Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,891 - 8,900 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Metsuri motokuski

    Tätähän jesse on meille opettanut vuosia että koivun nopealla kierrolla tehdään paras tulos vaikka yksikkö hinta onkin pienempi.

    Puuki

    Koivukuidun hinta on lähes havupuiden tasolla nykyään. Se lisää koivun kasvatuksen kannattavuutta mutta ainakin täälläpäin ei ra-koivun istutustaimet säily, kun jänikset, rusakot ja hirvet syö ne heti alkuunsa metsämailla.

    Makarov

    No joo on se kyllä se minunkin kohde kahtapuolta kylätietä että olisi mahdollista siihen uusi Koivikko pistää kun ei siihen hirviä tulisi. Voipa olla että käännyn siihen näin nopealla ajattelulla.

    Perko

    Ennustukseni on, että puita kerätään  2- 5 vuoden kuluttua vieruspuita ja muita puita vaurioittamatta.  Uusi tekniikka  on jo kuvina!     Puuki tekisitkö laskelma  ennakoinnista ja  myyntirytmin nopeudesta tuottavuuden € -muutokseen.

    Kalle Kehveli

    Ilmeisesti pystykarsintaa suunnittelevat? Karsintahan ”repii” nyt maasta uudet taimet. Kaatokin oksineen vaurioittaa isompia puita

    Gla

    Saisko jotain lisätietoa tuosta uudesta tekniikasta?

     

    Perko

    Gla , voi olla hankala ,  salassapitosopimuksen takia eivät kerro enempää.   Hyvä kuitenkin ettei ole kehitys pysähtynyt   reikäkivikirveeseen. Siihen  Fiskarsilla  suunnittelija modifioi kivikautisen vitsaskiinnityksen  hiilikuiduilla, eikä nyt lennä retkikirves varresta irti.  On nyt varmaan  patentoitu eikä ekakeksijää tiedä kukkaa.

    Visakallo

    Taitaa olla samanlaista salatiedettä kuin kaikki muutkin Perkon metsäjutut.

    Visakallo

    Jos uudesta puunkorjuutekniikasta on olemassa kuvamateriaalia, millä perusteella sitä on uskottu Perkon haltuun? Oletko mukana kehitysprojektissa?

    Perko

    En nyt tuosta osaa sanoa kuinka iso  ”trone ” on tekeillä.  Otaksun  suunnittelijan kuvista  olevan kyse. —  en ole  nykyisin mukana senhän jo ikärasismi estää, edellisestä puun murskauksesta jossa olin on jo  30 vuotta.

Esillä 10 vastausta, 8,891 - 8,900 (kaikkiaan 12,796)