Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,351 - 12,360 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Avustuksien varassa toimivat yritykset  ovat  verotuksesta  yleensä  vapautettuja.    Paljaan maan arvosta  voi laskea melko helposti  veron.  Aukkoihin kuuluvaa työvelvoitetta ei kai käsitellä perinnöissä minään arvonlisänä.

    Visakallo

    Eli Perkon mukaan sukupolvenvaihdostilanteessa jk-tilan pitäisikin olla jaksollinen, ja muuttaa sen jälkeen se taas takaisin jk-tilaksi.

    Perko

    Kestä Visaa  omissa aukoissasi ja herkii  selittämästä minun menettelyjä tai tarkoituksia.

    Visakallo

    En Perko tarkoittanut sinun metsiäsi, vaan tein vain johtopäätöksiä niistä kirjoituksistasi mitä olet täällä julkaissut.

    Perko

    Perinnönjaosta en kait ole  ilmaisut mitään, enkä  sukupolven-   tai lahjoitusten teosta.  Visalla tulee tuota  fiktiivistä lorautusta pötkönään.

    Visakallo

    Kyllähän Perko myös sukupolvenvaihdokset kuuluvat aivan olennaisena osana jk-metsätalouteen. Miksi keskustelu näistä asioista ei sinua miellytä? Ymmärtääkseni täällä ei ole keskusteluille asetettu muita rajoitteita kuin palstan säännöt.

    A.Jalkanen

    Jos jk:sta ei ole mitään uutta sanottavaa voinee olla sanomattakin. Kaikki vanha tieto taitaa olla sanottu muutamaan kertaan tässä ketjussa. Sitä voi lukea jos on unohtanut.

    Visakallo

    Asioista on hieman hankala keskustella, jos Perko kieltää täällä omat sanomisensa. Eikö lähtökohtana kuitenkin ole, että jos täällä  jotain kirjoittaa, niin myös tarkoittaa sitä? Miksi julkaista tietoa, jos ei kuitenkaan salli sen käyttöä?

    suorittava porras

    Jk-ta mainostetaan estoitta ,mutta heti ,kun aletaan keskustella sukupolvenvaihdoksista ja haasteista saada puu kaupaksi,  alkaa kiertely ja kaartelu . Ongelmat lakaistaan päättäväisesti maton alle.

    Ei kannata tuijottaa yhtä hehtaaria ,vaan koko tilan metsäomaisuuden kehitystä vähintään sadan vuoden aikajänteellä. Kiistaton tosiasia on ,että jaksottaista menetelmää käyttävien puustopääoma kasvaa ja jatkuvaan sortuneiden puusto vähenee ,kun tarkastellaan koko tilaa sadan vuoden aikajänteellä.

    Visakallo

    Asia on juuri kuten suorittava tuossa edellä kirjoitti. Omalla kohdallani on nyt tilanne, että omistamieni tilojen koko puusto on syntynyt omana elinaikanani. Jokaisesta metsästä korjatusta motista ja niistä saaduista rahoista on dokumentit, samoin kuin maahan laitetuista taimi- ja siemenmääristä, lannoituksista, maanmuokkauksista, ojankaivuista ja perkauksista, tienrakentamisista ja niiden ylläpidosta, suunnitteluista, raivauksista, ym. metsän hoitoon liittyvistä toimista. Tiedot kertovat, että tiloillani on nyt puuta keskimäärin enemmän hehtaarilla kuin niitä aikoinaan hankkiessa, vaikka hakkuita on samanaikaisesti tehty melko reippaasti. Samoin kasvu/ha on saatu nousemaan huomattavasti. Tämän kaiken Perko kuittaa sanomalla, että aukontekijällä ei ole 60 vuoteen yhtään mitään! Lopettakaa jo jk-ihmiset toisten mollaaminen, ja kertokaa avoimesti koko menestystarinanne!

Esillä 10 vastausta, 12,351 - 12,360 (kaikkiaan 12,526)