Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,991 - 9,000 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Makarov

    Erikoisia nuo Jovainin kommentit. ”Väitettyä hintaeroa ei ole muodostunut tasaikäisen hyväksi, mutta myöskään puukauppaa poimintahakkuista ei ole käyty.” En kyllä ymmärrä mitä tuo tarkoittaa. Voiko joku suomentaa?

    suorittava porras

    Trollin kommentit ovat aina erikoisia. Kummasti niihin vain tartutaan.

    Perko

    ”jaksottaisessa yksittäinen puu on hakkuukypsä 60 vuodessa. Jk:ssa 100-120 vuodessa”  Näin sanoo varmana  metsäguru ja  pyytää vastausta.

    — Tuohon vastasin jo siellä Mikolle kommentissa. Toistan ;” eri-ikäismetsän taloudellinen etu syntyy sahattukin hinnan erosta propsipuun hintaan ja jk:n nopeasta sahapuun myyntirytmistä 8 – 15 vuotta jolla vältetään aukkohakkuusta muodostunut 30 – 40 vuoden taimikko vaiheen tappiollinen jakso”.

    —  On noin hyvinkin ja melko varmaa mahdollista,   että vielä  100 vuoden kuluttua myydään kahdeksatta kertaa  jk metsästä   tukkia. Mutta, mutta  siitä jaksottaisenalasta ei silloin ole tukkipuita  myyntiin koska tamppaus on jälleen   kiivaimmillaan  ja ootellaan, haikaillaan mistä saa myyntituloja  jo toista kertaa 100 vuodessa on 35 vuotinen  nälkäkausimenossa. Koko suku on kärsinyt menneisyyden erehdyksestä 70 vuoden  tappionkierrettä yhteensä.    Suorittavalla on jonkinmoista ennustajan  halua, ja on normaalia, että he eivät numeroista ja faktoista  perusta, hänellä on kuitenkin hyvä alku profetiaan.

    A.Jalkanen

    Jos ei osaa prosessoida niin sitten kannattaa profetoida. Viittaamatta kehenkään erityisesti.

    suorittava porras

    No…avautuihan se toinenkin trolli.(En viittaa tässä tapausessa Anneliin?)

    mehtäukko

    ” myyntirytmi 8-15 vuotta” välittää trolli propagandaa. Ei siinä järki päätä pakota.

    Visakallo

    Jovainin ja Perkon kirjoitukset ovat olleet koko ajan vähän sellaisia, kuin joku kehittelisi tekoälyllä toimivaa keskustelurobottia, ja testaa sen toimintaa täällä palstalla. Näyttäisi siltä, että vielä olisi anottava ainakin parit apurahat projektin loppuunsaattamiseksi.

    Jovain

    AJ: Ei ole profetioista kysymys, vaan täyttä faktaa Perkolta.  Makarov: ”Monien mielestä tämä on varmasti väärin tulkittu”. Ei ole, voin sen omasta puolestani vahvistaa ja siinä on myös jk tuotot mukana. Lainarahalla ostetut metsät ja puunmyyntituloilla kuitatut. Elvytyspolitiikka oli edullista aikaa, eikä korko ole oleellisesti noussut vieläkään. Hinnat ovat kyllä nousseet, mutta niin ovat nousseet myös puun hinnat.

    Perko

    Laura Aallon tuore tutkimus kertoo, että  yli 40 k€  muita tuloja hankkivista  30 %  eivät  ole kiinnostuneet  puun myyntihinnoista. Toinen juttu tutkimusta ; ”Osalla metsänomistajista kannattavuuden arviointia ja seurantaa rajoittavat nimenomaan
    kannattavuusmittareiden monimutkaisuus, riittämättömät tietotaidot tai muut metsänomistajanresurssit. Koska metsätaloudessa kannattavuuden arviointi on hankalampaa kuin tavallisessa yrityksessä johtuen metsän pitkästä kiertoajasta, metsänomistajan tulee ymmärtää hyvin metsätalouden erityisyys taloudellisen kokonaiskuvan hahmottamiseksi (Hyder ym., 1999). Toisaalta pitää ottaa huomioon, että metsänomistuksen erilaiset tavoitteet vaikuttavat siihen, miten ja millä mittareilla metsänomistajan on tarpeen seurata toimintaansa ja metsätaloutensa kannattavuutta” .   —  Tälläkin  palstalla  olen tuota havainnut.

    —Makarovin  tilakauppojen menestystarina ( jätän sanomatta keplottelu ja huijaus, kävivät mielessäni),  niin ne eivät ihan läheisesti kuulu metsänkäyttötapoihin ja tuottavuuden vertailuun.

    Makarov

    Puhtaalla omatunnolla voin kyseistä kaupasta kertoa että ei ole huijattu eikä keploteltu. Tämän kokoinen tila on jo niin arvokas että se puottaa suuren osan normi ostajista pois.        (vaatii riskin otto kykyä soittaa pankkiin ja kysyä rahoitusta näinkin isoon kauppaan, Perkolla ei selvästi ole paljon kokemusta tästä.) Samoin pellot nosti tilan arvoa ja moni koki ne varmaan hankalaksi. Epäilen että jos pelkkä metsä olisi ollut myynnissä niin en olisi palstan omistaja. 2011 vuonna ei ollut myöskään sijoitus rahastoja kilpailemassa tiloista. Sekä edelleen finanssi kriisin jälkimaingit  vaikutti kun ihmiset olivat varovaisia. Aivan yleisesti tila oli myynnissä vieläpä pitemmän aikaa ilman ostajaa.

Esillä 10 vastausta, 8,991 - 9,000 (kaikkiaan 12,796)