Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,281 - 12,290 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Visakallo

    Tuleeko sitä pyytämääni esimerkkiä Husq165R, -vai puhuitko vain joutavia?

    Jovain

    Tuskin on todellista, että yksi tai muutamat hallitsevat Suomalaista metsäkeskustelua.

    Jovain

    ”Määrämittaharsinnan” jäljiltä metsien tuotto on tuplattu. Sitä ei oikein ansiona voida pitää, Mera ohjelmia väheksymättä. Mutta tuloksiin ei myöskään päästy, metsänhoito sulkuun laittamalla.

    Perko

    Puumassan määrän kasvu metsässä  sään  ja kyntämisen, istutusten  johdosta ei  ole metsänomistajalle tuonut  tulonlisää eikä  korvannut hankintakauppamenetystä jonka kartelli on ominut keskinäisellä hinnoittelullaan  ( kusetuksella).    Pystymyynti kuutiohinnoin kuitupuuna  on plantaaseilta tehnyt sen lisä massan jolla ei ole ollut kokonaistuottoon merkitystä  puunmyyjälle ..   Tuota voitte pohtia  viikonlopulle asti.

    —  Ihan pikku oikaisu  A J n laskukaavaan , vai oliko se  jonkin  emeritus jakomiehen :  10 m^3  /v   80 vuodessa  .  Siitä vois  aloitta  harjoittelun  ja kysytte  Puukilta  milloin onnistuu.

    mehtäukko

    Jos teollisuuden investoinnit, puukaupat ja vienti olisi kaksosten jk:n varassa, ette laulelisi täällä toisten siivellä. Hankintamyyjät itse (mtk:n suosituksilla) pilasivat aikoinaan koko hankintapuukäsitteen, eikä niiden laadulla ja määrillä tehnyt mitään hyvää.

    Ammatti Raivooja

    ”Järeiden, 30 metrin pituisten mäntyjen hakkuussa lakosi jonkin verran kuusialikasvosta. Kyseessä oli ns. ”hyödyllinen tuho”, joka luo metsikköön spatiaalista vaihtelua, vähentää raivaussahan käyttöä ja helpottaa erirakenteisuuden ylläpitoa.” Arvometsä ja arvometsän tapaan käsitellä kuusen aliskasvosta männikössä.

    ”Hyödyllinen tuho” ei välttämättä lopu siihen. Saattaa tulla vähän sivuosumista lahoa ja pientä jääkautta pukata kun koivutetaan männynmaa.

    mehtäukko

    ”hyödyllinen tuho”- käsite on jo vertaansa vailla. Hyödytöntä on tuollainen pakon omainen tuhoaminen, jolloin aukkoisuus ja valikoimaton laatu rehottavat. Ai vähentää raivaussahan käyttöä, vaikka Ekin pirun keksintöä kuitenkin kanniskellaan?

    Jaksollisessahan edetään niin, että taimi-ainesta jalostetaan raivauksin ja harvennuksin systemaattisesti, jolloin tukkipuun laatua saadaan aina paremmaksi. Isojen puiden kaato taimikkoon on outo menettely.

    MJO

    Jäljet johtaa pulkki selloonsa tuotantoon ja siihen tarvittaviin plantaaseihin.  Omistajat ovat ovat pihalla kuin lepakot yössä!

    Vuosituotto  112 € / ha     !

     

    Kuinka pitkältä ajalta? Aika vasta metsälaki uusiutui vuonna 2014.

    Jovain

    Hankintamyyjät itse Mtk:n suosituksella pilasivat… Taisi olla aika punaisella siihen aikaan ja voi olla, tyyli ei ole muuttunut tähän päivään.

    mehtäukko

    EDIT Tälläkin palstalla on esiintynyt ammattimaisia hankintapuun tekijöitä. Kun raakin hinta on sahalla puolet tukin hinnasta, kyllä se kouluttaa. Ja siinä myhistyskin seuloo kasojaan.

    Kuinkas jk:sta hankinta lyö leiville?

Esillä 10 vastausta, 12,281 - 12,290 (kaikkiaan 12,526)