Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

  • Tämä aihe sisältää 12,567 vastausta, 128 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 minuuttia sitten Berza toimesta.
Esillä 10 vastausta, 9,331 - 9,340 (kaikkiaan 12,567)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen

    Täsmennä vähän: mikä on ML ja miten tämä kampanja ilmenee?

    Perko

    ML  eli Metsälehti  EDITOI  reilusti sieltä aukon…  sivuilta..  Viisaudet  ja väittelyt häipyi sinne  ” päätehakkuun jälkeisiin  iloihin”.  —  hyvä hankikeli  kutsuu!

    Perko

    ” Uusi”  nykyinen metsälaki mahdollistaa metsäomistajan optimoida  puunmyynnin  tuottavuuden.   Menetelmistä  eri-ikäinen monikerrosmetsä  tuottaa avohakkuuta paremman taloudellisen  tuloksen ja nopeammin  maaperästä riippumatta.   MOT !

    Tolopainen

    Juuri näin, mutta on olemassa toinen metsän käsittely menetelmä, jossa puun myyntitulon voi maksimoida. Se ero on käytännössä iso. Filosofian laitos on oikea paikka uusille teorioille, ei niitä kannata metsänomistajan testata omilla rahoillaan. Viepä sinne tarkastettavaksi.

    Perko

    Oletko Tolopainen  hyödyntänyt  mannermaista-  vai antiikinfilosofiaa?   Timo Airaksisen: Tekniikan suuret kertomukset .  Oletko lukenut?    Jos on lukematta niin  hae kirjastosta !    Näitä  kivikoukkuja ja mutakin raahattavaa olen aukoissa testannut  enkä usko niiden kumoavan  Isac Newtonin  päätelmiä.

    Tolopainen

    Kyllä uusimmat tutkimukset ovat löytäneet painovoimasta  sellaista tietoa, jota Iisakki Newtonilla ja Albert Einstainilla ei ollut. Eli heidän teoriansa painovoiman heikkenemisestä suoraviivaisesti onkin väärä.

     

    A.Jalkanen

    Kuinka se sitten heikkenee Tolopainen? Meneekö hyppäyksenomaisesti, kuten siinä yhdessä lentokoneessa Sydney – Auckland välillä jossa matkustajat alkoivat lennellä pitkin matkustamoa!

    Tolopainen

    Jos virtaus ei ole laminaarista se on turbulenttista tai niiden yhdistelmää, oliskohan painovoiman kohdalla kyse hiukan samasta asiasta. Mene ja tiedä.

    Perko

    Taivaankappaleista  Aurinko, Kuu, Maa  muuttavat paikkaansa syntyy näkyväksi vuorovesi  ja sitä jo hyödyntävät vesivoimaloissa.  Ihminen tuntee  sen Suomifilmin  elokuvassa  Tauno Palo  on keinussa  Juhannuksena tai  pilotti lentokoneella  silmukkaa lentäessä.    Kurt Vonnegut  kuvaa painovoiman muutosta  hevosen  vatsan  kestävyydellä muistaakseni kirjassa Kissan kehto.    Selitys , että se on pullistelevaa  voisi olla kuin hallituksen yli heitetty peitto jossa ay pomot poleksii  painaumia ,  eihän se  sileänä pysy.

    —  Nyt  hokasin,  Tolopainen  käsittelee painovoiman  etenemistä.  Sehän onkin  ihan muu juttu mitä mie selitin.  Koulutettu painovoiman nuuskijakoira  voisi olla hyvä paljastamaan painvoiman jäljet.  Onkohan  niitä sielläpäin?

    Visakallo

    Nyt alkaa kieltämättä jo näyttää siltä, että jatkuva kasvatus on keskusteltu tällä erää läpi, ja voimme siirtyä muihin aiheisiin.

Esillä 10 vastausta, 9,331 - 9,340 (kaikkiaan 12,567)