Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,211 - 12,220 (kaikkiaan 13,323)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Visakallo Visakallo

    Tuo Husq165R:n ja Perkon toistensa kehuminen muistuttaa kyllä jotenkin Vladimir Putinin ja Kim Jong Unin keskinäistä sanailua!

    Jovain Jovain

    Voihan se olla myös kellarin kunkkujen toistensa kehumista.

    Jovain Jovain

    Uskoisin että kannatusta saa.  AJ: ”Varmin strategia onkin mahdollisimman monipuoliset ja monimuotoiset metsät sisältäen kaikki metsän kasvatustavat”. Jk metsässä yleensä kasvu ja uusiutuminen toteutuvat samaan aikaan. Niin toteutuu myös metsässä, joka sisältää kaikki metsän kasvatustavat.  ”Aukon teon siirto” ei ole ajankohtaista näissä olosuhteissa. Vaan metsässä, jossa on kaikki metsän kasvatutavat käytettävissa, voidaan edetä sen mukaan, mikä on ajankohtaista. Taimistot voidaan ottaa huomioon, metsän uusiutuminen ottaa huomioon ja keinollinen uudistaminen, jos se on ajankohtaista. Ilmeisesti logistiikan soveltuvuus koetaan esteenä ja korjuun näkymäesteet.

    mehtäukko

    EDIT Kun  jk:n taaplaaja joutuu pienaukkolinjalle tai sortumaan ankaraan ppa 10 harveikkoonsa uskotellen taimien ilmaantumiseen, kuinka siinä yhtä-aikaisesti kasvu ja uusiutuminen näkyvät ? Puustoa ei ole mitä edes lihoa ja ykköstaimi sinne tänne on aivan muuta kuin heinän tai vesakon itäminen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mehtäukko osaa sanataiteen ja on taas asian ytimessä.

    Jovain Jovain

    Onhan tämä uskomatonta kellarin kunkuilta ja jälki on sen mukaista. Sekoillaan ihan tarkoituksella. Tarjoillaan paljaan maan pienaukko ppa 10 harveikkoja, jotka eivät taimetu, eivät uusiudu, eivät tuota. Ei ole Jovainin idea tämän tyyppinen metsänhoito, pitäkää vaan omananne, jos vaikka olette ”aukon teon siirtoon” sitoutuneita. Toimiva ja tuottava jk metsänhoito on aivan muuta, taimettuu, uusiutuu ja tuottaa. Niitä vaihtoehtoja on teille yritetty tarjoilla, mutta ei tunnu kelpaavan. Ilmeisesti ollaan lain ja mh. suosituksiin sokaistuneita.

    Jovain Jovain

    Se on toiminut niin kauan, ainakin 60 luvulta lähtien, kun olen näiden asioiden kanssa ollut tekemisissä.

    mehtäukko

    Kyllähän siellä itikan ininää voi tapahtua, kukaan ei sitä kiistä. Kysymys on vaan paljolti talouden merkityksestä, sillä mo:n täytyisi saada myös tuottoa. 60-vuoden takaisista verkonkutomisista ei kaikistellen ole tähän päivään.

    Ininästäkään ei ole.

    Jovain Jovain

    Ei ole tarvetta muuttaa metsänhoitotapojani, ei myöskään puukauppatapoja.

    Jovain Jovain

    Ei ole olemassa sellaista mehtäukon mahtikäskyä, jolla asioita voitaisiin muuttaa. On olemassa myös päinvastaista näyttöä. Onneksi, menestyvän Suomalaisen metsänhoidon puolesta.

Esillä 10 vastausta, 12,211 - 12,220 (kaikkiaan 13,323)