Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 3 vastausta, 12,841 - 12,843 (kaikkiaan 12,843)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen

    Nyt RR osasi kertoa asiansa niin että taviskin ymmärtää. Harvoin nähty selvänäköisyyden hetki. Kadehdin kun noita tulee itsellekin hyvin harvoin.

    Maksimoidaan siis vaikka sijoitetun pääoman tuottoa. Tuotto metsässä edellyttää yleensä kasvua, ellei tuotettu palvelu ole monimuotoisuutta. Ei ole tarpeen ottaa kantaa metsänhoitomallien paremmuuteen, vaan päätöksentekotilanteen mukaan toimitaan.

    Jos päätöksenteko tapahtuu varttuneessa erirakenteismetsässä (kuten vaikka Timo Kujalan YLE-esimerkissä), molemmat vaihtoehdot avohakkuu ja poimintahakkuu ovat mahdolliset. Molemmat voivat tuottaa yhtä hyvän tuloksen lyhyellä aikavälillä vaikka  huomioidaan muualle sijoitetut pääomat. Jos siis tilanne on tuo edellä kuvattu, että metsän jää kasvamaan hyvän arvokasvun puut.

    Ammatti Raivooja

    Voisko sanoa Suomeksi, että kannattaa tehdä yläharvennus eikä alaharvennusta? Eikö tuo yläharvennus vs alaharvennus ole vielä jauhettu loppuun?

    mehtäukko

    ”Keskustelu menetelmien paremmuudesta on suruhupaisaa.” Onhan se, ja Reijo Rautio itse sotkeutuu kirjoitusvirheisiin vaikka taannoin toisia nokitteli!

    ”Ratkaisevaa on mm.  se, kuinka metsänomistaja suhtautuu ja ottaa huomioon muualta vastaavalla riskillä saataviin tuottoihin.”

    Entäpä kun mo ei välttämättä halua sotkeutua muualta mahdollisesti saataviin tuottoihin, vaan on keskittynyt metsänsä puuntuotantoon? Ja siinä ei pelehditä yhden eikä kahden rungon kimpussa, vaan kuviokokonaisuuksin ja mielellään hehtaareissa.

    ”Puuntuotoksen maksimontipyrkimyksiä”, ei taida kukaan puolustaa hinnalla millä hyvänsä, mutta aina se putkahtaa Raution tuutista.

Esillä 3 vastausta, 12,841 - 12,843 (kaikkiaan 12,843)