Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

  • Tämä aihe sisältää 12,796 vastausta, 129 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Perko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 12,751 - 12,760 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Oli äskettäin käsittelyssä niitä kuntakohtaisia  verottajan antamia keskimääräisiä  puunmyyntituloja per ha vuodessa, niitä meinasin.  Otaksun niiden perustuvan suurimaksiosaksi jaksollisen kasvatuksen saavutuksiin.  Niistäkin   puuttuu ne evlut- perintö- pinta-alaverot!     Kunnat oli näkyvissä ja niissä E-karjalan  rajanpinta oli johdossa.

    A.Jalkanen

    Ok.

    mehtäukko

    Tämänhän julkaisin velvollisuuksista riu`ullaan räyhääjälle:

    ”..Uutuuden tuputuksesta puuttuu uskottavuus. Kun laaja mo:sto on olemassa olevassa tutkimustenkin mukaan tuottoisimmassa ja selkeässä menetelmässä, mikä velvollisuus heillä olisi perustella valintaansa kannattamattoman kannattajalle…”

    Jovain

    Mehtäukko, ”Lue ja ymmärrä”. Aloituksen metsä on malliesimerkki pilalle harsitusta jk metsästä. Näitä on ja on esimerkki sen puolesta, että harsintajulkilausuman tapaisia toimia tarvitaan myös tämän päivän metsänhoidossa.

    mehtäukko

    No niinhän siinä käykin, kun aletaan leikkiä ja seurata ”kehittämättömyyttä”. Jojovain on itse puolustellut jk:sta yleismenetelmäksi. Jaksollisella ei olisi ollut arpomista, eikä ”reilun kymmenen vuoden” sippituotoksia. Se on n. kolmannes aktiivista metsätalous yrittämisen aikaa tärvätä turhuuteen!

    Perko

    Rähjääjällä  on asiaa, on niin vaikea kestää  jonkun arvokasvulla  tehty äkkiä tuotto   ”rääseiköstä”,   ( 400 kpl , kasvu 9% tuotto 15%)  on se niin väärin!        Onko kuka muu sitä Berzan lisäksi täällä tyrkyttänyt tai väittänyt jk metsäksi?

    mehtäukko

    Bersan esimerkki uskottava, perkolaisella ei mitään.

    En aio vaihtaa Mersuani tarjottuun Trabantiin.

    Perko

    Samaa  on monesti ollut muuan yhtiön omassa metsässä.  Jaksollisen lainaikaan jättivät aisapuita kasvamaan ja ne kerättiin kun niistä sai tukin ja pari propsia joskus  8 – 10 vuoden perästä. Trabantit muuttui Mersuiksi.  Kyseessä ei ollut jatkuvakasvatus eikä  äimisteleville  ihmettelijöille  selitelty tarkoitusta jolla 30 vuoden kasvu olisi hakatessa haihtunut tyhmyyden mukana. EDIT

    Timppa

    Jätettiin koemielessä ”aisapuita” kasvamaan 12 vuotta sitten.  Ei ole tullut kunnon propsia tukkipuusta puhumattakaan.  Mutta aukossa kasvaa hieno sekametsä.

    Perko

    Juu kyllä,   Jonkun palstalaisen se on siitä vastuu otettava , siitähän meidän pitää lähteä.  Ne 12 vuotta sitten koemielessä jätetyt pari ’aisapuuta’, mutta kun niitä tukkipuiksi ei saatu. Sen sijaan aukon perältä avautuu laaja maisema , joka ilmeisesti on valinnut oman polkunsa. Välillä metsä tekee omia taikojaan, ja se, mikä ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, on saanut aikaan aivan erityisen luontokohteen. Kenties ei aina tarvitse tavoitella sitä suurinta pölliä, kun voi nauttia luonnon monimuotoisuudesta  ilma myyntihuolija. Olisiko    mehtäukolla jokin  parempi ratkaisua miten tämä hoidetaan?  sopisiko tämä Timpalle näin alkuun?

Esillä 10 vastausta, 12,751 - 12,760 (kaikkiaan 12,796)