Keskustelut Puukauppa Jees reklamaatio päivä?

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 312)
  • Tolopainen Tolopainen

    Sen sitten päättävät työvoimaviranomaiset katsotaanko Jesse yrittäjäksi, kun hakee työmarkkinatukea, metsänomistaminen ja työskentely siellä estää työmarkkinatuen maksamisen, koska henkilö luetaan yrittäjäksi. Myöskään MG: ja sinun välinen kauppa ei ole kuluttajasuojan piirissä, koska se katsotaan yritysten väliseksi kaupaksi esim. maansiirtopalveluiden osto. Myöskin vaimon metsäomistuskset pitää selvittää työvoimaviranomaisille, jos hakee työmarkkinatukea, sitä ei nimittäin makseta yrittäjapuolisollekaan, jos on mukana omistamassa metsää.

    Visakallo Visakallo

    No, mitäpä tästä täällä kinaamaan, Jesse tekee kuluttajansuojavalituksen, ja kertoo sitten meille, miten siinä kävi.

    Jätkä

    Jeessi:”-Olemme vain alkutuottajia ja yritykset ovat yrityksiä. En edes miellä itseäni yrittäjäksi, tuskin moni muukaan mo.”

    Onko sinulla Jeessi Y-tunnus? Eli onko sinulla yritys, vai oletko tavallisen metsänomistajan asemassa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei metsänomistaminen estä työmarkkinatuen tai ansiosidonnaisen päivärahan saantia. Johan se evättäisiin joka toiselta jos tuo olisi kriteeri. Ihminen voi olla yhtä aikaa palkansaaja ja sivutoiminen elinkeinotoiminnan harjoittaja.

    Tolopainen Tolopainen

    Onko Annella tuosta kokemusta, että ei estäisi, olen nähnyt tapauksia että estää työmarkkinatuen maksamisen jos omistaa metsää. Älä sekoita ansiosidonnaista tähän.

    jees h-valta

    Toloppa taas höpöttää omiaan. Voisit antaa joskus sellaisen asian olla kinaamatta josta et tiedä mitään. Ansiosidonnaista päivärahaa ei torppaa metsänomistus oli Y-tunnus tahi ei. Meikä ei mitään työmarkkinatukea ole koskaan tarvinnutkaan joten aika turha setviä sitä. Jos putoaa ansiosidonnaiselta on varmasti kerinnyt jo puukaupat tehdä sillä aikaa ja siitähän sitten jatkoa rahan tulolle saa. Minulla on Y-tunnus mutta se ei pelkästään vielä tee täyspainoista yrittäjää edes verottajan silmissä. Kyllähän näitä setvitty on julkisuudessa eli turhaa höpötystä. Enkä minä mistään valituksesta kuluttajasuojaan ole puhunut vaan infosta sopimusjuridiikkaan. Olen metsien suhteen sataprosenttinen omistaja joten ei vaikuta avopuoliskon asioihin sitä eikä tätä.

    Puuki

    Voisi ainakin kuvitella, että riippuu siitä kumpi on pääasiallinen elinkeino;  metsä vai ansiotyö. Vai tulkitaanko niin ?

     

    Tolopainen Tolopainen

    Ei kysymys on paljon pienemmästä pilkun viilauksesta, ja metsätulojen jakamisesta omistuksen perusteella, kun sitä omistusta toisella osapuolella ei ollut, oli helppo vastata.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Nyt saatat Tolopainen olla jo oikeilla jäljillä. Metsän omistaminen ei tee tyhjäksi oikeutta työmarkkinatukeen, mutta liian suuri metsätulo saattaa pienentää sitä? Olen itse nauttinut sekä ansiosidonnaista että työmarkkinatukea, mutta lopetin työmarkkinatuen hakemisen oma-aloitteisesti kun katsoin pärjääväni metsätuloilla ja työvoimatoimiston kirjoilla olon koin turhaksi.

    Ansiosidonnainen päiväraha ansaitaan työssäoloehdon ja aiempien palkkatulojen yhdistelmällä.

    jees h-valta

    Toloppa, vaikka sinä elät mamman siipisuojissa ei sitä tarvitse tapuksena muihin yleistää. Jokainen on varmasti omalta kohdaltaan valmis omat selvityksensä tekemään tarvittaville viranomaisille ja se riittää. Täällä setviminen ei auta kun jokainen on liikkeellä omilla lähtökohdillaan. Mutta metsänomistus on vain kevytyrittämistä josta ei paljon haittaakaan ole joskin ei aina kovasti hyötyäkään. Pientä lisälevikettä tuo kuitenkin.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 312)