Keskustelut Metsänhoito jatkuva kasvatus PUUN KORJUU

Esillä 2 vastausta, 161 - 162 (kaikkiaan 162)
  • jatkuva kasvatus PUUN KORJUU

    Tuli tuossa mieleen jakuva kasvatus TUULEN KAADOT viestiketjun yhteydessä tämä puiden korjuu. Ajattelin että avaan sille oman ketjun.

    Viime vuosina Etelä-Suomessa kunnollisia routa talvia ei ole ollut. Puun korjuu on ollut vaikeaa, uusia leimikkoja ei uskalleta ostaa kun vanhojakaan ei keritä tekemään. Tulee käymään niin että harvennuksia on pakko tehdä kesällä. Jaksollisen kasvatuksen, jopa kuusikon harvennuksia, voi lyhyillä kiertoajoilla tehdä myös kesällä, maastonkantavuudesta riippuen. Jatkuvan kasvatuksen puiden korjuu kesällä tuntuu varsin riskialttiilta touhulta, mikäli ollaan MT – OMT pohjilla.

    Kaikenkaikkiaan jatkuva kasvatus aiheuttaa todella suuria ongelmia puunkorjuuseen. Tämä näkyy tietysti puutavaralajien yksikköhinnoissa. Yhtiöt ovat tarkkoja että eivät jää vastuumiehiksi näiden leimikoiden hakkuissa, sopimuksia tehdään erilailla kun tavallisten jaksollisen kasvatuksen hakkuissa.

    Jatkuvan kasvatuksen leimikossa ei ole sitä pihviä, mikä houkuttelisi ostajaa, hinnassa sen sitten näkee.

  • Pete

    Mettämies, avaappas sitten uusi otsikko siitä ”ihan eri jutusta” joka on jatkuvan kasvatuksen todellinen ongelma jos kerran puunkorjuu ei ole.

    Nykyisellään konekorjuun kausivaihtelun kustannus valtakunnan tasolla 100 miljoonaa euroa. Miten poimintahakkuiden lisääntyminen vähentäisi tätä? Koealojen korjuunjäljen edustavuuteen suhtautuisin kyllä varauksella, tuskin harvinaisia kokeita on haluttu ”pilata” korjaamalla keskimääräisellä korjuukelillä ja keskimääräisen kuskin toimesta?

    Pete

    Anneli, jos monimuotoisuus lisääntyy hakkaamalla aukkoja joiden antaa uudistua luontaisesti, niin ei ainakaan täällä Etel-Suomessa ole siitä (monimuotoisuudesta) puutetta! Monimuotoisuus tuskin siitä järkkyy vaikka vesakon alle olisi unohdettu istutustaimet?

Esillä 2 vastausta, 161 - 162 (kaikkiaan 162)