Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 11,471 - 11,480 (kaikkiaan 12,624)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • mehtäukko

    Tähän liittyen kannattavuudesta metsätaloudessa puhutaan esim. Tapion webinaareissa. Harsinnat yhä huononevaa puustoa harvaksi saa talouden näyttämään teoriassa loistavan kannattavaksi prosenteissa, mutta eurot hupenevat ja lopulta puuttuvat kokonaan!

    Jovain

    Se on totta mitä siellä kirjoitetaan, mutta tässä oli kysymys siitä vesakoitumisen ja heinettymisen kynnysarvosta, johon voidaan vaikuttaa metsänhoitoa säätelemällä ja nimen omaan, sen kynnysarvon paremmalle puolelle.

    mehtäukko

    Kun on todisteellisesti totta, kynnysarvoihisi sotkeutuminen on huuhaata. Kenen aika ja kiinnostus riittää ravata hatelokossa kyttäämässä kynnysarvoja ,-kysyn vaan? Kun teet homman kerralla ja oikein kuntoon, jää luulotteluille vähemmän sijaa.

    Jovain

    Kysymyshän on metsänhoidon tavasta, ei mistään kynnysarvoihin sotkeutumisesta tai kyttäämisestä. Siis metsänhoitotavasta. Luulottele sinä omiasi.

    mehtäukko

    Mikäs se kynnysarvosi taas olikaan ja mihin sovellat?

    Perko

    Vaikuttaa olevan palavahalu oppia pysyvän metsän kasvatus. Sehän on hyvä!  Vaikeuskerrointa lisää  aukkojen jälkeen  sammalkasvatukselliset pohjat.  Mutta  jos vaikka  jaksollisen tuotossa tökkii totaalisesti  niin menetyshän on rahallisesti olematon  noin  150 ekua vuodessa/ ha Timpan laskelmalla.   Hyvässä vireessä  jk metsän  tyriminen voi viedä vuodessa  500 euroja myynnin huvetessa tai   enemmän mutta  ei  kokonaan.

    –Kuuntelisitte Jovainin asiallista  selitystä , se on ratkaiseva .   Nuakka,    ilmaisi faktan ;” puita pitää olla”  ja niiden  jokaisen on tuotettava kasvulla.  Siitä  sen voi ratkaista laskemalla.

    Niille joilla on asennevamma on kaiken selitys turhaa!

    Tolopainen

    Sammal menestyy huonosti aukoissa. Vaatii kosteutta ja varjoa. Perkon olisi syytä siirtyä faktapohjalle metsän kasvatuksessa, ideologia ei tuo kiintojen eikä laatua.

    Visakallo

    Perkon jutuista huomaa, ettei tämä ole metsässä käynyt. No, miksi kävisikään, eihän jk-metsää tarvitse hoitaa.

    mehtäukko

    ”..–Kuuntelisitte Jovainin asiallista  selitystä..”  Tähän saakka tämän selittäjän aivoituksia ei ole oikein ymmärtänyt kukaan. Ne ovat niin irti käytännön metsätaloudesta, ettei taida uskoa itsekään: pakenee paikalta pusikoihinsa ja ilmaantuu kuin tonttu muissa väitöksissään.

    ”..palavahalu oppia pysyvän metsän kasvatus..” Kyllä te kaksoset saatte yksin huutaan oppianne.

    Visakallo

    Kaksosista etenkin Perko on aina kärkäs sanomaan, että olen tehnyt asiat väärin, mutta ei kuitenkaan koskaan tarkenna, että millä tavalla väärin. Onkohan Perko lähisukua jollekin vanhanajan autokatsastusmiehelle?

Esillä 10 vastausta, 11,471 - 11,480 (kaikkiaan 12,624)