Keskustelut Metsänhoito Jatkuvaa kasvatusta niin metsiin kuin metsälakiinkin….

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 121)
  • Jatkuvaa kasvatusta niin metsiin kuin metsälakiinkin….

    Olisko ehkä Suomen ”kovin” j.k-mies?
    Laittoi metsälait ja pakkorahastajat kuriin ja säätyyn.
    Paljon asiaa nyt ilmestyneessä M.L-Makasiinissa. On aivan oman tyylinen metsän kasvattaja jonka oppia kyllä itsekkin ymmärrän.
    Sekapuustoinen jk sopii minunkin kasvatusajatukseeni oikein hyvin.
    Lehtipuuta vähintään parikymmentä prosenttia ja valoisuus riittää harvassa kasvattaen myös uudistumiseen. Lukekaahan ajatuksella ja kertoilkaa miltä maistui. Nuo EU kuviot ovat olleet raskas ja kallis prosessi josta syvä kumarrus ja Kiitos hänelle uhrautuvaisuudesta meidän muidenkin edestä!

  • Leevi Sytky Leevi Sytky

    ##Tämä jatkettu kasvatus kuulostaisi vähän samanlaiselta kuin harjoittamani jatkuva kasvatus, sillä erolla että minä pyrin saamaan myös sen uuden puusukupolven aikaiseksi samoilla metodeilla. Suurin ongelma on oikean puumäärän jättäminen eri tyyppisille metsille, kuten edellisissä kirjoituksissa on käynyt ilmi esim. heinittymisen osalta. Oikean puumäärän jättämiseen vaikuttaa kasvatettava puusto ja maaperä. Myös poistettavien puiden valinta vaatii oman tietämyksensä ja kokemusta. Homma kyllä onnistuu, mutta osaamattomalla se saattaa johtaa tosi surkeaan lopputulokseen, miten ilmeisesti monelle on myös käynyt.
    Lähetetty: 14.09.2012
    Lähettäjä: pihkaniska ##

    Kopioin tämän kommentin tänne koska siinä on olellinen totuus osaamisen merkityksestä.

    jees h-valta

    Tästäkin näköjään pyritään vääntämään niin erityisammattisilmää vaativa toimlaji. Mielestäni ikänsä puita katsellut pitäisi nähdä kyllä mikä on elinvoimainen ja mikä ei. Vai onko olemassa jo j.k.-kasvatusleirejä.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Jatkuvan kasvatuksen menetelmä tulee valtaamaan alaa tulevaisuudessa, joten tarvitaan koulutusta. Lisäkoulutusta esim. mhy:n neuvontahenkilöstölle. Ja puunkorjuussa toimiville.

    Vaikean jk-leimikon teon sattuessa kohdalle, kääntyy käsi raapimaan korvallista, vaikka kuinka olisi ”inssin” koulutusta.

    jees h-valta

    Tuossa Timppa yllä vain haikailee komentometsätalouden perään.
    Eikö sitä ”herkkua” ole ollut jo riittävästi?

    Timppa

    Ei minua ole tähän mennessä kukaan tuolla metsässä komennellut. Ei siis tiedä, mitä se sellainen on.

    Tuolla edellä siteeraamassani Tapion 100 vuotta vanhassa ohjeessa ilmeni, että lusmuja oli silloin ja varmasti niitä olisi nytkin. Kun vielä metsänomistajien osaaminen huonosta luonnontuntemuksesta johtuen huononee, niin väärien profeettojen on entistä helpompi markkinoida ”osaamistaan”.

    Virheitä voi tehdä, mutta saman virheen toistaminen on tyhmyyttä.

    Jani

    ”Lisäkoulutusta MHY:n neuvontahenkilöstölle”

    Onko ne muka jotain koulutusta suaneet? Ei ainakaan täällä siltä näytä 😉

    Enkä ainakaan ite helppouden perässä siihen jatkuvaan kasvatukseen aio siirtyä. Eiköhän sitä työtä JK metissä ole ihan yhtä lailla kun nykymallin mukaisissakin. Taimien harventelua, mahdollisten taimettumattomien kohtien taimettumisen avustamista (esim terracutilla laikkuja tekemällä ja ite hakkuun jälkeen kerättyjen siementen kylvyä), pystykarsintaa, lannoituksia… eli töitä riittä

    Ja jokainen joka edes hiukan on mehtien kasvua seurannut pystyy HALUTESSAAN arvioimaan kohtuullisesti että mikä puu on kasvuvoimainen ja mikä ei. MHY:n henkilöstöltä en tätä kummiskaan odota 😉

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Lähinnä kaupunkilais-etämetsänomistajat saattavat omaksua tämän jk-metodin itselleen mieluisaksi. Juuri he tarvitsevat opastusta esim. mhy:ltä. Ja kuten sanoin, neuvontahenkilöstökin tarvinnee lisäkoulutusta. Vai eikö?

    n-merkki n-merkki

    Jos ja kun metsän peitteisenä kasvatus yleistyy syynä on se että iso osa metsänomistajista ei halua avohakkuita. Silloin metsää voi käyttää marjojen ja sienten keräilyyn, metsästykseen ja muuhun virkistäytymiseen.
    Yläharvennuksen voi toteuttaa sitten mieltymyksensä mukaan vähän rankempana jos taloudellinen tulos on tärkeä. Ja päinvastoin.

    Jani

    Leevi: Lähinnä tarkoitin tuolla MHY kommentilla sitä että eivät ole perillä nykyisestäkään mallista ja yksinkertaisista hakkuun käsitteistä. Eli tarvitsevat lisäkoulutusta vaikka pysyttäisiin nykyisessäkin mallissa.

    Timppa

    Sitäkään en ymmärrä, että mistä niitä oppaita tai ammattitaitoisisa duunareita saadaan, kun MHY-järjestelmä ajetaan alas.

    Innoforistako?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 121)