Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,611 - 12,620 (kaikkiaan 12,622)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Berza

    Meinasin jo yhdessä vaiheessa lopettaa koko tutkimuksen täytön, niin sekavanoloinen se oli. Mutta väänsin sen loppuun kumminkin. Mietin jo, että olenko vaan niin tuhma, ettei se meinaa avautua, mutten ilmeisesti ollutkaan sitä 🙄

    Jovain

    Kovin näyttää opinnäytetyö kiinnostavan (vastustavan). AR. Jk:ssa ”ei ohjailla metsänkasvatusta”. Jaksottaisessa ohjaillaan. Jk:ssa mennään luontoarvot, luonnonohjaus edellä ja sen mukaan on hoidon metsän käytön suunnitelmat tehtävä.

    Husq165R

    Peruskysymykset voi olla vaikeita jos kansakoulukin on jäänyt kesken. Lottokuponkia kannattaa silloin täytellä, helpompi.

    Peruskamaa, laita asiat mielestäsi tärkeysjärjestykseen, älä käytä kahta kertaa samaa. Mutta totta, ei ollut pelastavaa vaihtoehtoa ”en tiedä”.

    Samu-Markus P., ohjaajana A. Kilpeläinen

    Visakallo

    Olisi siinä Hussekin saattanut hieman (ylä)päätään raapia ko. kyselyn kysymyksiin vastaillessaan.

    Perko

    Puuki täällä aiemmin kertoi niistä erikoisen nopeakasvuisista taimista.  Nehän ovat  kuusta, nyt  kun on pelko   hyönteis- ym- tuhoista erityiseen  niillä alueilla   joissa  näre  ei ole luontainen puu,  ilmastolle  mukamas  sopimaton ja taimet maksullinen   bonus.    Vaihtoehtona  jos voisi käyttää  olevaa  puustoa  ettei kasvut metsästä katoa.   Onko hyödyllistä  sen takia vuosikymmeniksi paljaaksihakkuulla hävittää  tuottavuus ?

    suorittava porras

    Kaikkein altteimpia tuhoille ovat luontaisista metrinpituisista ja 40-60 -vuotiaista taimista kehittyneet jk -kuusikot. Mäntyhän niistä on hävinnyt jo aikoja sitten eikä koivukaan siellä menesty.

    Perko

    Jos nyt ei puututtaisi  ollenkaan jaksollisen sekaan unohtuneiden ongelmiin. Käyttämällä   olevaa hyvässä kasvussa puustoa, mäntyjä, koivuja ,ym oikealla tiheydellä ettei kasvut ( 8-10m3) metsästä katoa, samanaikaisesti  syntyneeseen  valoisuuteen tuppaa tulemaan useamman lajin taimia.   Siitä on kyse  eikä jaksollisen  aikaisista  ongelmista.

     

    Visakallo

    Mitä eroa on jk-alikasvoksella ja jaksollisen metsän alikasvoksella?

    Visakallo

    Oliko kysymykseni jotenkin epäselvä? Vaikea se ei voi missään tapauksessa olla, koska palstalla on edustettuna jk-asiantuntemuksen timanttisen kova ydin.

    Perko

    Samahan se on mistä ne  siemenet ja  puut ovat peräisin kunhan  on sopivaa  laadultaan.  Kiinalaisten  kissanvärillä ei ole väliä  kunhan pyytää hyvin hiiriä.   On  ollut hankalaa Hartolan saarnaajalle  ratkoa kyselyn vastuksia kun loton tekoon tarvitsee konsulttiapua, puhumattakaan  tilavuuksien päättelyssä mihin autotalliin saa sopimaan huomattavan omaisuuden, ne setelit!

Esillä 10 vastausta, 12,611 - 12,620 (kaikkiaan 12,622)