Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 9,111 - 9,120 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Järjestön omaa taloudellista etua ajava etujärjestöpolitiikka ja toimivan ministeriön  ymmärtämättömyys ovat vaikeuttaneet järkevää kehitystä. On pyritty mieluummin estämään kun kannustamaan tarpeellista kehitystä.”    —- Mainio yhteenveto  !  Täällä on lueteltu    metsään kohdistuvia tuhoja  ja niistä monet ovat jotkut ymmärtäneet  kuin jumalan tahdoksi mutta  ovatkin  jo sieltä 70 vuoden takaa jo alkaneet ja jatkuvat.  Esimerkiksi: hirvituhot, taimikontuho,  osa tuulituhoista, hintakartellit,  hakkukiellot ja kaksinkertainen  verotus  ym oman tehtävän virheestä tarkastusrahastus mo:lta.   Tuottamattomuuteen johtava koulutuskin on sitä samaa!

    Visakallo

    Ymmärsinkö oikein, että valitsemalla jk:n, pääsee eroon tuosta kaikesta Perkon luettelemasta paskasta?

    Perko

    Tuskin,   järjestelmä (t )  on jonkinmoisessa itsepoljetussa hengityskoneessa.   Onko hirviongelmasta tai verotuksesta  noista joku  korviaan lotkauttanut?

    Jovain

    Kaiketi metsänhoidolle on eduksi, jos tavoitellaan tilakohtaisia/metsäkohtaisia kokonaisuuksia, joihin täällä on viitattukin. Ei pyrittäisi väkisin yhdistämään käsittelyalueita, vaan metsää hoidettaisiin kohteen vaatimalla tavalla ja väittäisin, kokonaisuuksia hoitotavasta riippumatta. Metsänhoidossa onkin menty aivan liian pienialaiseen luokitteluun, jopa alle 0.3 ha kuvioihin. Haittaa jo metsänhoitoa ja onhan nekin kuviot hoidettava, mutta eikö löytyisi helpompaa ja halvempaa tapaa hoitaa metsiä (byrokratia). Kaiketi Pukkalan vapaa malli tähän suuntaan viittaa.

    Tolopainen

    Olen aina lähtenyt siitä, että metsästä tilille tulevan rahamäärän pitää kasvaa joka vuosi. Jotkut haluavat kasvattaa puumääriä tai raivaussahan bensa litroja. No kukin tavallaan. Se miten jotkut muut hoitaa metsiään tai eivät hoida ei pahemmin kiinnosta.

    Pitäis taas vastata yhteen kyselyyn, tuli Kööpenhaminan yliopistolta. Olivat valinneet vastaajaksi, maine on näköjään levinnyt, tiedolle on kysyntää laajasti. Näyttää, että ei nuo proffat paljon tiedä, viisi potenssiin kolme menee heillä yli ymmärryksen.

    Rane

    ”Pitäis taas vastata yhteen kyselyyn, tuli Kööpenhaminan yliopistolta. Olivat valinneet vastaajaksi, maine on näköjään levinnyt, tiedolle on kysyntää laajasti.”

    No huh huh,nyt alkaa pelottamaan…

    Visakallo

    Tanskassakin toimii Suomen tapaan ”Ankeuttajat” -ryhmä. Ovat tilanneet kansainvälisen vertailututkimuksen Kööpenhaminan yliopistola.

    Tolopainen

    Näyttää siltä, että yo herroilta ei pahemmin yliopistot mitään kysele, huojentava tieto.

    Visakallo

    Kyllä minulta ainakin yliopistot ovat tilanneet metsäaiheisia luentojakin. Niistä maksetaan aivan asiallisesti.

    Tolopainen

    Visakallo on astunut Heikkilän isoihin saappaisiin luennoi ortotobologiasta.

Esillä 10 vastausta, 9,111 - 9,120 (kaikkiaan 12,796)