Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,981 - 12,990 (kaikkiaan 13,370)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Piti ihan tarkistaa onko tämä Jatkuva kasvatus käytännössä kun on niin siistiä juttua.   Voisiko seuraavaksi lisätä alun  tilavuuksiin  ajanulottuvuus ja  hintojen muutokset, ne  suhteutettuna puunkokoon.  Saadaan siihen sijoituskorko rullaamaan ja reaaliaikainen  myynnin tuottavuus ei pelkästään  kuvitteellisia  taimikon hintoja. Harva mo on myynyt taimikoita, eikä ostajatkaan ole hinnoitellet niitä paljaaksihakkuuna.   Tämä monimutkaisuus syntyy ja näkyy aukosta   loppuunmyyntiin.

    Puuki

    Opettele Perko ensin laskeman todellisilla luvuilla.  Päätehakkuun tulot suhteessa harsinnan tuloihin kuvioittain. Tuloeroa sitten verrataan  jatkossa korkoineen.

    Jovain Jovain

    Voisiko tuloeroa verrata ensiharvennukseen tai harvennuksiin ennen päätehakkuuta. (Kokonaishinta on näilläkin ja se on merkittävästi alempi kuin päätehakkuulla.)

    Makarov

    Ei niitä Perkoja ja Jovaineja tarvi blogata. Hyvä se on että erillaisia kantoja ja ajatuksia asioista löytyy. Tylsää täällä ois jos kaikki oltas aina samaa mieltä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    Perko

    Pitäisi opetella lisää, miulla on edelleen ranskankielen opinnot kesken ja neljän muun kielen kertausta. Puukaupan luvut saan ostajan listasta, mutta niissä ei aina ole eritelty kuvioita. Jos lahjoittavat ylimääräistä, en sitä helposti huomaa. Tietyn kokoisia puita on, joiden metsässä pito ei teetulosta ovat loppuunmyynnissä, ja jätetään opitulla laskutaidolla valiten tuottavinta metsässä pidettävää edelleen kasvussa.  Aika on  ratkaisevampi kuin pieni hinnankaan ero. Silleen!

    Webinaari 11.12. Esittelytekstin   tavoitteista  jäi  mitätön asia pois, metsänomistajan  tavoite !

    .

    Muuta huomioitavaa

    Korjuukelpoisuus

    -vain kun maa on jäässä

    Ajo-urat

    -jatkuva ura verkosto, ei kertymää ajouralta

    Visakallo Visakallo

    Kukaan ei varmasti kiellä Perkon monilahjakkuutta, mutta olisiko niin, että se painottuu  hieman enemmän muihin osa-alueisiin kuin metsätalouteen sovellettuun käytännön matematiikkaan?

    Perko

    Hyvä pointti! On totta, että olen  ollut monilahjainen  ja  vahvuuteni saattavat painottua eri osa-alueisiin,  ennen oli oikeakäteni vahvempi kädenväännössä sekin kehittyi enne järkeä propsinmätössä. Metsätalouden käytännön matematiikka on kuitenkin erityinen kenttä, jossa voi olla hyödyllistä syventyä juuri siihen. Vaikkakin maitolitran kauppa  on melko samaa matematiikkaa puun litrojen kanssa.  Olisiko mielenkiintoista keskustella tarkemmin siitä, mitkä taidot tai osa-alueet voisivat olla erityisen tärkeitä metsätaloudessa?   Matematiikka on hankala muuttaa.

    Puuki

    Minä oon pitkän matikan aikoinaan kirjottanut ja osaan laskea paljonko paremmin tuottaa kokonaisuudessa päätehakkuukypsän metsän hakkuu suhteessa harsintaan.  Perko ei vielä ole sitä oppinut.

Esillä 10 vastausta, 12,981 - 12,990 (kaikkiaan 13,370)