Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 10,941 - 10,950 (kaikkiaan 12,526)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Jovain

    Nuorien metsien hoito ja korjuu ovat tappiollista toimintaa. Tuen maksamista on perusteltu sillä perusteella. Yhteiskunta maksaa tukea, että nuorien metsien hoito saadaan jollain tavalla kannattavaksi ja että nuoret metsät tulevat hoidetuiksi. Siitäkin huolimatta rästejä muodostuu. Se on tuo ”luukulta” maksaminen kansallinen tapa, sitoo yhteiskunnan voimavaroja kovasti ja siitä metsänhoidossakaan ei voida välttyä. Kieltämättä on otettu aika iso urakka metsänhoidossa, oliko se jk metsien osuus 2.7 %

    mehtäukko

    Jos kaikki mo:t tekisivät osuutensa systemaattisesti myös metsien hoidossa eikä vain ottaen rusinoita pullasta, koko Metkat saisi lopettaa. Tällä kuitenkin varmistetaan sitä puuvarantoa, joka mahdollistaa maan metsäteollisuuden.

    Ja kuka sortuu jk- höpinöihin, siihen ei Metkoja edes tarjota. Onneksi.

    Ammatti Raivooja

    Nuorenmetsänhoito ja korjuu ei ole tappiollista toimintaa. Hoitamatta tai huonosti hoidetusta metsästä jää melkein väkisin plussalle. Jopa jo 20 vuotta hoitamaton metsä tuottaa jo euroja omistajalle.

    Taimikonharvennus on vie satasen pari metkan jälkeen mut onneks havuistakin on jo saanu pesämunaa.

    Metkan lopettaminen ei haittaisi mutta se on palkinto tai veronpalautus hyvin Metsänsä hoitaville.

    Perko

    Koulutus ja terveydenhoito rahat  tungetaan  aukkojen tamppaukseen.  Jk  hehtaarin   verolla  saa yli 1000 kertaisen  hyödyn  siihen nähden  mitä tuettujen  tamppauksien tappioilla.  Meno on edullista vain  ” nallen  tiimille”  .  Pidetään  väki laskutaidottomana   ja haetaan ryteeköihin   ulkomaista  ilmaistyövoimaa niin plantaasit  pysyy  ja  propsia riittää !     Sellaista kansan taloutta  lisätään paksuutta paistinpannuun  kuin  NL:ssä !

    PS.  ensin  aiheutetaan tuho ja sitä pitää satojen miljoonien  varoin  paikata!

    Visakallo

    Älähän nyt Perko sentään suurentele! Eikö metsänomistajatkin, kuten kaikki muutkin kansalaiset ole oikeutettuja saamaan jotakin vastinetta maksamilleen veroille? Miksi metsänomistus pitäisi olla tässä poikkeus? 30-40 miljoonaa euroa/vuosi on tässä asetelmassa sangen kohtuullinen palautus.

    Jovain

    Tulonsiirrot yhteiskunnassa ovat toverille riemuvoittoja. Sitä ovat myös käytetyt metsänhoidon ja puukauppatapa.

    A.Jalkanen

    Kantorahatulo on parhaimpina vuosina 3 mrd ja Metkasta tulee taimikoille muutama miljoona – ei siis satoja miljoonia! Tänä vuonna Metkan koko budjetti kaikki tukimuodot yhteen laskien on 38 miljoonaa.

    Kannattaa lukaista tuolta usein kysytyt kysymykset ja niihin vastaukset. Siellä sanotaan että tuettavan hoitotyön tulee kohdistua ”kasvatettavaan jaksoon”. Jatkuvassa mallissahan kasvatettava jakso on koko runkolukusarja, mutta tulkinta menee ehkä kuitenkin niin että jatkuvassa mallissa tukea voi saada pienaukkojen taimikoiden hoitoon. Voin olla väärässäkin. Kannattaa siis tarkistaa Metsäkeskuksesta ennen ryhtymistä, ettei pety jos ei tukea saakaan. Muissa Metkan tukimuodoissa metsänhoitomalli ei vaikuta.

    https://www.metsakeskus.fi/fi/metsatalouden-tuet/metka-tuet

    Ammatti Raivooja

    Meneehän siitä henkilön tuloveroa ja autoilun kustannuksista ei voi alvia vähentää et siitäkin jää vielä verotuloja et ei se ole pelkkää menoa veronmaksajille ole ja onko sitten työttömyyskorvaustenkaa maksaminenkaan järkevää, jos se teetetään.ja jos tekee itse niin se on korvaus menetetystä ajasta eli palkkaa työstä, josta verotetaan pääomatuloverona.

    suorittava porras

    Jaksottainen malli tuottaa puolta enemmän puuta jk-menetelmään verrattuna ,joten sieltä sitä jaettavaa kertyy hyvinvointipalvelujen rahoittamiseenkin tuplasti enemmän. Parjattu propisipuu  päätyy monesti korkeammin jalostetuiksi tuotteiksi ja tarjoaa sitä kautta positiivista kassavirtaa kansantalouteen. Näitä taustoja vasten Perkon väitteet ovat vähintäänkin omituisia. Pahin uhka hyvinvoinnille on metsien hoitamattomuus , josta yksi osa-alue on hoitovapaaksi mainostettu jk. Jk:nkin ”hyödyt” on saavutettu pelkästään jaksottaisen menetelmän siivellä poimimalla rusinat pullasta.

     

    Jovain

    Puuntuottajaan kohdistuvat tulonsiirrot metsänhoidossa ja puukaupassa ovat merkittävät. Oiskoon toinen mokoma kantorahatulosta. Tehdään vielä tuettuna, että saadaan tappiollinen nuorenmetsänhoito kannattavaksi. Onhan siellä pieni tuki pienaukoille, jos siellä nyt mitään tuettavaa onkaan. Saadaan myös jaksottaisen pienaukot tuen piiriin.

Esillä 10 vastausta, 10,941 - 10,950 (kaikkiaan 12,526)