Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 12,151 - 12,160 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Husq165R

    Eikä jk:ssa taimetu. Ei reppu karkaa iltapäiväksi ulottumattomiin, vaikka aamulla alaoksalle jättäisi.

    Visakallo

    Mitä meillä oli ennen Husq165R:ää?!!

    Jovain

    Mehtäukko aukosta: ”Jalostetut potit kiitävät puoli metriä kesässä, kun jk aukkosi puskee horsmaa”. Niin se vaan on, että Jk puskee tukkia tuonkin ajan. Otan mieluummin tukin tuottamisen, kun sinun aukkosi puskevat vain massaa, tuonkin ajan.

    Jovain

    Valitettavasti höpöjuttuja tänne tarjoilet. Eikö laki ja suositukset ole puolellanne ja miljoonat hehtaarit hoitamattomia metsiä,  rästejä. Eikö vielä riitä, lisää on puskettava.

    mehtäukko

    Väite että jk- hatelikot ”tuottavat” vai tukkia, ovat trollien houreita.

    Olipa vaikka 10 milj. ha rästit, se ei ole menetelmän vika. Vapaassa maassa on myös saamattomia mo-vätyksiä.

    suorittava porras

    Hoitamattomuus ei ole järjestelmän vika. Autoakaan ei tee huonoksi se ,että sen osaamaton kuljettaja ei saa pysymään sitä tiellä.

    On se vain kumma ,että jk-leimikon selkeästi alempi hintatasokaan ei saa silmiä avautumaan. Jos tuote kelpaisi ,se näkyisi hinnassa. Tänä päivänä tukin kysyntä on sakannut ,joten jk:n tuotteet voivat jäädä ja jäävätkin omistajansa käsiin. Mitenkäs sitten perustellaan kovia tuottoprosentteja ,kun puu ei käy kaupaksi eikä ”valtava kasvu” ole realisoitavissa. Tässähän törmätään tuttuun kaavaan ,jossa mikä tahaansa luku kerrottuna nollalla antaa tuloksi nolla.

    Jovain

    Missä sitä jk tukkia on myytävänä – kysyn vaan, taitaa olla aika vähän. Kelpaavat ihan jaksottaisen tukkeina. Kokemuksen mukaan jk tukilla ei ole alempaa hintaa. Noihin hatelikoihin, ovat ihan omianne houreita. Pitää ahnehtia enemmän, mitä menetelmä ehtii hoitamaan. Minun puolestani mehtäukko saa kunnian haastaa itsensä, mo-vätykseksi.

    Ammatti Raivooja

    Silloin aikanaan arvometsän sivuilla oli näkyvillä kommentteja juttelen perässä ja lieneekö nykyäänkin mutta minun kysymys julkaistiin sinne sivuille ja siihen vastattiin, että arvometdän poimintahakkuun ja avohakkuu tukin ero on 5e kun minä väitin, että se on 10e. 9e kuulostaa ihan järkevältä. Noh, arvometsällä saattaa olla vähän enemmän kokemusta kuin Jovainilla. Se vastaus oli vuosia nähtävillä siellä.

    Jovain

    Miljoonien hehtaarien hoitorästit eivät ole jk metsänhoidosta tulleita.

    Ammatti Raivooja

    Mitä minä raivaan tiloja rajalta rajalle niin yleinen syy on vanhuus joka on yllättänyt. Rahan tarve kääntyy laskuun mitä vanhemmaksi tulee ja viimein kun on hoidettavana niin metsästä ei välttämättä pidä kukaan huolta. Kun metsänomistaja on ylittänyt eläkeiän niin ehkä kannattaisi jo harkita luopumista eikä keksiä JK:ta miten saisi vielä pientä myytävää omaan metsänomistajakaareen.

Esillä 10 vastausta, 12,151 - 12,160 (kaikkiaan 12,526)