Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,491 - 12,500 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Pyytämällä uskolleen vahvistusta tai olla uskomatta  ei kumoa mitään! Uskossa ei välttämättä ole  pätkän vertaa faktaa.     Laskemiseen riittää yhteenlaskun osaaminen mutta kertolasku nopeuttaa.

    Visakallo

    Perko on kyllä hyvä matematiikassa, mutta huono biologiassa. Metsässä biologia ei toimi matematiikkasi mukaisesti. Valitettavaa, mutta totta.

    Visakallo

    Todelliseen jatkuvaan jk:een ei Suomessa ole riittävästi sopivia puulajeja. Ainoastaan koivikkoon ja joskus männikköön voi tulla kuusista alikasvos, mutta siihen se kierros sitten päättyykin. Meillä on nyt kokemuksia samanikäisten istutettujen, sekä alikasvos kuusikoiden päätehakkuista. Ero on täysin selvä. Istutetuissa ei ole ollut lahoa juuri lainkaan, mutta alikasvos kuusissa on, ja vieläpä merkittävästi. En voi suositella alikasvoskuusikoiden  kasvatus enää kenellekään.

    A.Jalkanen

    En pyytänyt uskonvahvistusta vaan näyttöjä. Moni muukin odottaa niitä metsänhoidon päätöksenteon tueksi. Tarkoitan pitempään kuin yhden äskettäisen jk-hakkuun verran hoidettuja metsiä. Kun aikaa on kulunut muutamia vuosia, alkaa nähdä miten kasvu ja taimettuminen kehittyvät. Ehkä Silva ry poistaa tämän puutteen aikanaan. Luke myös suometsätutkimuksillaan. Toivotaan molemmille menestystä.

    Perko

    Hatarasta muististani,  niin on parikohtaa  Mauri- myrskyn jäljeltä  ja yks lehto jäänyt metsänviisaan  huolimattomuutta. Noista  kahdesta oli kuvat  mutta  kun  M-Ukkolta meni niistä potti nurin  ja sen perään arvosteli  metsäni, mie poistin kuvat.   Lehto on  80 luvulta  jäänyt  huonosti  putsaamatta  aukoksi  josta on nyt  myyty sahapuita  ja haettu polttopuuta ihelle.    Pitäs  tehhä  ihe retki paikalle katsomaan.  Keväällä paikka on lintujen mekkalaa tulvillaan.   Noihin kohtiin  on  eri-ikäis metsä iskenyt   pakottamatta.  Tasakuusikoissa on  useammanlaista   virittämistä   sammalkunttaisiin  joutuu parsimaa uuttakin kun ei ole aiemmin osattu varautua eikä koulutettu.  Niistäkin saa  mutta  se ei kuulu   tähän juttuun.   Ne eivät ole  jk  metsiä.

    Visakallo

    Perko arvostelee kyllä muut, mutta ei sitten kestäkään itseensä kohdistuvaa arvostelua, -miksi niin? Pitää seisoa sanojensa takana.

    Perko

    Saahan sitä arvostella asiasta mutta  en pidä pelkästään siivottomista vertauksista elleivät ole maukkaita kevennyksiä.   Visan jutut ovat miusta  just’   ”sanansamittaisia” vaikka ei aina EDIT !

     

     

    Visakallo

    Perkolla on eri mittapuut omien viestiensä asiallisuuteen ja toisten vastaaviin.

    Perko

    Metsässä biologia ei toimi matematiikkasi mukaisesti. Valitettavaa, mutta totta.”    Tuo on just  toisinpäin.  Katsotte kuusen- tai  männynkävyn suomujen kiertymistä lomitusten niin sekin noudattaa tiettyä fraktaalistakaavaa, samoin kuusen oksien kiertyminen  rungossa esim.  Nekin  ovat matemaattisen tarkkoja juttuja.   Mainioon vastapalloon on ilo ladata!

    Nollakohta: Yksinkertaisen kauniit solut

     

    Jovain

    On myös havaittavissa tiettyä tarkoituksenmukaisuutta jk metsänhoitoa vastaan. Väitetään, että ei ole tutkittu, ei ole tuloksia ja että tulokset ovat paikkansa pitämättömiä. Tuloksena voidaan pitää sitäkin, että hoitomuoto onnistuttiin pitämään sulussa vuosikymmenien ajan. Ja vielä tällä hetkellä jk:ta pidetään jopa lain suosituksilla toimimattomana ja tuottamattomana. Ja hoidon takaporttina pidetään tänäkin päivänä viljelyä. Yhdellä tavalla tarkoituksenmukaista olisi väittää jaksottaisesta metsänhoidosta, että ei pidä paikkaansa. Tulokset ovat epäuskottavia ja vaatii varmentamista.

Esillä 10 vastausta, 12,491 - 12,500 (kaikkiaan 12,526)