Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,581 - 8,590 (kaikkiaan 12,521)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Makarov

    On tässä peitteistäkin kokeiltu mutta en ole ollut tyytyväinen. Suurimpana ongelmana ollut taimettuminen ja tuulituhot. Jatkuva kasvatus onnistuu ainakin itsellä taimettumisen puolesta hyvin taimettuvalla kuuselle soveltuvalla korpimaalla. Silloinkaan ei puustoa passaa liikaa kerralla poistaa heinittymisen ja tuulituhojen takia vaan 5-10 vuoden välein tehtävillä varovaisemmilla harvennuksilla jolla turvataan taimettuminnen. Minulle jaksollinen muuten on kannattavampi.

    Perämurikka

    Jokainen tekkee niinku parhaaksi näkee.se on just sitä sisäänpäin lämpiävää suomalaisuutta että jos ei tee niinku minä nii tekee väärin.

    Makarov

    Nythän se on vapaata tuo metsänkasvatus niin luulis kaikkien olevan tyytyväisiä. Eipä tunnu silti olevan vaan vaaditaan lakiin kaiken maailman uudistamis ikiä ja järeyksiä. Antaisivat nyt olla kun kaikki saa tehdä nyt suht. Vapaasti miten haluaa

    Gla

    Luontoväki pettyi, kun metsälakiuudistuksessa jk vapautettiin, mutta metsänomistajat eivät alkaneetkaan harsia metsiään. Sen takia piti alkaa puuhata avohakkuukieltoa. Aikamoinen takinkääntö sille, että metsänomistajalla on vapaus valita. Metsänomistajat valitsivat väärin, joten valinnan vapaus ei ollutkaan ok.

    Nyt esitetyille ikä/järeysvaatimuksille tulee tavoitteet EU:sta, mutta tälle vaihtoehtoisia toteutusmalleja on lupa esittää.

     

    Jovain

    <p><p>Mehtäukko käy edelleen tallintakusia – muutosneuvotteluja. Otolliseen aikaan siinä mielessä, onhan lakkouhka päällä tällä hetkellä ja yleislakko uhkana keväällä. Rattaat pysähtyvät keväällä myös metsäsektorilla ja onhan siihen mehtäukolla aihetta. Meitä on joku tai muutamia, jotka ovat vastaan ja paljonkin, jotka eivät anna ääntänsä kuuluviin. On puukaupallisia ja metsänhoidollisia kysymyksiä, jotka eivät sovi, mutta ruotuun olisi saatava. Ei ole vain yhtätapaa hoitaa metsiä, tehdä puukauppaa ja käyttää korjuupalvelua.   </p></p>

    Visakallo

    Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho sanoi tv:ssä, että nyt tarvitaan Suomessa liki 10 miljardia euroa luontokadon pysäyttämiseen vuoteen 2030 mennessä. Siitä vaan, ei muuta kuin hattu kiertämään hyvän asian puolesta!

    suorittava porras

    Näyttipä Kotiaho vaatineen muutakin. Maanomistajille hakkuukiintiötä ja suojelualueiden lunastusta osamaksulla.

    mehtäukko

    Kotiahojen kaikenlaiset vaatimukset ovat ristiriitaisia ja yhtä tyhjän kanssa. Miksi ukkeli ei tartu tunnin ratojen, tuulimyllykadotusten tai kaupunkirakentamisen hulluuksiin? Jatkuva kiima on nujertaa läpi valtakunnan vallitseva vientivetoinen tuotanto!

    Perko

    Tuottavuuden vertailu ja  laskeminen on ongelmainen entisten aukkojen pohjilta  jos niitä virittää  jk metsäksi.    Muutenkin oli aikaisemmissa selityksissä lähtötiedot kovasti hakusessa monella.

    Puuki

    <p>Onhan se varmaan ongelmainen laskea olemattomia jk:n tuottoja, kun ei ole muuta metsäopetusta saanut kuin jotain jk:n taholta tulevilta firmoilta.</p><p>Gla:lta hyvä kommentti edellä . Noin se on vapaan valinnan kohdalla. </p>

Esillä 10 vastausta, 8,581 - 8,590 (kaikkiaan 12,521)