Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus näyttää kiinnostavan paljon…..

  • Tämä aihe sisältää 25 vastausta, 12 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta, sitten Gla toimesta.
Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Jatkuva kasvatus näyttää kiinnostavan paljon…..

    Metsälehden nettigallupin seurailussa olen hämmästynyt että jatkuvan kasvatuksen tulevia kokeilijoita taitaa tulla runsaastikkin.
    Hienoa kun on vaihtoehtoisia tapoja ja ennakkoluulotonta asennettakin virinnyt. Taitaa lakimuutos tuoda uutta ”draivia” metsän kaäsittelyihin.

  • jees h-valta

    Noo, senverta kyllä kokemusta konetyöstäkin että jää kyllä aluskasvustoa jos konemies haluaa. Usein tähänasti ei vain ole haluttu. Siinähän on mukava ”kepeissä” vähän protestoida raivaamattomuutta ja tuhota mahdollisimman paljon.
    Kun vain metsurityön puutavarasta saa saman hinnan kuin konetyönäkin ei minulla sitäkään vastaan mitään ole.

    jees h-valta

    Maksimaalinen tuotto minimaalisella korvauksella. Sehän tätä nuorta väkeä metsäpuolelta vierottaa. Ei niitten tertte laittaa kalikkaa pinolle. Ilmankin pärjää ketkä työrumbassa mukana hyvin keikkuu. Mutta mönkkäri ja muu vauhti käy metsässäkin. Kai sekin kivempaa on harvassa puustossa kuin aakeella laakeella.

    metsänvartija

    Minä en ammattia vaihda, se on varma.

    Tulot on kyllä pienet mutta niin on menotkin.

    Valio/apuharvennuksista ei saa harvennustuloja ollenkaan, pl. polttopuut.

    Jatkuvan kasvatuksen on tuominneet huippututkijat, mm. Y.Vuokila.

    jees h-valta

    Oletaisin että ammatinvaihdos on vain nuorilla mielessä ja sillä tavoin alkaa metsä jäädä aika kevyelle työstöhalulle. Jos voi harventaa ja vain harventaa ja pienaukoilla tehdä uudistusta uskon että moni varttuneempikin mo ottaa siihen kiinni. Kun alkaa ikä painaa on parempi kevittää painamista ja nythän siihen on kunniallinen tapa. Ja kaiken hyvän lisäksi laillinen. En pane itsekkään pahakseni noin kymmenen vuoden sisään varmaan.

    Gla

    AMMATTIMIEHEN kommentista tuli mieleeni eräs keskustelu, jonka kuulin radiosta. En tiedä, ketkä siinä jutustelivat, mutta selväksi kävi se, että Rovion ja Supercellin menestyksen myötä jalat on tukevasti joillain visionääreillä ilmassa. Kuvitellaan, että Suomen nykyinen vahvuus perustuisi tämän suuntaiseen toimintaan ja että kun paperikoneitakaan ei ole aikoihin rakennettu, perinteinen teollisuus voidaan jättää vähemmälle huomiolle.

    Kenties tuo rinnastus paperikoneeseen sai minut hereille, mutta mielestäni menestyksen hakeminen joltain kapeasti rajatulta alalta on kestämätön ajattelutapa. Menestystä tulee, jos on tullakseen, sitten kun meillä on hyvä tuote. Sitä ei kukaan osaa ennustaa, miltä alalta se tulee.

    Jatkuvaan kasvatukseen tämä kommentti liittyy siten, että kun ammattimies mainitsi ihmisten erilaisista kiinnostuksen kohteista. Siihen ansaan ei pidä mennä, että nämä pelit, luontoarvot yms. kiinnostavat asiat olisivat muita tärkeämpiä. Jotta mikään ylipäätään on mahdollista, perusasiat pitää olla kunnossa. Suomen osalta vahvuus tässä asiassa on metsäteollisuus, koska puu on edelleen maailman kenties merkittävin uusiutuva raaka-aine, jonka laajat käyttömahdollisuudet hallitaan vielä varsin heikosti. Edes viimeaikoina tapahtunut fossiilisten polttoaineiden parantunut kilpailukyky ei tätä tilannetta mihinkään muuta. Metsissä luontoarvoilla on erittäin tärkeä rooli, mutta ne kulkevat puuntuotannon rinnalla, ei sen yläpuolella.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)