Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 13,121 - 13,130 (kaikkiaan 13,383)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Puunmyyjien on tärkeää olla tietoisia kaikista hinnoitteluun liittyvistä tekijöistä ja olla aktiivisia neuvotteluissa, jotta he eivät joudu epäsuotuisaan asemaan. Nöyryys ja alistuminen eivät useinkaan ole hyviä strategioita liiketoiminnassa, ja puunmyyjien on puolustettava etujaan sekä ymmärtää omaa markkina-asemaansa.  Puunmyyjät   kantavat pitkäaikaisen vastuun  tuotannossa valvonnanalla joten ei ole mitään perusteita peittelyyn  ja jokaisen kohdan avoimeen hinnoitteluun.   Metsänomistajien on avattava silmät!   Emme elä enää kehitysmaakulttuurissa.

    suorittava porras suorittava porras

    Harsinta ja poimintahakkuut ovat juuri sitä kehitysmaakulttuuria. Kannattaa todellakin varoa sitä touhua .

    Visakallo Visakallo

    Millä tavalla Perko olet toiminut kilpailutuksissa ja puunmyyntineuvotteluissa? Miten olet saanut hoidettua puukaupat onnistuneesti parhailla mahdollisilla hinnoilla maaliin?

    mehtäukko

    Pukkalan linkistä:

    ”…Sammaloituneen istutuskuusikon taimettuminen on alkanut ajouralta. Kuvan metsikkö on yläharvennettu loppusyksyllä 2021 ja kuva on otettu keväällä 2023…”

    Kuvan viestikö on se, että aina seuraavat yläharvennukset tms. tehdään aina uuteen /viereiseen paikkaan leimikolla, koska sirkkataimia esitellään ajo-uralta?        Tämä ristiriita tekee perkolaisen jatkuvan väittämän aukon vuosikymmenten tuottamattomuudesta paikkansa pitämättömäksi.

    Jovain Jovain

    Mitä, ”jos metsäyhtiö maksaa päätehakkuun hinnan niin yhtiö ottaa silloin kontolleen korkeamman korjuukulun”. Mitä ottaa kontolleen korkeamman korjuukulun? Eihän jk metsät ole harvennusmetsiä tai että jk hakkuut olisivat harvennushakkuita. On uskaliasta linkittää jk hakkuut 2.luokan harvennushakkuisiin. (Avohakkuissakin toinen puoli hakataan kuitua). Jk hakkuut eivät ole rinnastettavia jaksottaisen hakkuisiin, jk hakkuut eivät ole  kuituhakkuita, ei rinnastettavia senkään puolesta, että myös jaksottaisen hakkuissa on varottava jäävää puustoa. Vapaa luokitus ja vaihtoehtoiset kauppatavat on vaihtoehto sekin.

    mehtäukko

    Älä Jojovain lue näitä tekstejä kuin piru raamattua. ”Jos metsäyhtiö maksaa päätehakkuun hinnan”  harvennuksille , eihän siinä olisi järkeä.

    ”..Eihän jk metsät ole harvennusmetsiä tai että jk hakkuut olisivat harvennushakkuita. On uskaliasta..plaap plaap ” on aivan pötyä jos mitä. Kun jk:ssa on vielä varottavana ne mahdolliset 40-60 vuotiset puolitoistametriset hattarat muun väistelyn lisäksi, tottahan se on harvennushintaista tai alle sen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jk-hakkuun vertailukohta on varttuneen metsän yläharvennus eikä avohakkuu. Kuitupuu sijaitsee jaksollisen mallin avohakkuussa tukkipuun latvapäässä, puut kaadetaan kohti aukkoa ja ei ole alikasvosta jota pitää varoa.

    Vaikka poimintahakkuussa poistettaisiin pääasiassa isoja tukkipuita, ajourat on avattava. Jääviä puita ja mahdollisia taimiryhmiä on varottava. Vaikka huolellinen omistaja valmistelisi hakkuun niin että harventaa nuoret metsät (kuitupuut) ja avaa ajourat etukäteen, leimikkoon jää silti hakkuuta hidastavia eli korjuukustannusta nostavia tekijöitä.

    Huonotuottoiset aukotkin taitaa olla pääasiassa jk-metsiköissä eikä avohakkuilla, kuten Perko arvelee.

    Kantohinnan erosta saa parhaan käsityksen, kun kysyy leimikostaan kaksi tarjousta: avohakkuuna ja poimintahakkuuna.

    mehtäukko

    Olisi luullut, että nämä kaksoset puolustaisivat jk:ta asiafaktoilla. Pariinkin kertaan Pukkalan lokin ristiriitaisuuksia esittäneenä näillä kahdella tasajalkatamppaajalla ei ole ollut mitään oikaistavaa. Miksi, siksi että väitöksille ei vaan löydy perusteita.

    Tätä tuulimyllyään jaksavat kyllä uutterasti veivata nolla-summapelillä.

    Visakallo Visakallo

    Jovain: ”Avohakkuissakin toinen puoli hakataan kuitua”

    Surkeata on Jovainin metsätalous! 95 – 75 välillä on meillä kaikkien päätehakkuiden tukkiprosentit olleet. Kuusikoissa  parhaat ja  koivikoissa huonoimmat.

    mehtäukko

    Jojovain…”Jk hakkuut eivät ole rinnastettavia jaksottaisen hakkuisiin, jk hakkuut eivät ole  kuituhakkuita, ei rinnastettavia senkään puolesta, että myös jaksottaisen hakkuissa on varottava jäävää puustoa…”

    Mitäs ovat jk:n korjuu-ohjeet, joissa poistettavia puita ovat mm. huonolaatuiset, toispuoleiset ja ränsistyneet kuitupuut.Puuryhmät harvennetaan… Jaksollisen harvennuksissa ei ole edes yleinen lähtötilanne se, että harsitaan isoja- että pieniä puita sekä on varottava hattaroita. Pakkasilla se karvaisten puitten kaatelu onkin mannaa hattaroille…

Esillä 10 vastausta, 13,121 - 13,130 (kaikkiaan 13,383)