Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,971 - 8,980 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Jovain

    Makarov: 70-80 luvun syyt metsänhoidon eriyttämiseen olivat muut, kuin isäntien manuhakkuut. Metsänhoidon eriyttämisellä ei ollut tekemistä isäntien manuhakkuiden kanssa. Vastakkain olivat jatkuva kasvatus ja jaksottainen metsänhoito. Seurauksena jatkuva kasvatus lakkautettiin, asetettiin sulkuun ja sen aikainen tutkimus hyllytettiin. Toimenpiteestä on ollut kielteiset vaikutukset metsänhoidolle ja väistämättä metsäalalle.  Voi olla vaikea pala ”sossuille”, jos etuuksista joutuu tinkimään.

    Perko

    R.Ranta  pääomalle %  tuottoja on tänne turhaesittää. Nämä viisaat  äijät ja inssit lisää tuotantoa kuin ennen neukut paistinpannuun paksuutta.  Aiemmin jo nähtiin ettei mikään numeroilla esitys ohita tamppausta.

    —PS .  keskimääräisen tuottavuuden laskeminen on vuosikymmenille ylivoimainen tehtävä ja vertailu on sekoittanut  lopullisesti  myrskynlailla  päättelyn.

    Makarov

    Minusta manuhakkuun vähenemisellä on Jovain ollut ainakin vaikutusta eriytymiseen.

    Nyt on kohta kymmenen vuotta ollut jk:lla aikaa vallata markkinoita mutta ei ole oikein ottanut tuulta purjeisiin. Kenenkähän syy tämä on?

    Makarov

    Joo kovasti Perko onkin pääoman% tuottoja täällä esitellytkin.

    Perko

    No onko se vähän  vai riittävä  nykyinen määrä jk käytännössä? Mie en tiedä kuin paljon on ,  kerohan .  Kuitutuotanto alkoi lain sovelluksella  ja pakottamalla 70 vuotta sitten  virkamiesjohdolla ja valvonnassa jota Tapio avusti. Nykyinen ns  vapaehtoinen  valinta  noista entisistä ”perkeistä” vaikuttaa tekstien perusteella monelle olevan  hankala hahmottaa miten tulisi toimia  jopa siinä vanhoillisessa aukossa. Onko syyllistä löytynyt?

    Jovain

    Oli metsänhoidon eriyttämisestä, ei manuhakkuista. Totta vaikutuksensa on myös eriytymisellä. Viimeistään 70-80 luvun tapahtumista käynnistynyt jk sulku, on aikaan saanut metsänhoidon muutoksen. Muuttamaan metsät jaksottaisen metsiksi. Jk metsiä on vähän ja vajaa kymmenen vuotta on riittämätön aika jk metsänhoidon käynnistämiseen. Käsitystä ei tunnu olevan ja kuvitellaan jopa jk moodiin päästävän yhdellä siirrolla. Perkon mallissa sekin on mahdollista.

    mehtäukko

    Olisiko RRannalle apuja osion Artikkelit tekstistä…

    ”Tarkastelun opettavaisin tieto on kulujen suhteellinen vähäisyys metsätaloudessa. Ne ovat alle kymmenen prosenttia bruttotuloista.

    Tästä seuraa, ettei liiketulosta sanottavasti pysty parantamaan kuluista tinkien. Netto ei juuri lisäänny, mutta nuukailu – esimerkiksi uudistusalojen muokkaamisesta tinkiminen – voi alentaa puuston tulevaa kasvua ja hakkuumahdollisuuksia…”

    A.Jalkanen

    Jiikoota kannattaa lisätä mahdollisuuksien mukaan siellä ja sen aikaa kun siihen edellytykset on.

    Makarov

    No kieltämättä 10 vuotta on lyhyt aika ainakin taimettumisen käynnistymiseen jk:ssa. Nyt kun hakkuutin aukoksi 8 vuotta sitten harsittuja alueita sen takia kun ei ollut ilmestynyt kuin heinikko taimien tilalle alle. Niin epäilen vaan että riittäisikö toiset 8 vuotta taimien syntymiseen. Eli olet Jovain oikeassa.

    Metsuri motokuski

    Jk hakkuut taitaa olla reilusti alle 10% suomen hakkuista. Aika marginaali puuhaa vielä. Jokuhan siinä mättää kun 10v ei ole paremmin ottanut tuulta purjeisiin.  Varmaan se johtuu siitä kun tamppaaminen ja raivaus on nykyään kuntoliikuntaa eikä mitään työtä.

Esillä 10 vastausta, 8,971 - 8,980 (kaikkiaan 12,796)