Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 11,251 - 11,260 (kaikkiaan 12,621)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • R.Ranta

    Perkolta mielenkiintoiset ja paljon puhuvat käppyrät.

    Kuten olen moneen kertaan todennut, en laakka ihmettelemästä tätä jk panikointia. Aivan perusteltu vaihtoehto, jossa niin katsotaan perustelluksi, syystä tai toisesta.

    Sekin on totta, mitä Tahvonen esityksessään keroo, että jos korko on korkea, niin aina käy niin, että jk on taloudellisestikin parempi. Hussenkin kertoma tuolla edellä, ei pahoin mene metsää.

    Kaikki me kaiketi tiedämme, että panostamisella ja ahkeralla metsänhoidolla voidaan lisätä ja laadullisesti parantaa puuntuotantoa, mutta kun tuotannon määrä ei ole koko totuus kannattavuudestakaan millään alalla, ei myöskään puuntuotannossa.

    Metsäekonomian perusteet olisi sikäli hyvä tuntea, että olisi joku käsitys siitä, mitkä tekijät ja miten ne kannattavuuteen vaikuttavat. Täälläkin olisi varsin helppo tehdä analyysi kirjoittajien metsäekonomian osaamisesta. Ne, jotka asia ymmärtävät, väittävät laskennan pohjalla olevan biologian vääräksi. Jotkut yrittävät väittää, että laskenta on turhaa, kun emme voi heidän mielestään riittävän tarkasti tietää tulevaisuutta. Se tarkoittaisi, että kaikki investointilaskenta olisi turhaa, joka sekin on käsittämätön väite. Joku on laskentaperusteista perillä, mutta jostaki syystä ymmärtää, että raha investointii tulee jostakin menneisyydestä, eikä sitä tarvitse kattaa tulevaisuuden tuloilla – todella kummallista. Sitten on iso joukko (ellei valtaosa), joilla ei ole alkeellistakaan  käsitystä metsäekonomiasta.

    Hyvää kesää kuitenkin kaikille.

     

    Visakallo

    Millä perusteella R.Ranta päädyit jk:n sijasta jaksolliseen kasvatukseen?

    Ammatti Raivooja

    Vois kuvitella, että jos on satoja hehtaareja kylväny niin kylillä puhutaan varmaan jo tamppauslegendasta?

    Metsäekonomia käsitykset metsän uudistumisesta eivät saa tukea metsäammattilaisilta, niin turhautuminen on varmasti molemminpuolinen. Sitä satunnaisuutta ei voi laskea mikä siihen liittyy. Niinkuin Pukkala kirjoittaa, että nyt on aloitettu kokeilut JK:sta ja nähtäväksi jää tapahtuuko asiat niin kuin niitä on väitetty. Nyt on tullut täydennysistukset ja ennakkoraivaukset, taimikonjalostukset, siellähän se tarina muuttuu kokoajan ja pitäisikö ajatella,  että edelliset laskelmat heitetään sitten roskiin kun kokoajan tuleekin uusia muuttujia. Tuottovaatimus on tosin niin ohutta yläpilveä, että sitä ei tarvitse onneksi koskaan muuttaa.

    Jos JK konsultilta monta kertaa pitääkö boorilannoittaa boorinpuutteesta kärsivät aliskasvos kuuset, joista tulee tulevia tukkipuita tai harvenneetusta kuusikosta pienimmät kuuset, että olisi mitään mahdollisuuksia saada yläharvennusta aikaiseksi ja saat vastaukseksi, että en puutu lannoituksiin. Arvometsässä suhtaudutaan kielteisesti lannoituksiin. Niin mitä järkeä olisi laskea yhtään mitään ennenkuin biologiassa päästään yhteisymmärrykseen. Tavallinen järkevä ihminen sanoo heti, että tottakai lannoitat.

    Perko

    Kun näkisi sen ;Tavallinen järkevä ihminen.   Mistä sen tietää mitä jonkun maaperä on.  Teetä analyysin  eläkkä kysele  kyliltä.  Tavallinen järkevä ihminen tekisi noin.

