Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

  • Tämä aihe sisältää 12,621 vastausta, 128 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 2 tuntia sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11,181 - 11,190 (kaikkiaan 12,621)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Harmiksi Tolopaiselle    tästä en osaa keventää  on tylsästi myönnettävä, että  annoin joskus tarkan  rahasumman,  siihen myöhemmin vihjasin faktana.    Sitä ei nyt voi oikein vilpittä  muuttaakaan.  Virheitä  sattuu!

    Visakallo

    Perko: ”Visa laajentaa valhekäsitystä suuriin toleransseihin ja hyväksyy kasvun tekemiin muutoksiin. Se, että esitellään näkymättömiin mittaustodistuksiin perustuvat puumäärät tai muut faktat, ei ole valehtelua  se on muistia.” 

    Eihän niissä puumäärissä mitään ihmeellistä ollut. Hyväkasvuinen, vuonna 1957 peltoon istutettu, ja ajallaan hoidettu ja harvennettu eteläsuomalainen kuusikko. Onko sinulla Perko mahdollisesti puutteita tiedoissa suomalaisten metsien kasvukyvystä suotuisissa olosuhteissa? Eihän kysymyksessä edes ollut lähellekään huippukasvuinen kohde.

    Yhden aika raskauttavan virheen sinä Perko olet meidän kaikkien nähden tehnyt: Samat luvut kelpasivat oikein hyvin julistamaan ko. 65v. päätehakatun kuvion tuottaneen minulle rajun tappion, mutta mihinkään muuhun ne samat luvut eivät sinulle jostain syystä kelpaakaan. Osaatko Perko kertoa nyt meille, mistä tämä ero mahtaa sinulla johtua?

    Perko

    Tuohon  en tiedä  mitään  ratkaisua.  Yritä omatoimisesti,  jos ei onnistu niin kysy sihteeriltäsi neuvot.

    En millään tavoin seuraa Visakallon yritystoimia.  Ko nimimerkki on virtuaali-tyhjiö jostain jäänne kirjoitusalgoritmin pätkä.

    Visakallo

    Juu, kyllä viimeaikaisten Perkon kirjoitusten perusteella tuli harvinaisen selväksi, ettei sieltä Perkon suunnalta niitä tietoja todellakaan löydy. Yksi kevytnimimerkki on jälleen nimensä ansainnut liitettäväksi edeltäjiensä pitkään listaan.

    Visakallo

    Kyllähän Perko seuraa tosi tarkasti meikäläisenkin toimia, kun menee jälkikäteen muuttamaan jopa omia kirjoituksiaan pelkästään meikäläisen takia. Tässähän jo vähemmästäkin tuntee itsensä aivan otetuksi!

    suorittava porras

    Kuulu trollin toimenkuvaan seurata kriittisten toimijoiden liikkeitä….

    Jovain

    Voi olla, että kevytnimimerkit ja trollit eivät kuulu tähän keskusteluun. Ei ainakaan, jos pyritään rajaamaan keskustelun ulkopuolelle. Sulkuja asetetaan mutta toimiiko, ainakaan metsänhoidossa ei ole toiminut.

    Visakallo

    Eikö joku jk-hakkuun tehnyt voisi esitellä täällä oman kohteensa selkeillä numeroilla ja muilla tiedoilla? Maapohjan laatu, puulajit ja puuston kuutiomäärä/ha,  sekä runkoluku ennen hakkuuta ja hakkuun jälkeen. Hakkuupoistuma tukit/kuidut. Lisäksi mahdolliset raivaukset ja istutukset. Rahoista ja hehtaareista ei tarvitse kertoa jos ei halua. Tällaisten perustietojen kertominen on paras tapa esitellä jk:ta.

    Metät kunnossa!

    Ei niitä löydy. Olisiko 1120 sivua tästä asiasta riittävästi? Joku voisi laittaa keskusteluketjun ”miten minimoin jatkuvan kasvatuksen vaihtoehdon kuvioiden tappion metsätalouden tuloksessa”, jotta voisimme keskittyä itse asiaan. Jos hakkaa puustoa ajoissa ja tamppaa taimien joukossa kuten jaksollisenkin harrastajat voisi jk-henkilö menettää kuutiotuotossa vaan puolet ja kokonaistuloksessa elinkaaren aikana ainostaan 3/4 jaksollisen kasvattavalle. Tuloa se on pienempikin tulo! Ihmisissä on myös tapauksia joille pienempikin tulo riittää ja luo tyytyväisyyttä! JK on ilman muuta heille hieno vaihtoehto!!

    Perko

    Timpan kertomat luvut aukon tuottavuudesta tuntuu uskottavilta ( puhtaana ~150 €/ ha/v  -puuttuu maksetut pinta-alavero). Muiden unelmia haittaa kuvitelmat ja lukujen/laskutaidon puute, voi olla, että rehellisyyskin on liikkunut , häiriköillä ei  ole ollut näyttäneet omastaan mitään. Visan esitys taimikonhoitojensa kuluista on oiva esm aukonhoidon vaivoista 30 vuotta j a tappioon ajautumisesta jo startissa ilman euroakaan.  Selvisi, että on kyse ex-kaupparatsun virtuaali-ilmiöstä,  metsäkeskuksen  tiedoilla  kasvukin on alle 6m^3 /ha.

    Metsänsä kunnostaja  kaivele  ensin omija tietojasi näytille mistä selität 3/4 osia,  niistä ei ole  ollut nähtävillä tavuakaan, miksi?

Esillä 10 vastausta, 11,181 - 11,190 (kaikkiaan 12,621)