Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 7,971 - 7,980 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Visakallo

    Eikös Perko osakeomistuksessa olekaan mitään riskiä? Sekin on aika suhteellista, mikä on huomattava omaisuus. Sitä paitsi, minähän olen koko aikuisikäni monipuolistanut omistuksiani juuri puuta myymällä. Mikä muuten muutti mielesi täysin, kun sanotkin nyt, että kymmenvuotias taimikko onkin jo parhaassa tuotossa lainehtivaa metsää? Ennenhän olit sitä mieltä, että aukon jälkeen ollaan ainakin 40-60 vuotta aivan tyhjäkäynnillä.

    Perko

    <p>Onhan siinä metsänkasvun käynnistyksessä pientä varttumisen tunnelmaa.  Lämmitellään kuin Porilais-diesiliä pakkasella.  Lopullinen tulos antaa odotella sen reilun 60 vuotta,  ellei  säästänyt hakkuusta  sitä nuorta-aluskasvua.  Innokas metsänhoito  kemeran ohjeilla on ne hävittänyt useimmiten jo 40 vuotta sitten.   Lainehtivasta metsästä  voi myös virittää monikerrosmetsän!    Odottelu häipyy ja tulevaisuudessa  mahdollista  vaihtaa 8- 15  vuoden myyntirytmiin.  </p>

    Visakallo

    Sama myyntirytmihän se on Perko jaksollisessakin metsässä. Lähes kaikki ensiharvennuksetkin on tehty alle kaksikymppisinä. Seuraavien harvennusten väli on useimmiten alle 10 vuotta. Viimeisen harvennuksen ja päätehakkuun väli voi venähtää jopa yli 15 vuoden, sillä parasta päätehakkuun myyntiajankohtaa kannattaa joskus vähän odotellakin…

    Puuki

    Alle 25 v. luontainen männikkö e-puuhakkuu ; 43 mottia/ha . Revi siitä Perko.

    Perko

    Ennen oli paksulla puulla  ja tyvellä erilainen hinta kuin  riukupuulla.   Herrat ovat onnistuneet  korjaamaan  ilmeisesti asian.  Voihan  ohutpuun myydä myös vaikka ei välillä paljaaksi hakkaa.  No, jatkakaa raivausta keli suosii!

    Ps, näin  entisenä nuorena katsellessa , aikakin mennee ikään kuin nopeammin eikä siihen 65  -70 v hakkuuseen mene  kauan.  Siellä se odottaa ottajaansa.

    Visakallo

    Kysyin jo aikaisemmin tätä samaa, mutta kysytään vielä uudestaan: Mikä on Perkon metsien jk-hakkuiden tukkiprosentti ollut 65-70 vuoden aikajanalla? Jaksollisissa metsissä se on täälläpäin ollut 80% kahden puolen, kiertoajan vaihdellessa puulajista riippuen 35-70 vuoden välillä.

    Metsuri motokuski

    Ei kai ne perkon metsät ilman raivausta säästy nekään.  Kirjaoppineetkin ovat tunnustaneet että jatkuvan kasvatuksen metsät tarvitsevat myös raivaussahaa. Ei kai ne jk metsätkään taimetu niin tasaisin välein.

    Jean S

    Voisiko joku nyt kertoa, että onko epäilykseni metsäurakoinnin taksoista ja niiden vaikutuksesta nollarunkojen keräilyyn oikea vai harhainen…

    Jovain

    <p>Ei se olennaista olekaan taimettuuko tasaisin välein, ei jaksottaisessakaan. Vaan mitä, miten paljon ja miten usein on tavaraa siellä taimien välissä. Olennaista on sekin, miten paljon aluskasvillisuudesta ja pusikoitumisesta on haittaa. Tuettunakaan ei saada kaikkea hoidetuksi. Sitä vastoin jk metsässä ja jaksottaisen kasvatusvaiheessa haitta on vähäinen. Taimettumisen lakirajoilla haittaan ollaan jälleen palaamassa.  </p>

    Jovain

    Yhdenlaista harhaa voi olla myös korjuun poistumaan vaikuttaminen tai markiisiin puiminen.

Esillä 10 vastausta, 7,971 - 7,980 (kaikkiaan 12,796)