Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,601 - 12,610 (kaikkiaan 13,323)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    ”ei tarvitse kuin ohjailla metsänhoitoa.” Jovain

    Jaksollisessa metsänhoitoa ohjaillaan raivaussahalla harventamalla ylimääräisiä taimia ja valitsemalla laadukkaimmat kasvamaan.

    Miten Jovain on mahdollista Jatkuvassa kasvatuksessa ohjailla metsänkasvatus? Onko sinusta muka 10-20 vuoden välein tehtävä hakkuu muka tarpeeksi ohjailemaan metsänhoitoa? Niinhän se tapahtuu jatkuvassa kasvatuksessa, ilman raivaussahaa.

    Visakallo Visakallo

    Täyttelin taas s-postiin tulleen kyselytutkimuksen, tällä kertaa Itä-Suomen yliopiston opiskelijan opinnäytetyötä varten. Kovasti siinä oli kysymyksiä laadittaessa panostettu siihen, että vastauksista muodostuisi jatkuvalle kasvatukselle mahdollisimman myönteinen kuva. Tällainen tutkimuskulttuuri edustaa nykyistä maantapaa huonoimmillaan.

    Puustola

    Täytin vikko sitten saman kyselyn (hampaat irvessä). Kysymysten ja vastausvaihtoehtojen takana näkyi olevan Innofor. Annoin kyselyn tekijälle vinkin, että jos tieteellistä tutkimusta, jonka tuloksilla olisi jotain merkitystä, jatkossa tekee, niin kysymykset ja vastausvaihtoehdot pitäisi olla jotain muuta kuin ilmiselvään haluttuun lopputulokseen johdattelevia.
    Mielenkiintoista nähdä miten Innofor kyselyn uutisoi.

    Visakallo Visakallo

    Anteeksi vain yliopistoihmiset, mutta tämänkaltaiset käytännöt eivät ole omiaan ainakaan lisäämään yliopistojen arvostusta. Sana riippumaton kuulostaa nykyään lähinnä surkuhupaiselta, jos se mainitaan yliopistojen yhteydessä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Oliko kyselyssä vastausvaihtoehto ”en tiedä”? Minusta se on hyvin tärkeä olla mukana.

    Visakallo Visakallo

    Vaihtoehdot oli numeroitu 1-6. En tiedä -vaihtoehtoa ei ollut. Samaa asiaa kysyttiin useaan otteeseen kuin poliisikuulustelussa konsanaan. Erittäin tarkkana piti olla, ettei vastannut väärin päin, sillä numerovaihtoehdot käännettiin aina silloin tällöin päinvastaisiksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Noissa kyselyissä, esim. vaalikoneessa, keskimmäinen vaihtoehto on yleensä neutraali, mutta se ei ole ihan sama asia kuin ettei tiedä.

    Visakallo Visakallo

    Uutena taktiikkana ainakin minulle oli, että osassa kysymyssarjoja samaa numeroa ei voinut käyttää kuin kerran. Tämä johti vastaajan kannalta jopa ei-toivottuihin vastauksiin, sillä kysymykset oli sillä tavalla laadittu, -ja kuinka ollakaan,- jk:ta suosivasti!

    Nuakka

    Niin oli tullut kysely minullekin, aika tarkoitushakuiselta vaikutti. Vastailin puoleenväliin asti, sitten jumiutui koko systeemi. Roskiin meni, samoin muistutusviesti. Loppupäätelmä tulee todennäköisesti olemaan: Jk kiinnostaa kovasti metsänomistajia, neuvonta haraa vastaan.

    Visakallo Visakallo

    Yliopistojen pitäisi enemmän huolehtia itsenäisyydestään, eikä syödä suoraan ulkopuolisten kädestä. Vastasin kysymyksiin hampaat irvessä tutustuakseni aiheeseen. En olisi kyllä uskonut, että peli on mennyt jo näin räikeäksi!

Esillä 10 vastausta, 12,601 - 12,610 (kaikkiaan 13,323)