Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,731 - 8,740 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • reservuaari-indeksi

    Minusta nuo Perkon jutut on niin uskottavia kuin mitä nyt tältä palstalta yli päätään voi löytää. Itse myin juuri männä vuonna reilun alan metsää, pohjineen. Jäi vielä suurin piirtein saman lainen ala kuin m. myin. Sitä alan muuttamaan jk-metsäksi niin pitkälle kuin mahdollista. Erään lainen mentori minulla on aiheeseen liittyen. Hän kertoi että aikaa siihen jk-muuttumaan menee ja ihan kaikki m-tyypit ei siihen sovellu, mutta mielen kiinnolla odottelen. Aikaa ja resursseja kun on.

    Mentorini mukaan kiinnostus jk-menetelmiin kasvaa huimaa vauhtia. Asiakkaita hänellä kuulemma liian kanssa.

    Leena
    (Editoinut Lauri. Leena ei mielestäni tiennyt ihan mitä kannattaa kirjoittaa. L:lla kohta 5-10:n villitys voi tulla irrottelusta katumus)

    Visakallo

    No kerrohan nyt sitten Leena, paljonko sitä myytyä alaa oli, kun kerran niin hyvin tiedät. Ei varmasti kukaan halua saada sinusta epäuskottavaa mielikuvaa, -eihän?

    reservuaari-indeksi

    143,7 ha (itse kertomasi mukaan, ennen spv-sotkuja, laskettu ilmoittamastasi kokonaiskasvusta jaettuna ha-kasvulla ja tarkistus kokonaispuustomäärä jaettuna ka/ha)

    Mutta jos Tumpskan naapurin metsät lasketaan mukaan, kuten näemmä tapana on erinäisissä yhteyksissä ollut, niin on varmaan löytyy enemmän kuin tuo 1,5 100:aa.

    Visakallo

    Muuten Leena ihan hyvä, mutta tietosi vaatisi päivitystä.

    Visakallo

    Minkä verran Leenalla tuli motteja siinä kaupassa?

    Visakallo

    Leenalla otti jälleen kerran luontainen vaatimattomuutensa vallan. Vai pelkäätkö intimiteettisi menettämistä?

    Visakallo

    Nämä reva-Leenat ja muut kevytnimimerkit ovat vähän kuin finnit naamassa tai hiiret ruokakomerossa. Ovat toki harmillisia, mutta kuuluvat elämän rikkauteen. Kukapa ei ainakin salaa nauttisi kunnon mustapään puristamisesta, tai hiirennakin naksahduksesta silloin kun talo on muuten aivan hiljainen.

    Jovain

    Ne jotka ovat olleet mukana 50-70 luvulla, tietävät minkälaista ns. peitteinen metsänhoito siihen aikaan oli. Ei ollut määrämittaan harsintaa, se kiellettiin julkilausumassa. Ei ollut myöskään nykyisten suositusten mukaista metsänhoitoa. Oli kokonaisvaltaista metsänhoitoa, jossa nykyisiä erillään pidettäviä hoitomuotoja ei luokiteltu erikseen. Eriyttäminen alkoi vasta sen jälkeen, joskus 80 luvulla, jk sulkuun johtaneista tapahtumista. Peitteinen metsänhoito on hyvinkin ollut 40-50 vuoden takamatkalla, joten ei niitä tuloksia käytännön metsänhoidosta heti ole saatavissa.

    Puuki

    Hyviä tuloksia ei tule koska jk-menetelmä kuuluu marginaaliin ja siellä pysyy. Korkeintaan turvemailla yleistyy, kun ojan kaivua ei sallita. Saksassa, jossa paremmilla kohteilla kuin Suomessa on mahdollista jatkuvakasvatus ,on onnistunut 40%:lla kohteista. Siellä jk:a on harrastettu jo yli 100 vuotta.

    Visakallo

    Nyt kyllä Jovain muistaa asiat väärin. Kyllähän 50-luvulla tehtiin aukkoja ja hoidettiin taimikoita aivan samalla periaatteella niin kuin nytkin.

Esillä 10 vastausta, 8,731 - 8,740 (kaikkiaan 12,796)