Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 9,461 - 9,470 (kaikkiaan 12,590)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen

    Nuo edellä mainitut eivät ole metsänhoito-ohjeita vaan pamfletteja. Esimerkiksi hyllystäni löytyy Erkki Lähteen ”Metsämafia” vuodelta 1992. Toinen kirja on ”Päin honkia” vuodelta 1991. Lauri Vaara on kirjoittanut kirjat nimeltään ”Yksityismetsänomistajan kirja” ja ”Oikeus omaan metsään”.

    Perko

    On  muidenkin tekemiä kirjoja  ohjeeksi  ja opiksi kelpaavia . Viis’  vuotta sitten kysyin  miten he  (mhy)  soveltaa peitteisenmetsän  ja jk  käytäntöön niin ei ole muka tietoa. ” Heille  ei kuulu tehdä tuottavuus vertailua” .

    Visakallo

    Ennen sanottiin, että painettu sana ei valehtele. Nyt on kyllä nähty, että sekään ei pidä paikkaansa.

    Timppa

    Hanki Perko P W Hannikaisen metsänhoito-oppi vuodelta 1903.  Siitä selviää paljon, mm se että harsintaa eli jatkuvaa kasvatusta voi harjoittaa tilanteissa, joissa vain sahatukilla kysyntää.  Ja vastaavasti lohkohakkuuta eli uudistushakkuuta silloin, kun myös pienikokoisella puulla on kysyntää.  Kun tuon opit, niin ei sinun tarvitse kiusata myhistysten porukkaa.

    Kerran oli erään MHY:n asiakaslehdessä juttu heidän tekemästään jatkuvan kasvatuksen hakkuusta.  Kirjoitin toiminnanjohtajalle ihmettelystäni hakkuujäljestä.  Mielestäni se metsä ei hakkuun  jälkeen uudistuisi luontaisesti.  Kiitti kohteliaasti, mutta ei tainnut pitää kommentistani.

    Nostokoukku

    Veikko Huovisen Tapion Tarhat on myös opettavainen kirja.

    Perko

    ”painettu sana ei valehtele. Nyt on kyllä nähty, että sekään ei pidä paikkaansa.”  Kukas sen tekijää paremmin tietää?   — Hannikaiset  kunnostautui  virsien  ja näytelmien teossa  ”Silmänkääntäjä”.   Metsäntuoton laskenta on haettu  Hannikaiselta se sopii Timpalle  siellä  >1,5 % tuottavuuteen  on panostettu kaikki ruuti.    Veikko  Huovisen  ”henki” elää Konsta  Pylkkäsessä  ja hänellä on selkeät teesit peitteisen metsä ja aukon tekijöistä.  Hyvin opettavaista!

    Metsuri motokuski

    Mites se painettu sana olisi sen uskottavampi kuin mukaan ? Onhan sitä paljon kirjoitettu ihan päätöntäkin. Toinen siteä uskomus että väitöskirja olisi joku totuus. Sekin on vain tieteellinen julkaisu jossa henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttavat suuresti lopputulokseen.

    Nostokoukku

    Onko A. J. Samaa mieltä Motokuskin kanssa, että oikein ja hyvin tehdyn väitöskirjan lopputulokseen vaikuttavat henkilökohtaiset mielipiteet ?

    A.Jalkanen

    No ei vaikuta mielipiteet jos on toimittu oikein. Joskus tarkastusprosessin läpi lipsahtaa töitä joissa olisi ollut korjattavaa tai joista osa on kopioitu muilta. Mutta yksittäinen hyvinkään tehty tutkimus ei ole koko totuus vaan osatotuus.

    Nostokoukku

    Olin ammattikorkeassa mukana opinnäytetyön, pienimuotoinen väitöskirja sekin, arvioinnissa, joka koski erään harvinaisemman puulajimme kasvatusta, käyttöä ja mahdollisuuksia. Tekijä sai ”vastaväittäjältä” moitteita nimen omaan siitä, että työssä oli liikaa henkilökohtaisia mielipiteitä ja asennetta, enemmän kuin mitattavissa olevaa faktaa.

Esillä 10 vastausta, 9,461 - 9,470 (kaikkiaan 12,590)