    Oliko siinä   heinikon päällä kasvavassa metsässä  propsipuita vai  pelkkiä siemen puita?

    Ammatti Raivooja

    Minlälaista analyysiä sinä tarvitset boorinpuutos kuusista, eikö pelkkä katsominen riitä? En minä sitä sen takia kysy, että apua tarviisin vaan määrittämään sen, kuka on terve järkinen ja pitää arvometsän lannoitwkielteisyyttä typeränä. Ja hyvä paljastit sen ohjelmankin luotettavuuden kun arvometsän sivuilla lukee ”olen analysoinut ohjelmalla 2500 tilaa..” ohjelmalla niin tiedetään mikä todellisuusarvo tällä sun ohjelmalla on.

    Ammatti Raivooja

    Kaikki varmasti ymmärtää, että nämä aliskasvoskuuset on sitä arvometsän bisneksen kovaa ydintä ja ja niiden kasvukyky on kaikki kaikessa näiden teorioiden edes osittain toteutumisessa. Jos minä hommaisin JK konsultin nyt katsomaan metsiä, niin minä haluaisin kuulla, että ” kappas vaan, nämä alsikuuset näyttävät ulkoapäin siltä, että eivät ole parhaassa kasvukunnossa, selvästi boorinpuute, minä kuulen hommaan sinulle analyysin tarvittaessa, lannoitteet ja levittäjän.” Tällaista minä haluaisin kuulla aliskasvoksen kasvattaja experteiltä, en lannotteiden haukkumista netissä asioimani firman sivuilla.

    Perko

    Harkitse  ja hallitse  raivooja itsesi!   saattaa pamahtaa penalty    ja    editoija tarjoaa selibaattia.   Mie en ole  Timo Pukkala   enkä siksi koskaan muutu.   T.  Pukkalan  hieno-oivallus tutkimus aineistoksi   hakea  valmista dataa eikä voi kukaan väittää manipuloiduksi.  Olikohan  2500 hehtaaria.

    Arkapaikka kysyä  propsipuita , no olkoot.    Muistan  hammashoidon  kirjoittamastani  radusta, että Boori on kasveissa esiintyvä hivenaine. Se ehkäisee kalsiumin hävikkiä kehossa.  Ei  liene syytä silti syödä  pelkkää Booria.  Jos sitä uupuu maaperästä niin hivenaineen  ( muutama g / ha ) voinee sekoitella kastelukannuun ja sillä ripotella metsään. Lannoituksen  moni palstalainen saa huomaamatta.

     

    Ammatti Raivooja

    Joo aivan se oli laserkeilattua aineistoa, varmaan samaa siis metsään.fi eikä tällä sun ohjelmalla mikä oli ilmakuvasta rakennettua tekoälyä tai mihin se perustu? Tuohon samaan metsävaraaineistoon? Jos siinä oli virhettä todelliseen niin tarkoitin, että onko tuossa aineistossa sama virhe todellisuuteen? Multa meni siis täysin ohi tuo miksi pystynyt parempaan analyysiin Visan metsistä.

    Joo onhan siinä suuri ero jos muut levittää helikopterilla ja sinä sanot, että kastelukannullinen riittää. Hyvä on, ei siitä sen enempää, jokainen arvioikoon itse.

    Puuki

    Nykyhetken tulot leimikosta on aiheellista ottaa huomioon eikä mennä laskentatekniseen höynäytykseen menneen puusukupolven tuloista johon jotkut näköjään vieläkin menee.  Pitää elää nykyhetkeä ja katsoa tulevaisuuteen eikä arpoa menneisyyttä.

    Perkolle riittää, että yhdelle puulle on riittävästi booria. Yks puu hehtaarilla antaa parhaan %:aalisen tuloksen jk:ssa.

    Visakallo

    Taisi se Perkon analyysi meikäläisen metsästä olla vain puhdasta viihdettä. Mikään kun ei pitänyt siinä lähellekään paikkaansa

Esillä 10 vastausta, 11,251 - 11,260 (kaikkiaan 12,621)