päin koneketjut on ja mihin menossa. Kyllä tiedon pitää kulkea yrityksessä vaikka eri tehtäviä hoitaisikin. Ei täälläpäin nuo henkilöille jaetut alueet niin isoja ole. Kauppaa tehdessäkin on ostomies tiennyt niin hakkuuketjun kuin muokkauksenkin aikataulun. Ja tällä päästään siihen että kaupanteosta voi olla kahden viikon päästä jo uudet taimet maassa.
Menninkäisen linjoilla. Kyllä puunostaja tietää mikä koneketju missäkin häärii ja milloin omalle palstalle voisi olla tulossa. Kyllä sellaista tietoa vaihdetaan mekin keskenämme. Mutta en ole edes kysellyt ketä on tulossa hakkuulle vaan lähinnä koska. Uskon myös että pienaukkojeni muokkaus tapahtuu heti rouran sulattua. Kauppaa tosiaan tehdään vuosittain koska kuviokoostumus on maillani niin monipuolinen että se mahdollistaa tuon. Ja kahdessa eri paikkakunnalla toimitaan joten siksi paljon eri kauppoja ja koneketjuja suorittamassa. Seuraavaa Korean sotaa en liiemmin vartoilisi, kyllä siinä tuhoutuu paljon muutakin silloin ja vaikutukset ovat maailmanlaajuisia.
Eikö siellä ollut pitkään ongelmana, että koneita ei palstalle tullut ja sitten häipyivät kesken pois. Ostomies ei tiedä missä koneketjut hakkaa, se myt vain on fakta, olen tuon moneen kertaan kysynyt ja vastaus on aina sama. Eikä tuo minua edes kiinnosta, kun hakkuu tehtiin sovituuun aikaan tänä vuonna, vaikka papereissa oli 2v korjuuaika.
Köyhän on aina myytävä taloudellisten ja metsähoidollisten syiden takia.Huippuhintojen aikaan myydään paljon ja yleensä silloin on päätehakkuista kyse.Omalle kohdalla v.2007 ja 2018 olleet hyviä kauppavuosia hintojen suhteen.Usein huippuhetki on vain kuukausia,joten se kyllä helposti sivusuun menee.Yleensä harvakseen myyvät korkean hinnan odottajat tuppaavat myöhästyä,joten jotkin odottavat jo hautuumalla .
Hintahuippuja kannattaa odotella, jos on siihen odotteluun sopivaa metsää. Aikoinaan Kups:n potkupallolakissakin luki ; ”Elä vielä laakase , naatitaan ensin”. Huippuja kannattaa siis odotella, jos on tod.näköistä niiden tuleminen ennen ytimennävertäjien tuloa.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.