Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,341 - 12,350 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • MJO

    Älä puhu Perko paskaa. Pari jk-hakkuun jälkeen kasvu on max. 3 m3/ha/v, eli ei todellakaan 200m3/30v.
    Hintakin on korkeintaan harvennushinta.

    Metät kunnossa!

    …..ja sitten kun tehdään se kolmas jk-hakkuun niin kasvu taantuu max. 1,5 m3/ha/a tasoon ja voidaan jo todeta, että heinän myynti tuottaa paremmin kun puuston pinoon laittaminen……jos vaan heinää saa myytyä…..

    Perko

    Metsän puilla ei kasvu lopu kun on oikea  systeemi niin on jatkuvasti uutta myytävää.  Taimia  kehittyy joka vuosi kun on siemenvuodet ja kasvu jatkuu.  Haittananne on tietämättömyys  mistä kasvu syntyy,  sen olette  julkituoneet  joka selityksessänne.    Vahvistatte viisautenne kokotiedon  noilla  wc jätetermeillä.

    Metät kunnossa!

    Ei tee jk-menetelmää autuaaksi jos Suomessa kaksi (2) metsänomistajaa ”osaa” menetelmän….tyhmemmille siis tämä vaihtoehto ei käy…..

    Heinän taimia toki syntyy paljon. Heinällä on hyvä siemenien tuotto aina – ihan jokaisena kesänä!

    Visakallo

    Olen pari kertaa aikaisemminkin kysynyt, miten jk-tilalla rahoitetaan sukupolvenvaihdos? – Selkeät vastaukset ovat antaneet toistaiseksi odottaa itseään, mutta joko nyt pitkä odotus palkittaisiin…

    Tolopainen

    Ei siihen mitään rahaa tarvita, lahjoitetaan tila seuraavalle polvelle jos tilalla on peltoa perintöveroihin riittää konttori rotan kuukausipalkka. Olepa hyvä.

    Visakallo

    Pitänee olla oikein verohallintoon yhteydessä, kun heiltä on jäänyt huomaamatta tällaiset todella tuottoisat ja arvokkaat jk-rahasammot! Rahaa tulee kuin suokuokalla vetämällä, eikä metsän eteen tarvitse tehdä yhtään mitään!

    Perko

    MK   ”kasvu taantuu max. 1,5 m3/ha/a tasoon   ”   .  Noin  käy heikosti aukoksi heittäessä 30 vuodeksi  eikä ylety alussa  siihenkään.     Siellä  aukossanne saattaa olla myös  heinää, mie  myyn peltoheinää ja puuta metsästä. Varmana   sanottuna  ja kokeiltuna myynnissä  € :ja  jk johtaa  6-  0  ensimmäiset 30 vuotta!

    –Häiriköt   puhuvat  jk metsän  aukkojen taimikoista  ja  päätehakkuusta. Pahasti  puuttuu  tietämystä.  Mikäli on vain  nuo sontajutut  tuttuja massakäsitteitä  niin  eihän sille mitään voi.

    Yksittäiset ihmiset ovat ratkaisseet  vaihto-  ja tasasähkön  käytön yleisyyden.  Yhtä keksijää on kiittäminen, että on vaihtovirta järjestelmä .  Noista  lauma menettelyistä esimerkiksi voitte  ottaa bolsevikit,  DDR  ja  selluteollisuusliiton  masinoima tohtoreiden mafian keksimät pakkolait.

    Visakallo

    Jos Perkon ja Jovainin kirjoituksia on uskominen, niin jk-tilan perintö- ja lahja-arvo verotuksessa pitäisi olla jopa moninkertainen samankokoiseen jaksolliseen tilaan verrattuna.

    Jovain

    Tolopainen on oikeassa sukupolvenvaihdoksen ja lahjaveron suhteen ja Perko metsänhoidossa ja sen tuotoissa. Eihän tämä keskustelu etene, jos pitäydytään tiukasti vastakkainasettelussa ja tässä tapauksessa metsänhoidon suosituksissa, jotka eivät kelpaa jk metsänhoidon vaihtoehdoksi. Jk metsänhoito edellyttää taimettumista ja metsän uusiutumista. Eihän paljaan maan vaihtoehto kelpaa, sitä nyt tarjoillaan, mutta myös arvostellaan ja onhan se laissa. Hyväksytään sitten rusinat pullasta, otetaan 2-3 kertaa, jonka jälkeen viljellään. Ehkä tämä ei ole se tapa jk metsänhoidoksi, mutta onhan se urakoitsijoille mieleen. Eivät ole taimistot ja uusiutuvien metsien varominen haittoina ja saahan teollisuus puunsa halvemmalla ja helpommin.

Esillä 10 vastausta, 12,341 - 12,350 (kaikkiaan 12,526)