Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 11,741 - 11,750 (kaikkiaan 12,621)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Jovain

    Ainakin pitäisi?  Timppa hyvä, ei nuo päättömät jk vertailut kelpaa edes jk tuottajalle. Jos niissä on huomautettavaa, sitä pitää kysyä lain laatijalta. Ei ole kelvanneet jk tuottajallekaan. Helpoimmalla pääsee tuottaja, joka ulkoistaa totuuspohjankin. Nimi paperiin ja rahat tilille, saa loikoilla pankolla ja pureksia kynsiään.

    Perko

    A  J ;”huonot uudistamistulokset ja vajaatuottoisuus. ”  tuohan  tulee aina avohoidossa, joudutaan säästöihin taimissa ja   vuosiksi  tukien varaan toimimaan.  Olen  varma, että paljaaksi pyyhitty aukko   on aitoa   jk:n  tuotosta jäljessä yli  20 vuotta hyvinkin menee  40 v ja tappiolla reilusti  senkin jälkeen .  Höyryäjät selittää ensiharvennuksen  20 vuoden taimikosta niin paljonkos se tuo euroja kassaan? ja   toinen harvennus on heti perään  eikä siitäkään  riitä kuitata ostettuja menetyksiä.

    Metät kunnossa!

    Jovain ja Perko, jättäkää te jätemetsät jälkeenne ja olkaa uskoonne tyytyväisiä.

    Täällä hakataan edelleen jatkuvasti myös päätehakkuuta ja harvennuksia toki enemmän – kassavirtaa tuottamatonta vuotta ei ole pitkään aikaan ollut (palstojen osto toki auttaa tähän).

    Jos taistelee muutamalla kuviolla kassavirta voi elinaikana olla jk-hoidolla parempi, mutta kuten edellä todettu jätätte jälkeenne jätemetsän joka sitten jää vajaatuottoiseksi tai sitten mahdollisesti seuraava järkevämpi sukupolvi muuttaa rahalla taas kasvukuntoon (ja tamppaa taimikossa:-))

    mehtäukko

    Perkolainen…” lähtötilanne on  450 – 500 m3  / ha,  aivan normaali  päätehakkuu juttua josta jätetään  se  150 mottia  hyväkuntoisia  puita  6 – 8 m  välein.   Puuki on tarkkana, hyvä!   Taimikko on hoidettava  sen minkä tarvitsee ,   se on sen entisen  jutun  aiheuttama haitta.  Myyntihän on  tuossa  ollut hyvä 300 mottia tukkia niin sillä pärjää puol’ vuotta…”

    Jojovainin ”päätöntä jk- vertailua”.

    Jo yksin tuo satuilu ei jätä sijaa järki-ajattelulle, ja sen mukana käryää uskottavuus menetelmään.

    Visakallo

    Perko: ”Olen  varma, että paljaaksi pyyhitty aukko   on aitoa   jk:n  tuotosta jäljessä yli  20 vuotta hyvinkin menee  40 v ja tappiolla reilusti  senkin jälkeen.”

    Mihin Perko tuo varmuutesi perustuu? Minulla on asiasta päinvastainen käsitys, ja se perustuu kokemukseen, mittataustodistuksiin ja kassavirtaan. Saat hyvin helposti selville koko Suomen eri alueiden hintatilastoista hinnat energiapuulle, (kokopuu ja karsittu ranka) kuitupuu ja tukkipuu. Toiminta on niin avointa kuin mahdollista, toisin kuin jk-puukaupassa. Milloin alamme saada jk-puolelta hintatilastoa?

    Oletus on, että jk-hakkuut sekä jaksolliset hakkuut tehdään ajallaan, -eikö niin Perko? Tässäkin suhteessa pitää siis olla tasapuolinen. Et voi poimia hakkuutapojen vertailussa parasta ja huonointa esimerkkiä ja vertailla niitä sitten keskenään.

    Jovain

    Höpö höpö. Ei kelpaa jk tuottajalle, näissä on sitä ihteään, tallintakusia. Ei pidä paikkaansa myöskään puun hintataulukkojen osalta. Alemmat hinnat ovat väittämiä, voi olla hiljainen sopimus, mutta hinnat taulukoista puuttuvat. Ei näy myöskään maksetuissa hinnoissa. Jk puusta maksetut hinnat ovat vertailukelpoisia. En voi sanoa, että olisi maksettu alempia hintoja.

    mehtäukko

    ”…Nimi paperiin ja rahat tilille, saa loikoilla uuninpankolla…”

    Toimituskaupoistaan höpissyt on sekaisin kuin seinäkello. Kevät talvella pyydetyn hintatarjouksen ero 2- harvennukseen oli -30%, joten Jojovainilla ei vain sytytä.

    A.Jalkanen

    hinnat taulukoista puuttuvat

    Eikö kävisi järkeen että jk-poimintahakkuut hinnoitellaan harvennushakkuun mukaan, koska työn vaativuus on vähintään samanlainen?

    Puuki

    Jk:n korjuun hinta on sama kuin 2-harvennuksella .

    mehtäukko

    Kun on ostopalstan hoidettu järeä 2- harvennus, ja luonnontilainen ” metsä plus- kohde, voin vakuuttaa tuon  -30% pitävän.

Esillä 10 vastausta, 11,741 - 11,750 (kaikkiaan 12,621)