Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,081 - 8,090 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Gla

    Suorittava: ”Tulos voi olla jk:ssa plusmerkkistä yhden omistajan hallintakauden verran , mutta seuraavalle onkin tarjolla pelkkää miinusta. Sitähän Perko ole enää ihmettelemässä.”

    Tämän takia olisikin parempi puhua poimintahakkuista jk:n sijaan. Edelleenkään päähäni ei mahdu se, miten voidaan puhua jk:sta, kun sallitaan optio avohakkuusta ja metsän uudistamisesta. Ja kun puhutaan metsätaloudesta, tuo optio täytyy olla käytettävissä. Siihenhän metsälakiuudistuksin perustuu eli valinnan vapauteen käyttää kulloinkin tilanteeseen parhaiten soveltuvaa menetelmää, Pukkalan hybridiä.

     

    Perko

    Korko on vielä siedettävä. Aikonaan piti vekselillä hoitaa taloutta kun rahat jäi takuuksi.  Sijoitus on hieman alakanttiin kaikkine kyntöinen ja istutuskertauksineen.  Niin, jokainen paljas pala on kai aloitettu samoin ja silloin  niillä on myös tuo sijoitusreppu kannettavana.  Eikä siinä kaikki, se on ”maahan haudattu leiviskä” jota ei kuunaan saa takaisin.  Kertomukset paremmasta kasvusta eivät sitä tuo takaisin ( toisaalta on totta ei se paljasmaa kasva puuta). Vastaavan kaltainen meno muodostuu vahingon korvauksesta.   Olen saman  kertonut jo aiemmin.

    Nyt on kerrottu uutisissa ystävyys huijauksesta jossa 10 k :ja € menettäneet eivät julkea kertoa kuin on käynyt.  Oletan, että moni tämänkin metsä-huijauksen  on havainnut mutta ei viitsi myöntää edes itselleen.

    Millaisen tuloksen  A J sai sieltä korkolaskurilta?

    Puuki

    Intomieliset jk:n kannattajat ei osaa laskea tai ei halua myöntää talouden eikä mh:n tosiasioita metsätaloudessa. Näin se on nähtävä.

    Perko

    Puuki,  en tunne itseäni enkä ketään muutakaan intomieliseksi ainakaan jk -juttuun.  Yli 30 vuotta olen etsinyt ja selvittänyt maaseudun  elinmahdollisuuksien  ja tulon kehitystä.  Puuki  kerro sinä miten mo:n tuloja voi  kehittää?

    Rane

    ”Yli 30 vuotta olen etsinyt ja selvittänyt maaseudun  elinmahdollisuuksien  ja tulon kehitystä.”

    Onko tästä työstä jäänyt mitään täällä julkaistavaksi kelpaavaa dokumenttia/laskelmaa?

    Perko

    Muutamassa lehdessä on ollut juttuja.

    A.Jalkanen

    Korkolaskurin tulos kertoo mielestäni että jaksollinenkin malli on riittävän kannattava jos huomioidaan jatkuvan poimintahakkuun kaikki riskit.

    Tutkimustiedon riittävyyteen kommentti. Kovin vanhat mittaustulokset eivät enää päde, kun korjuukoneet, taimiaines ja muokkausmenetelmät ovat kehittyneet huimasti. On tutkittava ja verrattava metsiä juuri nyt. Jalostettu geeniaines, ilmastonmuutos ja typpilaskeuma vaikuttavat kaikissa metsissä kasvua kiihdyttävästi ja voivat vaikuttaa eri puulajien menestymiseen meillä.

    Puuki

    Monta kertaa olen tässä ketjussakin kertonut esimerkkejä ja kannattavuuslaskelmia todellisista tapauksista.   Mikään ei kuulosta kelpaavan eräille.

    Visakallo

    Eilen viimeksi sain tutustua tuttavani kuusenviljelyyn. Aivan tavallinen päijät-hämäläinen MT:n ja lehdon välillä oleva metsämaapohja, johon oli istutettu kuuset mättäisiin 2017.  Nyt kasvaa kuusia rauduskoivun tahtiin, eli metri pituutta ja sentti paksuutta vuodessa. Hieman jopa hämmästyin. Ensiharvennus näyttäisi tulevan jo 15 vuoden iässä.

    Visakallo

    Kysyn Perkolta, paljonko metsissäsi on nyt keskimäärin kiintokuutioita hehtaarilla? Minulla on nyt yli 150, ja kaikki pystyssä olevat puut ovat saaneet alkunsa elinaikanani, eli ovat nyt 65 v. tai sen alle. Miten Perkon metsien vastaavat luvut?

Esillä 10 vastausta, 8,081 - 8,090 (kaikkiaan 12,796)