Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,661 - 12,670 (kaikkiaan 12,796)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Visakallo

    Ei Perko sitä tyhjäkäyntiä nyt niin kovin paljoa tule, vaikka aukosta aloittaakin. Syksyllä 1990 istutin kuusikon. Tänään moto pui siihen jo 3. harvennuksen. Päätehakkuu tulee 10-15 vuoden sisällä, eli alle viisikymppisenä. Kesäretkeläisten kanssa käytiin samaisessa kuusikossa kesällä 2017 juuri tehdyn 2. harvennuksen jälkeen. Löytyy silloin  lukijoiden kuvistakin.

    Perko

    Onnittelut rohkeille  ajatteleville miehille;    Olli Tahvonen  ja Timo Pukkala !

    Visakallo

    Viime viikolla samainen moto pui 2. harvennuksen 1995 kylvettyyn männikköön, siinäkin poikettiin silloin 2017. Sille kuviolle oli tehty energiapuuharvennus 2015.

    Puuki

    Osoittaa järjen köyhyyttä, jos oletetaan päätehakkuutulon kuuluvan edellisen puusukupolven tuloihin eikä lasketa sitä mukaan niin kuin se todellisuudessa pitää laskea.

    Jovain

    Jk ei ole tasarakenteista metsänkasvatusta, eli yläharvennuksella poistetaan kaikki parhaat puut. Päästään sillä muutama vuosikymmen, kunnes metsä taantuu (kuten Puuki sanoo). Jk metsässä on kaikenkokoista puustoa ja aina lihotettavaa tukkipuustoa. Myös jk metsä perustuu parhaan puuston kasvattamiseen. Siitä on hyviä esimerkkejä, kuten Arvometsä/kump. ja vielä merkittävän suurilla puustopääomilla. Väittäisin virhe tehdään, jos mennään taimettuminen edellä ja hakataan siitä syystä metsiä vajaatuottoiseksi ja useinkin ilman tulosta. Menetetään metsän tuotto ja vielä metsän uusiutuminen.

    Metsuri motokuski

    Jovain. Tuo jk metsän rakenne on varmaan kaikkien metsää omistavien tiedossa.  Ei kai noita itsestään selvyyksiä pidä jatkuvasti toistaa.

    Visakallo

    Tahtoo vain Jovain olla niin, ettei Suomen kolme pääpuulajia, joista vielä kaksi ovat valopuita, oikein riitä todelliseen jatkuvaan kasvatukseen. Tämä äärimmäisen yksinkertainen tosiasia tuntuu olevan osalle ihmisistä todella vaikeaa, lähes mahdotonta ymmärtää.

    mehtäukko

    Jk:ssa ”taimettuminen edellä ja hakataan vajaatuottoiseksi” on varmastikin lopulta pakkorako. Siksihän menetelmään on luotu pienaukko- käsite, kun puusto on ränsistynyt kerman kuorinnasta.

    Mikä olisi tällaisen hatelometsän myynti-arvo?

    Perko

    Väittämät metsänomistajien vankasta tietoisuudesta omistamiinsa metsiin on harhaa kun aktiivikirjoittajat osaksi ovat ajan ja tuotantonsa tulosta heikosti tietoisia. Eikä se, että metsä on umpeenkasvanut sammalikko mutta kun etulinjan metsänomistajilta ajatus on sumeaa sammalta eivätkä omaksu uutta. Tosin tämä päätelmä saattaa johtua vain näistä muutamasta tänne kirjoittajasta eikä ole laajaan kyselyyn perustuvaa tietoa.

    Metsuri motokuski

    Kerro nyt perko miten saa sen umpeen kasvaneen sammalikon taimettumaan. Kerron sen heti sille metsänomistajalle joka se jk hakkuun on tehnyt. Voit kyllä kertoa mieluimmin ratkaisun kun käyttää aikasi arvosteluun.

Esillä 10 vastausta, 12,661 - 12,670 (kaikkiaan 12,796)