Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 9,351 - 9,360 (kaikkiaan 12,571)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Puuki

    EDIT

    Perko

    EDIT

    Jovain

    5 % korolla pääsee jo miljonääriksi, niin pääsee myös jk metsistä, jos valitsee sijoittamisen. Näillä ei paremmuutta ratkaista, ei myöskään metsänhoidon jaksottamisella. Toinen kuvio ei korvaa sitä, mitä toisella kuviolla menetetään. Jaksottainen tuottaa massaa käytännössä toisen puolen kiertoaikaa ja vastaavasti jk metsä arvokasvua koko kiertoajan. On näistä tutkimustuloksia esitetty (Pukkala) ja käytännössä tulosta tehdään jaksottaista vastaavilla puustopääomilla.

    mehtäukko

    …” Jaksottainen tuottaa massaa käytännössä toisen puolen kiertoaikaa ja vastaavasti jk metsä arvokasvua koko kiertoajan…”

    Valetta työntää taas EDIT. Jos jk-hatelikossa yleensä on otettavia puita, onhan sieltä haalittava liikoja kuitu- ja huonolaatuisia ruikuloita ”koko ajan”. Se arvokasvu jaksollisessa on sitä, eh:n jälkeen alkaa jo siirtymät tukiksi. Toisen harvennuksen jälkeen joka runko on tukkikokoa arvokasvuun.

    Jovain

    Niin ne siirtymät jk metsissä toteutuvat myös. Ei tarvitse odotella tukin varttumista puolta kiertoa. Ei myöskään tarvitse odotella maapohjan – metsän tuottoa. Tuottaa koko ajan, jos metsä on ohjattu jatkuvalle kasvatukselle.  Sitä tuskin kannattaa epäillä, etteikö jk peitteinen metsän kasvatus toimi. Se kyllä toimii, mutta edellyttää luontaisen metsänhoidon ohjailua.  Nyt jo korjuuseen menneet vanhat metsät ovat näillä periaatteilla kasvatettuja. Pusikoiden kasvattaminen onnistuu sekin ja on enemmän ajan kohtaista tällä hetkellä. Työlästä on sekin ja toisen laisesta hoitomuodosta on kysymys.

    Puuki

    EDIT

    Petkeles

    EDIT

    Visakallo

    EDIT

    Jos metsänomistuksen tarkoitus on olla taloudellisesti tuottavaa toimintaa, on se pidettävä mahdollisimman suoraviivaisena ja läpinäkyvänä. Jostain syystä jk:sta ei tahdo selkeää, rehellistä eikä vertailukelpoista tietoa saada, vaikka mitä tekisi.

    Puuki

    EDIT

    Visakallo

    Perkolla saattaa olla myös aivan käytännön hankaluuksia esittää metsätaloudestaan tarkempia laskelmia, jos metsien omistus ei ole ollut suoraan hänen vastuullaan. Tarkkojen lukujen saanti laskelmien tueksi voi silloin olla hankalaa.

Esillä 10 vastausta, 9,351 - 9,360 (kaikkiaan 12,571)