Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,431 - 8,440 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Jovain

    Myös Perko on kertonut kasvattamistaan puustopääomista ja on kertonut metsien uusiutumisesta. Eihän tässä muuten mitään järkeä olisikaan, kasvattaa vajaatuottoisia ja uusiutumattomia metsiä. Mehtäukon omin sanoin: ”Yli kymmenen vuoden odotus on ollut turhaa, hukkaan mennyttä puun kasvuaikaa”.

    Jovain

    Näin metsämarssin kunniaksi. Mehtäukko: Valaistus on teidän puolellanne. Kirjoitan jatkuvasta kasvatuksesta, siitä, minkälainen käsitys teillä on jatkuvasta kasvatuksesta. Se voisi vihdoin olla aika lopettaa kuseksiminen omille kintuilleen.

    mehtäukko

    Voisit marssisi kunniaksi tarkistaa lääkityksesi, että ruikkiminen loppuu.

    Jovain

    Ruikkimista näyttää olevan ja hukkaan mennyttä puun kasvuaikaa. Ei taida olla metsämarssin kunniaksi, tarjoilla toimimatonta metsänhoidon mallia.

    mehtäukko

    Sitten eikun uutta ajanvarausta kiireellisesti. Lääkitys ja kallonkutistus yleensä auttaa.

    Jovain

    Ei ole tarvetta täällä, varaile vaan itsellesi.

    Perko

    Metsämarssinaiheet  ovat  unohtaneet metsätuottavuuden laskennan.  Metsänomistajille lähinnä tarkoitetut otsikot ovat lähinnä kuntoilua ja ”kassaratekniikkaa”   ravintolisineen.  Neuvonalta puuttuu edelleen  laskennantaito ja  tuottonopeuden  ymmärrys.

    Puuki

    Jk:n ”oppimestareilta” näyttää puuttuvan matematiikan alkeiden ymmärrys useimmissa tapauksissa.  Kun lasketaan mukaan vertailun alkutilanteen (yleensä päätehakkuu) tuloerot ja niiden vaikutus valitulla korkokannalla laskettuna, muuttuu tilanne yleensä selvästi.

    Kun Perko esim. mainostaa laskentataitoansa, niin kerro joku esimerkki numeroin nopeasta tuotosta pitkällä aikavälillä jk-metsässä jotta olisi jotain ”kättäpidempää” vertailuun.

    Tasaikäisen kasvatuksen puolelta on niitä vertailuja numerotietoineen tänne tullut mutta jk:sta ei.

    Neuvojat on ilmeisesti sen verran viisaita , että jk:a ei aleta mainostamaan liiaksi ja niin pettämään asiakasta ja ruokkimaan mahdollisia ylioptimistisia odotuksia tuotosta.  Osataan hahmottaa milloin jk on mahdollista ja milloin ei.

     

    mehtäukko

    ” …Neuvonnalta puuttuu edelleen laskennantaito…”

    Jaksollisen menetelmistä on tullut käytyä  hyviä ja rakentavia keskusteluja Myhistyksen ja Mk:n neuvojien kanssa. Siitä suuresta joukosta yksikään ei ole asettunut puolustamaan jk:sta. Laskutaito tekee ja torjuu sen!

    A.Jalkanen

    Keitele Groupin asiakaslehdessä (2/2023) luki että Metsähallitus on siirtynyt kakkosharvennuksissaan pääosin yläharvennukseen. Poistetaan pienimpien ja vikaisten lisäksi suurimpia puita noin sata kappaletta hehtaarilta. Tukkisaanto nousee ja kiertoaika pitenee. Edellyttää että aiemmin ei ole pilattu latvuksia. Tämä parantaa jaksollisen kasvatuksen taloutta, joten kannattaa pitää mielessä tämäkin vaihtoehto.

Esillä 10 vastausta, 8,431 - 8,440 (kaikkiaan 12,796)