Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 11,231 - 11,240 (kaikkiaan 12,621)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Harvat  ovat  ne   tuhatvuotiset suunnitelmat onnistuneet  pysymään, petäjät sentään ovat  sen 8000 vuotta kilvoitelleet.   Miulle  riittää puoletkin tuosta.  Siinä on ero tekeekö   tappion tahallaan vai  tai  luonnon valinta sen tekee.  Pyrkii kamppailemaan kuin judossa  vastustajaa myötäillen  vetäen lopuksi vastuksen ”nutulleen”.   kuitenkin  toisessa on mahdollisuuksia joita toisessa  menettelyssä  on menetetty  jo ennen starttia  vuosikymmeniksi.   Maratonille  on turhaa voitto  mielessä lähteä  parituntia  perässä.

    Tolopainen

    Mänty ei ole Suomen alkuperäinen kasvi, vaan on tänne kulkeutunut vieraslaji. Täällähän ei ollut mitään kasveja jääkauden jälkeen. Luontaisesti metsittyminen vaati aikaa tuhansia vuosia.

    Nuakka

    Nämä eivät ole jatkuvan kasvatuksen julistajan ominaisuuksia, vaan diagnoosi F60.4 , löytyy googlella

    •  suurieleinen ja teatraalinen esiintyminen tai liioitteleva tunteiden ilmaiseminen</span>
    •  alttius vaikutteille – henkilö on herkästi muiden johdateltavissa tai antaa olosuhteiden vaikuttaa päätöksiinsä</span>
    •  jatkuva sellaisen toiminnan ja jännityksen etsintä, missä henkilö on huomion keskipisteenä</span>

    Eli turha vääntää tuhansia viestejä, vastassa on uupumaton puppugeneraattori.

     

     

    Perko

    Aukkojenhoidolla on menetelty jo kauan sitten, kampakeramiikka-ajalla, kuten todistavat kivikuokat ja taimiruukunpalat. Suuria virsuja on jäänyt tamppaajan jaloista suohon, ja radiohiili on paljastanut 10 000 vuotta vanhan löydön, DNA:n perusteella siitä jalkahiki kuuluu samassa suvussa kuin kuortanelaisen evakon pojan Peter Pötsin tanssikengistä nousee.

    Jotakin on vialla, kun puutaa on liikaa. Tuoreimmat löydöt ovat tältä vuosituhannelta. Aukkoa ei uskalleta tehdä, saattaa olla että uusia puita ei enää idä tähän sähköiseen aikaan. Tästä alkaa kaiken loppu!

    Metät kunnossa!

    Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Nyt se viimeinen koeala noin 1,5 ha on nilkasta poikki ja Roundupilla hoidetaan metrinen heinä kuukauden sisällä siihen tilaan, että voidaan keväällä suorittaa muokkaus ja lähteä uutta puusukupolvea kasvattamaan.

    Sellaista on jatkuvan kasvatuksen kokeet käytännössä. Voi yrittää sätkiä joitakin vuosia, mutta totuus on ennemmin tai myöhemmin kuitenkin kohdattava.

    Perko

    Millaiset   Metsän kunnostajan  kokoluokkajakaumat oli siinä puustossa?

    mehtäukko

    Kuten Nuakan lähettämä analyysi osoittaa, puppugeneraattori- trollille ei kannata esitellä mitään tietoja. Nähty on.

    Visakallo

    Näinhän se kieltämättä on. Ei tunnu ensinnäkään niistä mitään ymmärtävän, ja jos ymmärtääkin, vääntää ne kohta aivan toisiksi. Sitten kun on sotkenut kaikki asiat tarpeeksi solmuun, tulee hetken tauko, ja homma jatkuu taas uudella nimimerkillä. Perko on kieltämättä ollut tällä kertaa aika sitkeä.

    Jovain

    Jos tämä on puppugeneraattoreilta, niin antaa mennä vaan. Metsän kiertoaika voidaan esim. tuplata, kuten tuossa Pukkalan selvityksessä kerrotaan. Ja ilman tyhjäkäyntiä, sitä ei ole jaksottaisessa metsänhoidossa. Kuten toistuvat avohakkuut, alaharvennukset, aluspuuston raivaukset ja kuten jaksottaisen korjuun ennakkoraivaukset. Jopa metsäviranomainen (MK) keskittää suurempiin, järkevän kokoisiin käsittelyalueisiin. Valitettavasti jaksottainen hoitotapa – altapäin, torjuu peitteisen metsänhoidon. Pitkään jatkuneena on muuttanut metsänhoidon täysin. Puutteita on myös kokemustiedossa – väitetään esim. että onnistuu korkeintaan muutaman kerran tai ”on harvoin mahdollista pitkään”.  Väittäisin, että harsinnassa aikoinaan onnistuttiin liiankin hyvin. Timpan ja monen muun määrämittaan harsitut metsät pääsivät loppumaan. Julkilausuma oli paikallaan, mutta tiedä sitten, voittaako ahneus vielä tänä päivänä. Riittävät puustopääomat kuuluisi olla, jos tulosta aikoo tehdä.

    A.Jalkanen

    Mitä tarkoittaa lause määrämittaan harsitut pääsivät loppumaan? Kävivät siis harvapuustoisiksi ja oli tarpeen muuttaa toimintatapaa? Puustopääoma tuottaa kyllä kasvua, mutta entäs uudistuminen, tuleeko sitä ja säilyvätkö taimet korjuun operaatioissa?

Esillä 10 vastausta, 11,231 - 11,240 (kaikkiaan 12,621)