Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 9,011 - 9,020 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen

    Jiikoo-hakkuissa pyritään ymmärtääkseni suuriin hakkuukokonaisuuksiin, jopa koko tilan suuruisiin. Ei kanneta huolta siitä että käsittelykuvion sisällä voi olla eri lailla hakattavia kohtia. Metsäsuunnitelman tarkkuus voi kyllä kärsiä, jos kuvion sisäinen rakennevaihtelu kasvaa suureksi – jo tämä ketä häiritsee.

    Gla

    Tuo on pyrkimys, mutta koska taimettuminen on epätasaista ja siksi hakkuumahdollisuudet kehittyvät epätasaisesti, tuloksena on tilkkutäkki, jossa tosiaankin käydään poimimassa puu sieltä ja toinen täältä. Jostain kenties saadaan ihan hakattavaakin. Muu aika kuluu ajellessa ajouria pitkin metsiä. Täytyy ihmetellä, miten ajokone puut sieltä edes löytää.

    mehtäukko

    Se löytäisi,- jos kun edes olisi mitä löydettävää-, moton reittiverkostolla jossa on ne kapuloiden sijainnit.

    Perko

    Harmilista tuo kun  entinen rattorikuski näkyinä joutuu tuntemattomaan metsään ja näkee niistä painajaisia. Eivätkö tuo  ruokapalvelusta riittävästi ravintoa kun tuppaa moton reittiverkkopainajaisia torkahteluun.   No, jospa se siitä helpottais kun päivät pitenee!

    Tämähän on  lähes kuin Puukin kurssilta. —”Arvonmäärityksen antamaa tietoa tarvitaan, kun
    halutaan määritellä metsään sitoutuneen pääoman tuotto ja sen avulla tarkastella vastaako metsien käyttö omistajan asettamia tavoitteita. (Kuuluvainen & Valsta, 2009). Kuten Niskanen ja muut (2002) huomauttavat pääoman tuottoprosentin yhteydessä, teoreettisesti pätevä metsätalouden kannattavuuden laskenta perustuu tulevaisuuden tulojen ja menojen nykyarvon laskemiseen. ”  — Panu? Pohdinta,  jk:n seuraavaa kierrosta vertailussa  ei ole.   Nimensä mukaan se on jatkuvaa silloin kun eri-ikäisyys  ja tiheys kokoluokkineen ovat kunnossa.  Siirtymässä vanhoista uudistaen on mielenkiintoista  miten siinä käy. Useimmat  ”miljoonametsät” alaharvennettu vielä ovat r-sahalla siivottu vuosikymmeniä ja alusta on   absoluuttisen puhdas.

    suorittava porras

    Trollin ulostus ei ollut yllätys….

    Perko

    Just’ noin  niin kuin  A. J . sen esittää. ”Jiikoo-hakkuissa pyritään ymmärtääkseni suuriin hakkuukokonaisuuksiin, jopa koko tilan suuruisiin. Ei kanneta huolta siitä että käsittelykuvion sisällä voi olla eri lailla hakattavia kohtia. ”   —Ne täkkitarpeet ovat perua  aukkojen tekijöiltä ja  hankaloittavat  vielä  pitkään   kokonaisuuksien ja logistiikan kehitystä.. — Monenmoista on   kiinnostusta tänne palstalla kirjoittavilla. Miulle  ei ole valjennut miksi on noin kova palo on äijillä suoltaa sitä silkkaa sontaa tänne.

    Makarov

    Elä Perko ota enää kun rupeat tänne sontaa suoltamaan.

    Perko

    Niin, mikä on tehnyt Makarovin  kiinnostuksen jiikoo metsään?

    Makarov

    Ihan mielenkiinto kokeilla sitä käytännössä miten ja missä sitä olisi järkevää harjoittaa. Nyt hyvää yötä Perko, jatketaan keskustelua huomenna.

    Perko

    GN !

Esillä 10 vastausta, 9,011 - 9,020 (kaikkiaan 12,796)