Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,371 - 12,380 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Nuakka

    Sll voisi myös huolestua liitiksen liikkuvuudesta siirtolinjan ali, nyt Järvilinja tekee 290km pitkän ja vajaat sata metriä leveän etelä-pohjois suuntaisen esteen. Edes tekopökkelöitä ei voi johtokäytävään jättää, kysytty on.

    reservuaari-indeksi

    RR, ei sitä ymmärrä moni muukaan! Olellista on huomata, että kyse ei ole argumentoinnista vaan viesti kilpailuun osallistujien tarpeesta viestien määrän kasvuun yli 50/p-vä! No, siinä sivussa voi pönkittä jotain itse tunnon rippeitä ja huijata viestien määrällä itseään siltä elämän puuttumiselta. Tai ainakin elävien ihmissuhteiden.

    Auringon jo laskiessa ja pitkän unen lähestyessä. Odotellessa.

    L

    Husq165R

    Se on just noin kuten Leena kirjoitti.

    A.Jalkanen

    Ehkä liitis on alttiina petolinnuille jos aukko on kovin suuri ja varsinkin jos se joutuu jalkamieheksi. (Minulla olisi mökkisaaressa sopivaa reviiriä jonne pitäisi muistaa viedä pönttöjä. Eihän tuota tiedä ennen kuin kokeilee vaikka onnistuisi.)

    Sama pätee jatkuvaan kasvatukseen. Eikö ole parempi että ihmiset on peloteltu hyvin, niin eivät lähde sen kokeiluun takki auki eikä tule niin paljon pettymyksiä?

    Metät kunnossa!

    R.Ranta. En minä ainakaan jk-hoidon lainmukaisuutta tms. kyseenalaista. Sopii hyvin esim. maisemakohteisiin ja jos tosiaan ei halua metsiään aukottaa niin siihen on nykyään täysi mahdollisuus.

    Se tässä ketjussa ei sovi järkeeni, että nämä muutamat viikosta toiseen julistavat täyttä potaskaa jk-hoidon taloudellisesta menestyksestä vuosikymmenien aikajänteellä normaaleissa talousmetsissä. Se on ainakin tällä hetkellä 100% potaskaa. Paskan puhuminen ja kirjoittelu saisi siis jäädä jatkossa vähemmälle.

    reservuaari-indeksi

    Toistan itseäni, mistä pahoittelut.

    Ja se paskan puhuminen onnistuu näköjään ihan yhtä hyvin jaksollisen menetelmän kannattajilta. Ihan määrä kilpailun kärki osastoa myöten. Noin niiku tasa puolisuuden nimissä. Tuskin tarvitsee esi merkkejä toistaa.

    L

    Rane

    ”eikä minulla männiköitteni jaksollisena kasvattajana ole pienintäkään sitä vastaan…”

    Niin,miksi jaksollinen eikä jatkuva kasvatus?

     

    Jovain

    Ei taida potaskalla ja paskan puhumisella jk lähteä suomalaisesta  metsänhoidosta.  Jk on tullut jäädäkseen ja onhan tuo melkoista hurskastelua, jos muuta väitetään. Ei pidä tehdä sitoumuksia, joita on mahdoton toteuttaa.

    Jovain

    Ainakin palautteen antaminen jk:n torjumiseksi on ollut 100 prosenttista. Pidetään viihteenä ja ihmisten pelotteluna. Pettymyksistä, eiköhän ole lain laatijalta, on viisaudessaan saatu lakiin, mutta tavalla, joka sopii harsintajulkilausumaan. Jk:ssa paljaan maan sadan kuution ja sen alle puustopääomia käytetään, kun puustopääomat tutkimuksen ja metsien tuoton kannalta kuuluisi olla tuplat kahdensadan.

    Timppa

    En ole huomannut kenenkään torjuvan jk:ta, joka on laillinen menetelmä.  Sen sijaan on otettu kantaa systeemin kannattajien katteettomiin lupauksiin ja suoranaisiin valheisiin.  Siitä ollaan kyllä huolissaan, että jk:n yleistyminen romahduttaisi Suomen metsätalouden ja ilmastopolitiikan.  Eiköhän tässä ole tarpeeksi syytä ottaa kantaa.

    Omakohtainen kokemus on, että jk:hon siirtyminen pudottaisi metsänkasvumme ehkä puoleen ja taloudellisen tuloksemme vielä huonommaksi.  Kummallista, että näin tuhoisaa systeemiä puolustetaan,

Esillä 10 vastausta, 12,371 - 12,380 (kaikkiaan 12,526)