Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,481 - 12,490 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Puuki sortui jälleen siihen edellisen aukko/ tamppausjakson tuotokseen.  Einsteinkin heittää volttia haudassa noilla laskelmilla.    Se  keskimääräinen nopeus, aika ei ole kadonnut  matematiikasta,  vaikeuksia  aiheuttanut tunturin ylitys  pyörällä jäi ymmärtämättä.

    Palaute on härskiä  eikä pelkästään miulle, luukusta huutajilla ei ole juurikaan näyttöä eurotuottavuudesta.  Jätän opetuksen  pitkänlinjan  metsä-yo koulutetuille  eikä siinä ketään  ole  syrjinyt tai vähätellyt.  Itse sovellan  jo tutkittuja-  ja havaintotietoja   puunkasvusta.  Aikoinaan opettelin  ja opetin  Mansfieldin kehittämää  yrityksen  ”tehostamista”  alusta lähtien. Samalla  opilla Japani nousi sodanjälkeen  vähin resurssein maailman huipulle ennätys ajassa.     Pyytämällä uskolleen vahvistusta tai olla uskomatta  ei kumoa mitään!

     

    Puuki

    Höpöhöpö.  Matematiikan väärinkäyttöä on tuo Perkon länkytys edellisestä jaksosta.

    Perko

    Puukin  menetelmä johtaa aukkojen laajennukseen ja tamppauksen kiihtymiseen. Tekemällä  metsään  tuottavuuden laatujärjestelmän niin se  jopa  korjaa  itse itseään  hyvä kasvuisissa kohteissa  ihan silmin nähden  luomalla uutta kasvua.

    Jäikö se  polkupyörä  tehtävä Puukilta ratkaisematta?

    Jovain

    Kannattaako korjuu ostaa kalliilla ja puuta myydä halvalla, kun metsät ovat vielä harveikkoja. Saahan siitä laskennallista pesämunaa ja korkoa korolle.

    Jovain

    Ei ole mitään järkeä hakata metsä harveikoksi ja tuottamattomaksi ja usein myös uusiutumattomaksi. Saadaan helposti laskennalista etua metsänhoidosta, korjuusta ja puukaupasta jaksottaisen hyväksi. Aina on häirinnyt paljaan maan taktiikka, kun vaihtoehto on valmiit taimistot ja uusiutuva metsä. Mutta saadaanhan korjuu ja puun saanti ”häiriöttömäksi” teollisuudelle.

    mehtäukko

    EDIT

    Jovain

    Mehtäukko pitää vaan omanansa, järjen juoksun, tuntuu välillä tussahtelevan. Hoidetut jk metsät eivät ole rääseikköjä, ovat hoitamattomina jaksottaisen metsiä. Puustopääomilla ja oikeilla valinnoilla jk metsä tuottaa. Vielä takavuosina (tämän hetken tilannetta en tiedä), Metsäkeskus yhdisteli kuviotietoja sopivan kokoisiksi kuvioiksi. Olisivat sopineet myös jk metsäksi, mutta menivät jaksottaisen hyväksi. No, eihän suosituksia aina tarvitse noudattaa.

    Perko

    Matematiikan käyttöä  on säästelty yli 100 vuotta  metsänomistajan tulon luomiseen.   Kenraalit Paavo Talvela,   Walden  ja   ym  1950   luvulla rakensivat lakien voimalla aseettoman armeijan miehistä ja hevosista  metsäteollisuuden  tarpeisiin.    Kesti 2014 vuoteenasti eikä silloinkaan  ole sallittua   ” aukko- uskoutuneiden” ja siihen jumiutuneiden ottaa matemaattisia todisteita metsänomistaja oikeuksia puolustamaan.    Metsäteollisuuden vastuullisuus puuntuottajiakohtaan  on ollut myös heikosti havaittavissa ja  puuttunut täysin.

    A.Jalkanen

    Luulen että Tahvonen osaa matematiikkaa paremmin kuin kukaan meistä täällä. Silti hän kirjoittaa Luontopaneelin raportissa hyvin varovaisia päätelmiä taloudesta. Ei ollenkaan niin varmoja kuin Perko. Se on nyt vaan niin että me vähäuskoiset emme usko Perkoa ja Jovainia ennen kuin näemme tulokset käytännössä omin silmin. Jos sittenkään – esitetyt numerotiedot voivat olla kaunisteltuja. Sitten uskon jos Luke varmistaa tuloksenne.

    R.Ranta

    Jos tutkija haluaa säilyttää uskottavuutensa, niin näin monimutkaisessa kysymyksessä on todella syytä olla varovainen. ”Varmat vastaukset ovat luultavasti vääriä”

    Metsätalous on hyvin herkässä vaiheessa. Tulevaisuus on enemmän kuin hämärän peitossa. Raakut osoittavat sen. Yritykset ovat puun ja kuoren välissä, joka tekee niistä hyvin varovaisia. Puuta pitäisi saada paljon, kallisarvoista mainetta menettämättä. Metsätalous on isojen haasteiden edessä, kun ilmapiiri on tällainen. Mitä hiili- ja luontokysymykset tulevat vielä vaikuttamaan, on iso kysymysmerkki.

Esillä 10 vastausta, 12,481 - 12,490 (kaikkiaan 12,526)