Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 11,501 - 11,510 (kaikkiaan 12,624)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Mukava kuulla  Tolopaisen  hoksaavan mistä kirjoitan.  Faktat  ei häviä  vaihtavat  vain paikkaa  kuin  energia ja aine.  Puu  ja raha tekee samaa.   Mitä useammin  puu vaihtuu rahaksi   niin sehän  on eksponentiaalinen kasvu ja vastakohta odotus   on -väheneminen.  Ikävä sanoa, että se on faktaa.

    A.Jalkanen

    Tolopainen on asian ytimessä: metsä tuottaa myös silloin kun se kasvaa – ei vain silloin kun sitä hakataan.

    suorittava porras

    Jatkuvassa kasvatuksessa puu vaihtuu rahaksi 100-120 vuodessa . Jaksollisessa 60 vuodessa. Kaiken lisäksi jaksollisessa runkoja kertyy rutkasti enemmän. Ikävä sanoa ,mutta tämä on fakta .

    Tolopainen

    Se on aina tuo sama jargon, jonka ympärille Perko tarinan joutuu rakentamaan.

    Perko

    Niimpä,  se    siinä ratkaisee kun paljaalla ei ole  kasvua ja  pitämällä  kasvukykyistä puustoa   on kasvua  eikä  jargonia.  A J  tietysti kumoaa tuon jotenkin?    Totta on sekin , että  myyntiä jk metsästä on yli sadan vuoden jälkeenkin.

    Perko

    Paljaalla maalla  ei ole  kasvua  tapahtuu eksponentiaalinen väheneminen.   Voisitte  you tubista katsoa  Villen opetus videon   eksp. -kasvusta ja -vähenemisestä jos asia kiinnostaa. Mie oon lopettanut  -94  opetuksen.

    Timppa

    Tuli mieleen, että pitäisikö avata keskustelupalsta jaksollinen kasvatus käytännössä.  Siinä olisivat äitini kotitalon omistajat vahvoilla.

    Isoisäni Jaakko aloitti kuusten istutuksen 1935.  Enoni Matti jatkoi,  Sitten serkkuni Pekka, hänen poikansa Matti ja Matin poika Kalle.  Kaikki vuorollaan tilan omistajia.

    Tilalla an kasvanut ja kasvaa tosi mahtavia kuusikoita.

    A.Jalkanen

    Paljaalta maalta alkaa eksponentiaalinen kasvu kiihtyä. Ihan turha kiistellä, tarvittaisiin enemmän laskelmia. Vertailuihin tarvitaan lisää mitattua aineistoa toimivista jk-metsiköistä.

    Tolopainen

    On hyvin jäänyt mieleen, kun rakensin mökin 2020. Naapuri hakkuutti viereen 2ha aukon, ja nyt siinä on n.15m pitkä kuusimetsä, jos kasvua ei olisi siinä olisi edelleen aukko, voisi jo tehdä ensiharvennuksen.

    Perko

    Tutkimuslaitoksen  tekemä tieto on paljaalta istutetun ”kiihtyvyydestä”  ja kokonaiskasvu tiedossa  joka vuodelta  30 vuoden ajalta.    Karkea  grafiikka kuvasta näkyy sama selkeänä ellei  ymmärrä aukonlaidalla näkemäänsä.   On  olemassa  jo tiedot  jk puuston kasvusta  vuosikymmeniä eikä  tukkipuu poikkea  muustakaan menetelmästä.   Kiistelijät vetoaa   vielä  puuttuviin laskelmiin niitä hekin voivat tehdä faktoilla ei arvailuilla.  A J muistat mitä  Pukkala vastasi äskettäin kysymykseesi niin tarkastele   sitä huolellisesti.

    Tolopaisen pituudet on jäänyt  jalkamittoihin.

Esillä 10 vastausta, 11,501 - 11,510 (kaikkiaan 12,624)